ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 12 دي 1403
چهارشنبه 12 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 16 خرداد 1389     |     کد : 7881

جيغ ممتد کودکان = با صداي جت

پژوهشگران آلماني مي‌گويند جيغ ممتد نوزادان به اعصاب شنوايي آسيب مي‌رساند. نتيجه تحقيقات تازه‌ حاکي از آن است که کودکان مي‌توانند به اندازه يک هواپيماي جت يعني تا 120 دسي‌بل، آلودگي صوتي توليد کنند...

 پژوهشگران آلماني مي‌گويند جيغ ممتد نوزادان به اعصاب شنوايي آسيب مي‌رساند. نتيجه تحقيقات تازه‌ حاکي از آن است که کودکان مي‌توانند به اندازه يک هواپيماي جت يعني تا 120 دسي‌بل، آلودگي صوتي توليد کنند.
جيغ ممتد کودکان خردسال اعصاب والدين را درهم مي‌ريزد. مشتيلد پاپوزک، متخصص نوزادان در دانشگاه مونستر آلمان مي‌گويد: «برخي از کودکان مي‌توانند هشت ساعت در هر شبانه‌روز، بي‌وقفه فرياد بزنند». او در ادامه اضافه مي‌کند که اين کودکان "حنجره طلايي" چندان هم کم‌‌شمار نيستند.
نتيجه تحقيق پژوهشگران آلماني حاکي از آن است که از هر پنج کودک يکي قادر است با جيغ زدن، آلودگي صوتي توليد کند. مشتيلد پاپوزک براي شناسايي اين کودکان پرکار مي‌گويد:«کودکاني در مدت زماني مشخصي، يعني سه هفته متوالي، دست‌کم سه روز و در طول هر روز سه‌ساعت تمام فرياد مي‌زنند در اين دسته جاي مي‌گيرند».
صداي فرياد اين کودکان تا 120 دسي‌بل مي‌رسد. هر چند که تحمل افراد در مورد بلندي صدا با يکديگر متفاوت است اما آلودگي صوتي از محدوده‌ 50 تا 90 دسي‌بل آغاز مي‌شود.
بر اساس قانون کار در آلمان، زماني که آلودگي صوتي از 85 دسي‌بل بيشتر شود استفاده از گوشي محافظ الزامي است. اين شدت از صوت، به رگ‌هاي بسيار نازکي که خون را به پرده گوش مي‌رسانند، آسيب مي‌رساند. در نتيجه بي‌جهت نيست که به برخي از والدين توصيه مي‌شود هنگام جيغ‌زدن‌هاي ممتد کودکانشان از گوشي استفاده کنند!
البته جيغ زدن کودکاني که هنوز قادر به سخن گفتن نيستند، بي‌علت نيست. فرياد يا جيغ‌زدن تنها راه اعلام درد يا ناراحتي است. جالب اينجاست که پژوهشگران آلماني اشاره مي‌کنند که فرياد زدن به نوعي، نخستين گام در پروسه برقراري ارتباط از طريق سخن ‌گفتن است. اين پژوهشگران معتقدند، کودکان هنگام فرياد زدن، آواي زبان مادري‌شان را تقليد مي‌کنند.

کودکان آلماني، آلماني فرياد مي‌زنند!
پژوهشگران کلينيک دانشگاه ورتسبورگ آلمان که فرياد کشيدن نوزدان و کودکان خردسال را بررسي کرده‌اند، معتقدند کودکان هنگام فرياد زدن آهنگ زبان والدينشان را تقليد مي‌کنند. به عنوال مثال فرياد کودکان آلماني متفاوت از فرياد کودکان فرانسوي است.
اين پژوهشگران مي‌گويند فرياد کودکان فرانسوي با آهنگي همراه است که رفته‌رفته اوج مي‌گيرد و بلندتر مي‌شود در حالي‌که اين منحني در آهنگ فرياد کودکان آلماني شنيده نمي‌شود. ولي اين آهنگ در زبان فرانسوي هم شنيده مي‌شود.
پژوهشگران کلينيک دانشگاه ورتسبورگ اشاره مي‌کنند که آواي زبان والدين، در فرياد کودکان محسوس است. اين پژوهشگران مي‌گويند کودکان در دوران جنيني در شکم مادر آواي صدا را درک مي‌کنند و وقتي به دنيا مي‌آيند، پيش از آنکه سخن گفتن بياموزند، آن آوا را در فريادشان تقليد مي‌کنند.

دويچه وله


نوشته شده در   يکشنبه 16 خرداد 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode