ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 7 آذر 1403
چهارشنبه 7 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 9 تير 1389     |     کد : 8233

انگليس بايد به قد و قواره خود برگردد

وزيرامور خارجه كشورمان در مورد اظهارات دبيركل سازمان ملل كه خواستار ادامه مذاكرات با ايران شده بود...


وزيرامور خارجه كشورمان در مورد اظهارات دبيركل سازمان ملل كه خواستار ادامه مذاكرات با ايران شده بود و اعلام كرده بود تحريم‌هاي جديد عليه ايران باب مذاكرات را نمي‌بندد، گفت: برخي اظهار كردند كه تحريم‌ها راه حل ديپلماتيك را مسدود نمي‌كند و برخي جلوتر رفتند و گفتند كه اين قطعنامه براي اين است كه راه ديپلماتيك را ادامه دهيم. موضع ما همواره نسبت به مذاكرات روشن و مشخص بوده است. مي‌خواهند تجربه‌هاي شكست خورده‌اي را دوباره تجربه كنند.
منوچهر متكي در كنفرانس خبري امروز خود با خبرنگاران افزود: چرچيل مي‌گفت، آمريكايي‌ها تا زماني كه همه راه‌هاي غلط را تجربه نكنند به رويكرد صحيح روي نمي‌آورند اما بايد گفت دنيا نمي‌تواند منتظر آزمايش همه‌ موارد غلط توسط آمريكا باشد. آمريكا 8 سال رويكرد غلط در افغانستان داشته است. آنها كه در قانون حقوق بشري خود سخن از اعدام يك يا دو افغاني كه جرايم عديده‌اي مرتكب شده‌اند، مي‌گويند هيچ‌گاه نمي‌پرسند كه چرا صد هزار نفر را در افغانستان كشته‌اند؟
وزير امور خارجه‌ كشورمان افزود: پس از 8 سال آنها خود اظهار كرده‌اند كه سياست‌هايشان غلط است. تا كي بايد جامعه جهاني تاوان سياست‌هاي اشتباه آ‌نها را بپردازد؟
متكي گفت: اين حربه حتما بايد ناكارآمد شود كه از سويي تهديد كنند و بعد جلب همكاري كنند. ما تاكيد مي‌كنيم مذاكره را همواره مد نظر داشته‌ايم شما چه عجله‌اي داشتيد كه به سمت تصويب قطعنامه رفتيد؟ آنها خود به اين سوال پاسخ دادند كه براي حفظ وجهه بوده است و يك هدف در تصويب اين قطعنامه حفظ وجهه بوده است. بعد گفتند قطعنامه تصويب كرديم كه مذاكره كنيم بايد از آنها پرسيد شما برخي از اين اعضا را به راي دادن در شوراي امنيت دعوت كرديد در حالي كه پشت ميز مذاكره بودند و تازه توافقنامه‌ي تهران را امضاء كرده بودند كه اتفاقا آنها كه پشت ميز مذاكره بودند به قطعنامه شما راي منفي دادند. ما مرتب نان خودمان را مي‌خوريم و به آنها نصيحت مي‌كنيم اما گوش نمي‌كنند.
وزير امور خارجه كشورمان افزود: اگر بنا بود ادامه سياست‌هاي بوش نتيجه‌بخش باشد همان دوران نتيجه مي‌داد.
متكي ادامه داد: ما معتقديم سازمان ملل رسالت مهمي دارد و آن اين كه بايد جايگاه خود را حفظ كند. دبير كل سازمان ملل يك ركن جدي در اين سازمان است. در ملاقاتي كه با آقاي بان‌كي‌مون در نيويورك داشتم كه نسبتا ملاقات طولاني بود توصيه‌ جدي به ايشان كردم كه دبير كل بايد در تحولات نقش‌آفرين باشد. ملت‌ها خواهان اين نيستند كه ويترين‌هاي تصميم‌سازي بين‌المللي همواره قدرت پرمدعاي دروغگو تهديدگر كم فكر و بي‌استراتژي را ببينند.
وي همچنين در مورد ادامه مذاكرات ايران گفت: آقاي رييس جمهور چارچوب‌هايي در بحث مذاكرات مطرح كرده است كه ما بر اساس آن ديپلماسي خود را در دست تنظيم داريم. اصل نگاه ما همواره حمايت از مذاكرات بوده است. مذاكرات بايد هدفمند و منتج به نتيجه باشد و از مذاكرات مانند تهديد به عنوان يك ابزار استفاده نكنند.

ارسال نامه به اعضاي شوراي امنيت
وي كه در خبرگزاري ايرنا به پرسش‌هاي خبرنگاران پاسخ مي‌گفت در پاسخ به پرسش ديگري در مورد تهديد ايران به حمله نظامي گفت: تهديد ايران پيش از اين كه به عنوان يك واقعيت قابل اجرا در دستور كار باشد به عنوان ابزار براي اهداف ديگري مطرح بوده است. در دو سال آ‌خر دوران آقاي بوش همواره اين موضوع را مطرح مي‌كردند كه گزينه نظامي روي ميز است. برخي از كشورها و برخي سرويس‌هاي اطلاعاتي نيز براي ما در دولت نهم مرتب خبر مي‌آوردند كه فلان روز يا فلان ساعت حمله نظامي صورت خواهد گرفت. آنچه كه همواره به عنوان سوال جدي مطرح بود اين بود كه آنها اين ظرفيت را دارند كه يك سري شيطنت‌هايي انجام دهند و حركات ايذايي انجام دهند اما آنچه كه براي ما مشخص نبود و نيست اين است كه تبعات آن چه خواهد بود. امروز نيز در محفوظات موجود هيچ تغييري ايجاد نشده است و ما گزينه نظامي را مانند جنگ طلبي بوش نسبت به ايران منتفي مي‌دانستيم و استدلال‌هاي ما نيز روشن است. آمريكا مي‌خواست كدامين جبهه را فرماندهي كند از مرز چين تا مرز فلسطين؟ آيا مي‌توانست كه چنين جبهه‌اي را مديريت و فرماندهي كند؟
وي گفت: ما شانسي براي خود آمريكا نمي‌بينيم تا چه برسد فرزند نامشروع آن كه در بحران داخلي و منطقه‌اي‌اش گرفتار آمده و انشاء الله اين گرفتاري تا تعيين تكليف اين رژيم ادامه يابد.
وزير امور خارجه كشورمان در خصوص ارسال نامه‌هايي كه قرار است از سوي ايران به 15 عضو شوراي امنيت ارائه شود، گفت: اين نامه‌ها به تمامي 15 عضو شوراي امنيت ارسال شده است.
وي در ادامه كنفرانس خبري خود، همچنين درباره‌ي پاسخ ايران به سوالات گروه وين و نامه‌ خانم اشتون، اظهار داشت: پاسخ ايران به گروه وين در دست تهيه است و پاسخ به نامه‌ خانم اشتون بعد از نهايي شدن اطلاع‌رساني مي‌شود.
متكي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه طرف‌هاي همراه با ايران در گفت‌وگو با 1 + 5 چه كشورهايي هستند با بيان اينكه برزيل و تركيه نقش محوري، سازنده و عدالت‌محورانه‌اي در ديپلماسي تبادل سوخت داشته‌اند، اظهار كرد: اين كشورها بر اساس خواست رسمي گروه وين و نامه‌ي مكتوب رييس‌جمهور آمريكا وارد بحث تبادل سوخت شده‌اند و ما هم از آنها حمايت كرديم. بيانيه‌ي تهران اوج همكاري سازنده بين سه كشور ايران، تركيه و برزيل بود. در آن مقطع كساني بودند كه تصور نمي‌كردند چنين توافقي بدست آيد و در يك اقدام شتاب‌زده وارد بحث قطعنامه عليه ايران شدند. البته در توجيه اين اقدام خود گفتند نزديك سالگرد شلوغي‌هاي تهران (اعتراضات پس از انتخابات دهم) است و از اين رو در صدور قطعنامه تعجيل كردند كه اين رفتار غربي‌ها بايد از سوي رسانه‌ها مورد توجه باشد.
وزير امور خارجه‌ كشورمان، با اشاره به بحث بيانيه‌ تهران و مذاكرات با 1 + 5 كه دو موضوع مبادله سوخت و مباحث و دغدغه‌هاي جهاني را دنبال مي‌كنند، گفت: ما فكر مي‌كنيم بايد طرف‌هاي چنين مذاكراتي را فعال كرد. براي سلسله مذاكرات جديدي كه مي‌تواند شكل بگيرد بايد مشاركت عام‌تري صورت گيرد. ما فكر مي‌كنيم به اين شكل نتايج مفيدتري بدست خواهد آمد. اينكه چه كشورهايي به اين جمع اضافه مي‌شوند در دستور مشورت در داخل است و همچنين با برخي از دوستان‌مان در خارج هم در اين باره مشورت مي‌كنيم.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه اعلام موضع 1 + 5 درباره‌ رژيم صهيونيستي چه كمكي به مذاكرات مي‌كند؟ گفت: وقتي در روند طبيعي يك گفت‌وگو بداخلاقي و اخلال رواني ايجاد مي‌كنند بايد منتظر پاسخ‌هاي منطقي هم باشند. اگر عمده‌ي بحث آنها امروز در دنيا مسائل هسته‌يي است سوالات مطرح فقط آنهايي نيست كه اين كشورها بيان مي‌كنند. بلكه سوالاتي از جمله سوال رييس‌جمهوردرباره‌ فعاليت‌هاي هسته‌يي رژيم صهيونيستي نيز مدنظر است.
متكي در خصوص پاسخ 1 + 5 به شرايط ايران براي گفت‌وگو، خاطر نشان كرد: اصل، قانونمند كردن و هدفمند كردن گفت‌وگوهاست. آنها اظهارنظر كنند يا نه يك پاسخ است؛ پاسخ منفي و يا مثبت بدهند نظري ديگر.

تابرگشت اميري تلاشهايمان راادامه مي دهيم
وزير امور خارجه‌ كشورمان، درباره‌ وضعيت شهرام اميري، اظهار كرد: پيگيري‌هايمان نزد كشورهاي عربستان و ايالات متحده‌ي آمريكا از طريق دفتر حفاظت منافع و دبير كل سازمان ملل و ديگر كساني كه به نوعي در اين خصوص در ارتباط قرار مي‌گيرند را دنبال مي‌كنيم.
وي ادامه داد: آنها اول مي‌گفتند هيچ خبري از اين فرد نداريم اما آشكار شد كه خبر دارند و اينكه چه راحت دروغ مي‌گويند.
متكي در عين حال تصريح كرد: ما پيگير وضعيت اين شهروند ايراني هستيم تا روزي اين هموطن‌مان به آغوش كشور و خانواده برگردد.
وزير امور خارجه‌ كشورمان، درباره‌ اجراي قطعنامه‌ اخير شوراي امنيت درباره‌ ايران از سوي كشورهاي مختلف و اينكه ايران اين اقدام را خصمانه مي‌داند، گفت: گاهي كشورها را در يك وضعيت خاص قرار مي‌دهند كه يك حرف حقوقي بين‌المللي بزنند و كشوري مي‌آيد و مي‌گويد بله قطعنامه‌هاي شوراي امنيت را قبول داريم. اما مطلب ديگر كارآمد بودن اين قطعنامه‌هاست. براي صادركنندگان اين قطعنامه‌ها مشخص است كه اينها جز با حربه‌ي رواني عملياتي نمي‌شوند. اروپايي‌ها پرونده‌هاي قطوري از نقض قطعنامه‌هاي شوراي امنيت دارند. خودشان اين را بارها به ما گفته‌اند. امروز ساده‌ترين كار در دنيا تجارت است. حركت‌هاي ايذايي طراحي كرده‌ايم و به اقدامات آنها پاسخ مناسب خواهيم داد. ما در منطقه‌ي حساس و مهم خليج‌فارس هستيم و همواره شعارمان اين بوده است كه منطقه‌ي خليج فارس به لحاظ اقتصادي، توليد انرژي و امنيت كشتي‌راني بايد از سوي همگان حمايت شود.
وي تاكيد كرد: امنيت امر يكپارچه است و نمي‌توانيم آن را تفكيك كنيم. بنابراين ما در حوزه‌ي مناسبات اقتصادي با تدابير ويژه‌اي كه نظام اتخاذ كرده است در برابر قطعنامه‌ها مشكلي نداريم و جنگ رواني دشمن با اين قطعنامه درحال تبديل شدن به يك جنگ نرم متقابل به حيثيت‌زدايي از شوراي امنيت است.
متكي گفت: شوراي امنيت براي چرايي تصويب قطعنامه عليه ايران بايد به افكار عمومي پاسخ دهد. اين در حالي است كه حدود 20 گزارش از سوي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي منتشر شده است كه در آن اعلام شده در فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران انحرافي از اهداف صلح‌آميز به اثبات نرسيده است و نهايت مسئله اين است كه آنها چند سوال ديگر دارند كه آن در قالب همكاري در آژانس قابل پيگيري است. اما آنها براي چنين مسئله‌اي حكم تنبيهي صادر مي‌كنند. در حالي كه در برابر جرم آشكار يك رژيم در نقض حقوق بين‌الملل و كشتار انسان‌هاي بيگانه و به شهادت رساندن آنها در آب‌هاي بين‌المللي و در حالي كه تمام وجدان بشري نسبت به اين مسئله معترض شده است جرات يك اعتراض را پيدا نمي‌كنند. آيا اين رويكرد دوگانه و متعارض قابل دفاع است؟ كساني كه آمدند منطقه را به اسارت درآورند به نظر مي‌رسد خودشان اسير منطقه شده‌اند.
وزير امور خارجه‌ كشورمان، در پاسخ به اينكه اگر 1 + 5 شروط ايران را نپذيرد گام بعدي ايران چه خواهد بود، گفت: شرايط ايران نكاتي روشن است و آنها بايد به بديهيات پاسخ دهند. اگر كسي مدعي بحث هسته‌يي است و از او بپرسيد نظرش درباره‌ سلاح‌هاي هسته‌يي رژيم صهيونيستي چيست آيا امري غيرمنطقي است؟ اجازه دهيد پاسخ آنها را بگيريم. صرف نظر از اينكه پاسخ چه باشد آن وقت ديدگاه‌مان را مطرح مي‌كنيم.
وي در خصوص تفاوت مذاكرات با گروه وين و 1 + 5، گفت: تفاوتش روشن است. مذاكرات وين درباره‌ تبادل سوخت و مذاكرات با 1 + 5 درباره‌ي مشتركات بسته‌هاي پيشنهادي دو طرف است. توافق تهران مبنايي است براي اينكه چنانچه تبادل سوخت براي گروه وين همچنان در دستور كار است مي‌توانند مراجعه كنند و با بررسي‌هاي جديدي كه قرار است با برزيل و تركيه داشته باشيم اين بحث را پيگيري كنند. البته آنها بطور مستقيم و غيرمستقيم از فرداي صدور قطعنامه (1929) درخواست‌هايشان را در اين خصوص مطرح كرده‌اند. اما گفتمان ايران و 1 + 5 در حال بازنگري است و بايد كسان ديگري در چارچوب اين گفتمان مشاركت داشته باشند.
متكي در خصوص برگزاري كنفرانس فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري ايران و عراق كه قرار است به زودي برگزار شود، اظهار كرد: ما به لحاظ آمار، رشد قابل توجهي در حوزه‌ همكاري‌هاي اقتصادي با ديگر كشورها داشته‌ايم و افزايش 300 درصدي صادرات خارجي را در دولت نهم داشتيم. ايران و عراق بعد از تحولات رژيم صدام همكاري‌هاي گسترده‌اي را داشته‌اند و براي نخستين بار در تاريخ دو كشور مناسبات اقتصادي‌شان به مرز پنج ميليارد دلار رسيد و شركت‌هاي ايراني در پروژه‌هاي درماني، بيمارستاني، نيروگاهي و ... مشاركت داشتند. ما از توسعه‌ي اين همكاري‌ها استقبال مي‌كنيم و كنفرانس سرمايه‌گذاري ايران و عراق در اين چارچوب است و زمان آن از سوي سازمان سرمايه‌گذاري كشور و وزارت اقتصاد و دارايي اعلام مي‌شود.
وزير امور خارجه‌ كشورمان، در پاسخ به سوال ديگري درباره‌ ديپورت شدن يك روحاني ايراني به نام شيخ منصور لواحي از استراليا، گفت: روحاني نامبرده شده به مدت 16 – 15 سال است به دعوت اقليت مسلمان اين كشور كه جامعه‌ بزرگي را تشكيل مي‌دهد در اين كشور حضور داشته است و در اين سال‌ها اين شهروند ايراني نقش سازنده‌اي در اين كشور داشته است. اقدام دولت استراليا در دست پيگيري است و اميدواريم به زودي اين مسئله حل شود.

درصورت نياز، خط توليد اورانيوم 20% فعال مي شود
وزير امور خارجه‌ كشورمان در پاسخ به اين پرسش كه آيا مذاكرات مربوط به مبادله‌ سوخت نيز به اواخر مرداد ماه موكول شده است، گفت: اين مبادله به هماهنگي سه كشور ايران، تركيه و برزيل نياز دارد. در دو هفته‌ گذشته به دفعات ارتباطاتي ميان وزراي خارجه‌ي سه كشور وجوند داشته است. به اين نياز مشترك رسيده‌ايم كه بايد ادامه‌ راه را دنبال كنيم. پيشنهاد تشكيل اجلاس سه جانبه‌ وزيران خارجه در دستور كار قرار گرفت. اميدواريم تاريخ اين نشست سه جانبه در يكي، دو روز آينده اعلام شود و در تماس‌هاي تلفني كه امروز و فردا در جريان است تاريخ برگزاري اين نشست مشخص مي‌شود.
وي افزود: مذاكرات سه جانبه مقدماتي نياز دارد كه ممكن است مقداري زمان‌بر باشد. هر زمان كه مقدماتش فراهم شد اعلام مي‌شود.
متكي در پاسخ به پرسش ديگري در مورد اينكه آيا اگر سوخت 20 درصد براي تهران تامين نشود خودتان غني‌سازي 20 درصد را ادامه مي‌دهيد؟ گفت: توليد سوخت 20 درصد موضوعي نيست كه كشورها مستمرا خط توليد آن را نگه داشته باشند. هر زمان نيازي تعريف مي‌شود خط 20 درصد براي توليد در اين سطح بكار مي‌افتد. بنابراين وقتي بحث تبادل سوخت شد و قبل از اين هم كه سوخت 20 درصد را خريده بوديم هر گاه سفارش مي‌داديم توليد آن شروع مي‌شد. سوخت 20 درصد مانند 5/3 درصد نيست و سوخت 20 درصد نياز تعريف شده‌ خود را دارد.
وزير امور خارجه‌ كشورمان، گفت: ما به توانايي توليد سوخت 20 درصد رسيده‌ايم و توليد آن را براي تامين نيازهايمان در نظر گرفته‌ايم، هرگاه نياز داشته باشيم سوخت 20 درصد توليد مي‌كنيم و هرگاه نياز نداشته باشيم اين كار در دستور كار قرار نمي‌گيرد.
يكي از خبرنگاران در مورد توجه به مقوله‌هاي صنعتي براي مقابله با تحريم‌ها پرسيد كه متكي گفت: يكي از شعارهايي كه در آغاز دولت نهم مطرح بود و همچنان تداوم دارد اين است كه در هر عرصه‌اي كه برايمان مقدور است بايد پيش رويم و خودكفا شويم.
وي با اشاره به تحريم‌هاي آمريكا و با بيان اينكه آمريكا30 سال است تحريم‌ها را با تمام توان در دستور كار قرار داده است، گفت: يكي از حوزه‌هاي بي‌اثر كردن تحريم‌ها خودباوري و تكيه بر خودكفايي است. حمايت از توليد داخل و ديپلماسي اقتصادي و ايجاد ساز و كار جديد خاص شرايط تحريمي كه دشمنان به دنبال هدف خاص خود هستند راهكارهايي است كه در نظام تعريف شده و وزارت خارجه در حوزه‌هاي مختلف گام‌هايي برداشته است.

اس300 بخشي از مناسبات ايران و روسيه
وزير امور خارجه‌ كشورمان، همچنين در مورد رابطه‌ ايران و روسيه نيز گفت: ما و روسيه دو كشور همسايه هستيم. روسيه كشور مهمي است. عرصه‌هاي مختلفي از روابط ميان دو كشور وجود دارد. در حوزه‌هايي با روسيه همكاري‌هايي داريم و در عين حال در حوزه‌هايي نيز با هم اختلاف‌نظر داريم كه در زمان شوروي نيز وجود داشته است.
وي با بيان اينكه دنياي امروز دنياي تمركز بر اشتراكات و گفت‌وگوها درباره‌ اختلافات است، گفت: ما نقد‌هايمان را نسبت به بخشي از سياست خارجي روسيه در ديدارهايي كه داريم بيان كرده‌ايم. به عنوان مثال مقامات روسيه نظر مخالف خود را نسبت به تحريم‌هاي يك‌جانبه‌ آمريكا و اتحاديه‌ اروپا بيان كرده‌اند. فردي پرسيد نظر شما نسبت به اين اظهارات چيست؟ گفتيم بايد با پيوست عملي و پيشنهادهاي اجرايي حرف‌شان را به كرسي بنشانند والا طرف مغلوب سياست‌هاي رقيب خواهند شد. در توضيح سياست‌هاي عملي گفتم آنها بايد رسما اعلام كنند اگر بخواهند روي تحريم‌هاي يكجانبه و فرامنطقه‌اي حركت كنند همكاري‌تان را با آنها قطع كنيد.
متكي افزود: ما خودمان را براي اينكه ذره‌اي از حقوق ملت ايران چشم‌پوشي نكنيم آماده كرده‌ايم. حساب ما روشن است. اما آنها بايد در حوزه‌هاي خود و يكجانبه‌گرايي‌شان مراقبت‌هاي بيشتري داشته باشند.
وي با بيان اينكه روسيه در حال طي دوره‌ گذار است، گفت: هوشمندي و دقت و توجه دقيق به اين دوره‌ي خاص بسيار مهم است.
وزير امور خارجه‌ كشورمان، با بيان اينكه موضوع موشك‌هاي S300 نيز بخشي از مناسبات ما است، گفت: در هر حوزه‌ي كاري با ديگر كشورها بر اساس آنچه كه آن كشور در آن موضوع و زمينه موضع‌گيري مي‌كند تصميم‌گيري مناسب مي‌كنيم.
متكي همچنين در پاسخ به پرسش ديگري در مورد اينكه قوه‌ قضاييه گفته است مبارزه با مواد مخدر بخصوص در افغانستان بايد بطور جدي پيگيري شود، چه برنامه‌هايي براي حضور فعال‌تر در اين بخش داريد؟ گفت: افغانستان كشوري است كه به عنوان يكي از مهمترين محورهاي توليد و توزيع مواد مخدر مطرح است. كشورهاي غربي بايد پاسخ دهند كه چرا توليد چند صد تني ترياك قبل از ورود آنها به افغانستان به توليد حدود 9 هزار تني بعد از هشت سال رسيده است. معتقديم دست‌هاي حساب شده و باندهاي مافيايي دخالت مستقيم دارند. ما اين موارد را پيگير هستيم. در عين حال برخي از كشورها در حوزه‌ مبارزه با مواد مخدر پيگير هستند و ما اخيرا برخي از كشورهاي غربي را كه در اين مورد جدي هستند گزينش كرده‌ايم. مذاكراتي را با آنها شروع كرده‌ايم. در منطقه نيز در حال تعريف ساز و كارهايي براي پيگيري هستيم اما بخشي از موضوع مواد مخدر مربوط به تاثيرگذاري در جامعه‌ي خودمان است كه ساز و كارهاي جدي خود را مي‌طلبد و به هماهنگي همه‌ي دستگاه‌هاي ذيربط نياز دارد.
وي تاكيد كرد: رها كردن كساني كه با مقادير قابل توجهي از مواد مخدر بازداشت مي‌شوند و يا احكام مناسب براي آنها صادر نشده است بايد مورد توجه قرار گيرد.
وزير امور خارجه‌ كشورمان، تاكيد كرد: قوه‌ قضاييه بايد در اين موارد با جديت برخورد كند.

انگليس بايد به قد و قواره خود برگردد
خبرنگار ديگري درباره‌ موضوع بررسي سطح رابطه‌ ايران و انگليس پرسيد كه متكي گفت: بازيگري و نقش‌آفريني منفي دولت انگليس عليه مصالح و منافع كشور ما در 200 سال گذشته كارنامه‌ قطوري به خود اختصاص داده است و نشان داده عملكردهاي خصمانه‌ انگليس عليه ملت ما وجود داشته است.
وي گفت: انگليسي‌ها كماكان تصور مي‌كنند حوزه‌هاي متعدد با كشورها و ملت‌ها كه بطور سيستمي و نهادينه شده است كماكان مي‌تواند زير سيطره‌ي آنها باشد. آنچه وزارت امور خارجه به تبعيت از آرمان‌هاي نظام و انقلاب و رهنمودهاي مقامات عالي كشور تعقيب مي‌كند اين است كه مناسبات ميان ايران و انگليس بايد در فضاي شفاف و جايگاه برابر قرار گيرد. ما از قطع همه‌ي اتصالات تنيده شده‌اي كه در عرصه‌هاي فرهنگي و آموزشي تلاش كردند ايجاد كنند استقبال مي‌كنيم.
وزير امور خارجه‌ كشورمان، گفت: معتقديم روابط بايد بازتعريف شود. آنچه از سوي نظام ماموريت داريم تنظيم روابط با كشورها است كه گاهي افزايش و گاهي كاهش است. گفته‌اند هر كس مي‌خواهد تحصيلات عاليه داشته باشد به آكسفورد و كمبريج رود! چه كسي چنين چيزي گفته است؟ اتفاقا دانشجوياني كه به انگليس رفته‌اند و تحصيل كرده‌اند هدايت شده و روي تزهايي متمركز شده‌اند كه دانشجو خروار خروار اطلاعات از كشورش جمع كند و به آنها بدهد. چيزي كه خودشان بايد ميليون‌ها دلار هزينه كنند تا آن را بدست آورند.
متكي گفت: حدود 12 حوزه را بررسي كرده‌ايم كه در دستور كار براي كالبدشكافي قرار گرفته است. فكر مي‌كنيم انگليس بايد به قد و قواره خود برگردد.

ايسنا


نوشته شده در   چهارشنبه 9 تير 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode