مرتضي صفوي متخصص تغذيه گفت: مصرف پياز به دليل داشتن ويتامينهاي گروه B موجب آرامش بدن ميشود.
اين متخصص تغذيه در گفتگو با فارس افزود: پياز به دليل داشتن ويتامينهاي گروه B آرامبخش است و به دليل داشتن ويتامين C اثر ضد التهابي دارد.
وي گفت: مصرف پياز براي افراد مبتلا به بيماريهاي قلبي بسيار مفيد است و در افرادي كه احتمال بروز بيماريهاي قلبي و عروقي زياد است مثل سالمندان و ميانسالان اگر نصف پياز را در روز مصرف كنند، 20 تا 30درصد كلسترول بد خون كاهش پيدا ميكند و كلسترول خوب خون را افزايش ميدهد.
اين متخصص تغذيه افزود: پياز به دليل تركيبات گوگردي كه دارا است، ميتواند از ايجاد سلولهايي كه با تغيير شكل خود موجب بروز سرطان ميشوند ، جلوگيري كند.
صفوي اضافه كرد: پياز براي رشد مو مؤثر است. در درمان يبوست ، ميگرن ، چاقي ، پروستات ، بواسير ، يرقان و ورم گلو ، پياز ميتواند مفيد باشد.
وي گفت: پياز داراي خاصيت ضدالتهابي است و ميتواند علائم التهاب مثل درد، تورم، آرتروزها و دردهاي نواحي مختلف را تسكين دهد.
اين متخصص تغذيه افزود: آلرژيها، آسم و بيماريهاي دستگاه تنفسي با مصرف پياز كاهش پيدا ميكند. سير و پياز هر 2آنزيمهايي كه التهاب ايجاد ميكند، را مهار ميكنند.
صفوي اضافه كرد: پياز نيز مانند سير خاصيت ضدعفوني دارد و قادر است از تجمع پلاكتها جلوگيري كند و در تجزيه فيبرين (لخته خون) دخالت كند.