ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 7 آذر 1403
چهارشنبه 7 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 29 ارديبهشت 1389     |     کد : 7639

بيانيه تهران رسانه‌هاي غرب را بهت‌زده كرد

رسانه‌ها و مطبوعات غربي كه از بيانيه تهران درباره تبادل سوخت هسته‌اي در نشست 3 جانبه با برازيليا و آنكارا بهت‌زده شدند، اخبار مربوط به اين بيانيه را در صدر اخبار خود قرار دادند و به طور گسترده به اين موضوع پرداختند...

رسانه‌ها و مطبوعات غربي كه از بيانيه تهران درباره تبادل سوخت هسته‌اي در نشست 3 جانبه با برازيليا و آنكارا بهت‌زده شدند، اخبار مربوط به اين بيانيه را در صدر اخبار خود قرار دادند و به طور گسترده به اين موضوع پرداختند.
به گزارش فارس، بيانيه‌ تبادل سوخت هسته‌اي كه در نشست سه جانبه ايران، برزيل و تركيه كه روز گذشته در تهران برگزار شد، به امضا رسيد، بازتاب گسترده‌اي در رسانه‌ها و مطبوعات سراسر جهان داشت.

**روزنامه‌هاي آمريكايي خبر مربوط به بيانيه ايران در خصوص تبادل سوخت هسته‌اي در نشست سه‌جانبه روز گذشته با تركيه و برزيل را در صدر اخبار خود قرار دادند. روزنامه "لس‌آنجلس تايمز " با اشاره به اين موضوع نوشت: تهران بخشي از مواد هسته‌اي خود را به منظور دريافت سوخت هسته‌اي به عنوان بخشي از قرادادي كه مي‌تواند تنش‌هاي بين‌المللي را از بين ببرد، به تركيه خواهد فرستاد.

**روزنامه "وال‌استريت ژورنال " نوشت: مقامات ايراني روز گذشته اعلام كردند كه در خصوص انتقال اورانيوم با درصد غناي پائين خود را براي انجام فرآوري‌هاي بيشتر به تركيه در توافقي با رهبران برزيل و تركيه در تهران موافقت كرد. اين اقدام تهران در تلاش براي دفع تحريم‌هاي شديدتر بين‌المللي عليه جمهوري اسلامي صورت گرفته است.

**روزنامه "واشنگتن‌پست " نيز در گزارش خود نوشت: اقدام ايران براي ارسال اورانيوم با درصد غناي پايين اين كشور به تركيه مي‌تواند مناقشات بين‌المللي را در خصوص برنامه هسته‌اي اين كشور را از بين ببرد.

**روزنامه "نيويورك‌تايمز " نيز در گزارشي درباره بيانيه ايران درباره تبادل سوخت هسته‌اي نوشت: توافق روز گذشته ايران با دو هدف صورت گرفته است يا به منظور ارائه راه‌حلي در كوتاه‌مدت براي بن‌بست موجود در جامعه بين‌المللي درباره برنامه هسته‌اي اين كشور و يا به منظور ارائه تاكتيكي با هدف تضعيف تلاش‌ها براي اعمال تحريم‌هاي جديد عليه تهران.

**روزنامه آمريكايي "كريستين ساينس مانيتور " در گزارشي با بررسي بيانيه ايران، تركيه و برزيل نوشت كه اين بيانيه و حضور بازيگران جديدي در اين عرصه نظير تركيه و برزيل، نشان از آغاز دوره‌اي جديد در روابط بين‌الملل است.
اين روزنامه آمريكايي در ادامه گزارش خود نوشت: تمايل ايران براي امضاي توافقنامه‌اي كه بر اساس آن فقط نيمي از ذخاير اورانيوم با درصد غني‌سازي شده پايين را به تركيه انتقال دهد، نشان دهنده ادامه عدم اعتماد ايران به غرب و قدرت‌هاي جهاني است.

**روزنامه "گاردين " در رابطه با بيانيه تبادل سوخت‌ هسته‌اي نوشت: ايران بيشتر حجم اورانيوم غني‌شده خود را به عنوان بخشي از قراردادي كه به موجب آن ميله‌هاي سوختي مورد نياز براي راكتور تحقيقاتي تهران را دريافت خواهد كرد، به تركيه مي‌فرستد.
اين نشريه انگليسي همچنين تأكيد كرد: اين قرارداد با هدف حل بحران بين‌المللي در خصوص برنامه هسته‌اي ايران درست در زماني مورد توافق قرار گرفت كه موج جديدي از تحريم‌ها در شوراي امنيت سازمان ملل به زودي به بحث گذاشته مي‌شود.

**روزنامه "تايمز " نيز نوشت: ايران روز گذشته با تركيه و برزيل در رابطه با تبادل سوخت هسته‌اي به توافق رسيد، اما كشورهاي غربي با ديدي بسيار محتاطانه به بيانيه تهران مي‌نگرند و بر اين باورند كه اين اقدام براي ممانعت از تحريم‌هاي سازمان ملل صورت گرفته است.

**روزنامه " فايننشال تايمز " نيز در گزارش خود درباره اين بيانيه تأكيد كرد: در اقدامي كه مي‌تواند تلاش آمريكا براي تصويب تحريم‌هاي بين‌المللي عليه ايران را پيچيده كند، ايران موافقت كرد تا ذخاير هسته‌اي خود را با سوخت هسته‌اي در تركيه مبادله كند.

**شبكه تلويزيوني "بي‌بي‌سي " در گزارشي از توافق ايران با تركيه و برزيل براي تبادل سوخت با اشاره به حضور "رجب طيب اردوغان " نخست وزير تركيه در تهران علي رغم جوسازي‌هاي رسانه‌اي درباره عدم حضور وي و همچنين با اشاره به اظهارات بي‌پايه و اساس "هيلاري كلينتون " وزير امور خارجه آمريكا كه پيش بيني كرده بود مذاكرات ايران با برزيل و تركيه شكست خواهد خورد، اعلام كرد كه اخبار منتشر شده از توافقات اخير نشان دهنده پيش‌بيني غلط وزير امور خارجه آمريكا درباره اين مذاكرات بوده است.

**روزنامه صهيونيستي "هاآرتص " در گزارشي درباره بيانيه روز گذشته ايران، تركيه و برزيل درباره تبادل سوخت هسته‌اي نوشت كه ايران با اين اقدام تلاش آمريكا براي تشديد تحريم‌ها عليه خود را در هم شكست.
هاآرتص نوشت: اسرائيل روز دوشنبه از اظهار نظر درباره بيانيه تبادل سوخت هسته‌اي امتناع كرد. "بنيامين نتانياهو " نخست وزير اسرائيل از اعضاي كابينه خود خواسته است تا درباره توافق هسته‌اي ايران اظهارنظر نكنند.
اين روزنامه صهيونيستي ادامه داد: منابع ديپلماتيك در اسرائيل گفته‌اند كه اسرائيل منتظر است ببيند كه كشورهاي غربي با اين موضوع چگونه برخورد مي‌كنند، البته به نظر مي‌رسد با بيانيه اخير در تهران، مخالفت چين و روسيه با تحريم‌ها عليه ايران افزايش يابد.
بر اساس گزارش روزنامه هاآرتص، با وجود بيانيه ايران درباره برنامه هسته‌اي خود، انگليس، آمريكا و فرانسه احتمالا تلاش‌هاي خود براي تشديد تحريم‌ها را متوقف نخواهند كرد. توافق ايران براي ارسال بخشي از اورانيوم خود به تركيه، در واقع احياي برنامه تبادل سوختي است كه توسط آژانس بين‌المللي انرژي اتمي آماده شده بود و اين طرح آژانس با هدف در كنترل نگه داشتن فعاليت هسته‌اي ايران بوده است. اما ايران اين موضوع را شفاف ساخت كه هيچ قصدي براي متوقف كردن برنامه غني‌سازي داخلي خود ندارد. غرب گمان مي‌كند كه ايران با ادامه غني‌سازي به دنبال ساخت بمب است.
هاآرتص در ادامه گزارش خود نوشت كه واشنگتن رهبري پيشبرد تحريم‌هاي جديد عليه ايران را به عهده داشت و به خصوص به دنبال كسب حمايت روسيه و چين براي اعمال تحريم‌هاي جديد بوده است.
اين روزنامه صهيونيستي افزود كه كارشناسان معتقدند كه بيانيه روز دوشنبه در ايران، اين اجازه را به تهران مي‌دهد كه دور چهارم تحريم‌ها عليه خود را در هم بشكند. همچنين ديپلمات‌هاي غربي گفته‌اند كه ايران در تلاش است تا اين احساس را ايجاد كند كه توافق تبادل سوخت كانون اصلي اختلافات با غرب بوده است. از سويي ديگر هنگامي كه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي پيشنهاد مبادله سوخت را ارائه كرد، 1200 كيلوگرم كه قرار بود مبادله شود، بخش عمده‌اي از ذخاير اورانيوم غني‌شده ايران را تشكيل مي‌داد اما در جريان ماه‌ها مشاجره و بحث درباره موضوع تبادل سوخت هسته، ايران ذخاير اورانيوم غني شده خود را دو برابر كرده است.

**روزنامه صهيونيستي "يديعوت آحارونوت " پس از انتشار خبر توافق ايران، ‌تركيه و برزيل درباره تبادل سوخت هسته‌اي، طي خبري نوشت كه مقامات اسرائيل در حال مطالعه جزئيات معامله تبادل سوختي است كه در تهران به امضا رسيده است.
بر اساس گزارش روزنامه يديعوت آحارونوت، اسرائيل نگران است كه اين توافقنامه فقط نمايشي بوده و واقعي نباشد.
اين روزنامه صهيونيستي ادامه داد كه با توجه به رويكرد برزيل تركيه در قبال ايران، به اين توافق با ترديد نگريسته مي‌شود.


نوشته شده در   چهارشنبه 29 ارديبهشت 1389  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode