گروهي از محققان ژاپني به تازگي موفق به ابداع و به پرواز در آوردن يك پروانه مصنوعي دم چلچلهاي شدهاند كه با نيروي بال هاي خود پرواز ميكند.
به گزارش ايسنا، اين پرنده مصنوعي فوقالعاده كه به اندازه يك پروانه طبيعي است قابليتهاي خود را در حد يك پروانه واقعي به اثبات رسانده است.
به گفته دانشمندان بالهاي پروانههاي دم چلچلهاي به طور غير معمولي در مقايسه با بدنشان بزرگ است و بال هاي جلويي آنها با بالهاي عقبي روي هم قرار ميگيرند.
به دليل اين ساختارهاي منحصر به فرد تكرار بال زدنهاي آنها به طور قابل توجهي كمتر از ساير انواع پروانهها است و طيف حركات بالهاي آنها محدودتر ميشود.
اين بدين معني است كه آنها كنترل محدودي روي نيروي آيروديناميك بالهاي خود دارند و حركات بدن آنها به سادگي واكنشهايي به حركت بال زدن است.
محققان نه تنها از اندازه و شكل بالهاي اين پروانهها به طور دقيق كپي زدهاند، بلكه حتي غشاهاي ظريف و رگهايي را كه آنها را ميپوشانند نيز دقيقا شبيهسازي كردهاند.
محققان اين حشره را ابداع كردند تا ثابت كنند كه حركت پروانه به جلو فقط از طريق بال زدن و بدون وجود يك سيستم بازخورد كنترل كننده حركت امكانپذير است.