دیان ویرنگ جوریت سه شنبه شب در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی در تبریز افزود: تبریز نیز به عنوان یکی از مراکز اقتصادی ایران، در این ارتباط می تواند نقش مهمی ایفا کند و ظرفیت های خوبی در این شهر برای گسترش همکاری با اندونزی وجود دارد.
وی گفت: وظیفه من به عنوان سفیر تغییر ذهنیت سرمایه گذاران اندونزی نسبت به ایران است که متاسفانه این ذهنیت در اثر تبلغیات سوء رسانه های غربی در آنها ایجاد شده است.
ویرنگ جوریت اظهار کرد: این در حالیست که سرمایه گذاران اندونزی فرصت ها و ظرفیت های زیادی را در ایران از دست داده اند و باید با اقدامات مناسب و فرهنگ سازی پای سرمایه گذاران اندونزی را به ایران باز کنیم.
وی خاطرنشان کرد: دو کشور به محصولات هم نیاز دارند و زمینه همکاری در بسیاری از عرصه ها از جمله کشاورزی، صنایع غذایی و دارویی و صنعتی فراهم است.
وی افزود: ایران در زمینه انرژی تجارب خوبی دارد که علاقمندیم این تجربه ها به خصوص در تولید برق در مقیاس وسیع استفاده کنیم.
ویرنگ جوریت گفت: سرمایه گذاران اندونزی نباید منتظر رفع تحریم های ایران باشند و من به عنوان سفیر در این مسیر تلاش خواهم کرد.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار بر گسترش روابط و همکاری دو جانبه تاکید کرد و گفت: علاقمند به توسعه روابط با کشورهای دوست و اسلامی بخصوص اندونزی هستیم.
اسماعیل جبارزاده افزود: ظرفیت های خوبی در استان برای سرمایه گذاری وجود دارد و دولت اندونزی برای سرمایه گذاری در تمام زمینه ها با محدودیتی از سوی استان مواجه نخواهد شد.
وی گفت: دو کشور ایران و اندونزی بیش از 300 میلیون نفر جمعیت دارند و این بازار خوبی برای ارایه و عرضه تولیدات دو کشور و دیگر کشورهاست.
وی خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی به مذاکرات 1+5 خوشبین است، اما علاقمندیم قبل از به نتیجه رسیدن مذاکرات با طرف اندونزیایی در زمینه های مختلف روابط مان را توسعه دهیم.
جبارزاده همچنین در خصوص ذهنیتی که نزد مردم اندونزی از مردم و کشور ایران وجود دارد، گفت: چون ما به دنبال حق و استقلال هستیم دولت های غربی علیه ما تبلیغات منفی راه انداخته اند، اما زمانی که از نفت و منابع مان بدون هرگونه مانعی استفاده می کردند ما ملتی مترقی بودیم.
وی افزود: می توان با گسترش روابط و توسعه رفت و آمد مردم دو کشور، ذهنیت ها را تغییر داد و باید با برگزاری هفته های فرهنگی مردم را بیشتر با فرهنگ و تمدن یکدیگر آشنا کرد.
وی از تجار، بازرگانان و صاحبان سرمایه در اندونزی دعوت کرد با حضور در تبریز، از نزدیک با ظرفیت های این شهر آشنا شده و بیش از این فرصت را از دست ندهند.