ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 22 دي 1403
شنبه 22 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 23 تير 1389     |     کد : 8426

فيبرهايي که مي خوانند و مي‌شنوند

محققان MIT موفق به ساخت فيبرهاي پلاستيکي جديدي شده اند که مي توانند بخوانند و بشنوند. رشته هايي که مي توان از آنها در ساخت ميکروفن هاي پوشيدني و يا پارچه هاي مولد برق استفاده کرد...


 محققان MIT موفق به ساخت فيبرهاي پلاستيکي جديدي شده اند که مي توانند بخوانند و بشنوند. رشته هايي که مي توان از آنها در ساخت ميکروفن هاي پوشيدني و يا پارچه هاي مولد برق استفاده کرد.
به گزارش ان بي سي ، محققان موسسه تکنولوژي ماساچوست مي گويند مي توان صداي اين رشته هاي پلاستيکي را به خوبي شنيد. در صورتي که به مولد برق وصل شده و جريان سينوسي، جرياني متناوب که دوره هاي آن بسيار منظم است، به آنها وارد شود رشته هاي پلاستيکي دچار ارتعاش شده و در صورتي که اين ارتعاش در فرکانسي قابل شنيدن صورت گيرد با نزديک کردن رشته ها به گوش مي توان صداي آواز آنها را با آواها و نتهاي مختلف شنيد.
در قلب اين رشته ها ماده پلاستيکي قرار دارد که معمولا در ساخت ميکروفن ها از آن استفاده مي شود. با ايجاد تغيير در ميزان «فلورين» موجود در پلاستيک محققان توانستند مولکول هاي ماده را نامتقارن کرده و اتم هاي فلورين را در يک سو و اتم هاي هيدروژن را در سوي ديگر قرار دهند.
اين عدم تقارن به پلاستيک ويژگي فيزيوالکتريکي مي بخشد ، به بياني ديگر اين ماده پلاستيکي با عبور دادن جريان الکتريکي تغيير شکل مي دهد.
در يک ميکروفن فيزيوالکتريکي معمولي اين ميدان هاي الکتريکي سودمند به واسطه الکترودهاي فلزي به وجود مي آيند. اما در ميکروفن هاي فيبري استفاده از الکترودهاي فلزي امکان پذير نبود و از اين رو محققان از نوعي پلاستيک رسانا حاوي گرافيت استفاده کردند.
پس از شکل گيري فيبرها ، محققان بايد تمامي مولکول هاي فيزيوالکتريکي را در يک مسير رديف مي کردند که اين عمليات نيازمند ميدان الکتريکي 20 بار قوي تر از ميدان الکتريکي مولد رعد و برق بود.
به گفته محققان در MIT علاوه بر امکان ساخت ميکروفن هاي پوشيدني با استفاده از اين فيبرها مي توان حسگرهاي بيولوژيکي را براي کنترل عملکرد بدن انسان توليد کرد. اين رشته هاي باريک مي توانند جريان خون را در مويرگ ها کنترل کرده و يا ميزان فشار موجود در مغز را اندازه گيري کنند. همچنين از ديگر کاربردهاي چنين فيبرهايي مي توان به کنترل جريان آب در اقيانوس ها و يا تصويربرداري صوتي با وضوح بالا از مناطق وسيع اشاره کرد.
از سويي ديگر پارچه اي که از اين فيبرها بافته شده باشد به ابزارهاي فيزيوالکتريکي اين امکان را مي دهد تا نيروي حرکتي را به الکتريسيته تبديل کنند به بيان ديگر کشيده شدن اين پارچه ها منجر به توليد انرژي خواهد شد.

مهر



نوشته شده در   چهارشنبه 23 تير 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode