به گزارش مانيتورينگ فارس، رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت خارجه ايران در گفتوگو با شبكه تلويزيوني پرستيوي با اشاره به امضاي بيانيه مبادله سوخت ميان مقامات 3 كشور دوست ايران، تركيه و برزيل گفت: با توجه به بندهاي توافقنامه، هرگونه رويكرد تقابلي در اين قرارداد محكوم و جايگزينكردن تعامل هستهاي به جاي اقدامات تخريبي تاكيد شده است.
وي در باره نحوه اجراي اين بيانيه گفت: ايران طي يك هفته، امضاي اين بيانيه را به طور رسمي به اطلاع مقامات آژانس بينالمللي انرژي اتمي خواهد رساند و درصورت موافقت كشورهاي عضو آژانس براي انجام مبادله سوخت، مقامات ايراني با امضاي موافقتنامهاي درباره جزئيات اين امر، بحثهاي كارشناسي با آنها را آغاز خواهند كرد.
مهمانپرست افزود: مبادله سوخت طي يك ماه آينده و در خاك تركيه با نظارت آژانس بينالمللي انرژي اتمي و جمهوري اسلامي ايران انجام خواهد شد.
سخنگوي وزارت خارجه ايران درباره ضمانتهاي اجرايي اين بيانيه، تاكيد كرد: تركيه و برزيل به عنوان دو كشور دوست كه نقش بسزايي در امضاي اين بيانيه داشتهاند، انجام صحيح و عادلانه مبادله سوخت را تضمين كردند و همچنين اعلام رسمي اين بيانيه به آژانس بينالمللي انرژي اتمي و كشورهاي عضو وين ناخودآگاه نوعي تضمين و ضمانت اجرايي ايجاد خواهد كرد.
مهمانپرست افزود: درصورت مشاهده تخلف در بندهاي اين بيانيه، سوخت ارسالي ايران به تركيه به كشور بازخواهد گشت.
وي تصريح كرد: جهان آمادگي ايران براي انجام مبادله سوخت را مشاهده كرده است و در صورتي كه اقداماتي مغاير با بندهاي اين قرارداد صورت گيرد به اين معناست كه چند كشور خاص مانع انجام روند مثبت تعاملي ميشوند.
مهمانپرست اظهار اميدواري كرد كه ايران به سرعت بتواند پاسخ مثبت گروه وين را دريافت كند.
در بيانيه ايران، تركيه و برزيل كه صبح امروز به امضاي وزراي امور خارجه سه كشور رسيد، تأكيد شد: ايران با به امانت گذاشتن 1200 كيلوگرم اورانيوم كمتر غني شده در خاك تركيه موافقت ميكند و اين مواد در مالكيت ايران در تركيه خواهد بود و ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي امكان نظارت در آن را دارند.