ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 4 آذر 1403
يکشنبه 4 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 13 مرداد 1393     |     کد : 76156

كتاب فجر صادق «في الرد علي الفرقة الوهابيه المارقه»

كتاب فجر صادق «في الرد علي الفرقة الوهابيه المارقه» از سوي حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت و انتشارات مؤسسه فرهنگي هنري مشعر منتشر و روانه بازار شد.

كتاب فجر صادق «في الرد علي الفرقة الوهابيه المارقه» از سوي حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت و انتشارات مؤسسه فرهنگي هنري مشعر منتشر و روانه بازار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، وهابيت فرقه‌اي است كه در قرن ۱۲ هجري در درعيه از مناطق نجد عربستان ظهور يافت و بر اساس انديشه ظاهرگرايي محمدبن عبدالوهاب و در سايه شمشير محمد بن سعود رشد نمود. باورها و آموزه‌هاي اين فرقه از همان آغاز با نقد انديشمندان جهان رو به رو شد.

در اين كتاب مي‌خوانيم: «وهابيت و منشأ آن»، «گفتاري درباره ستم وهابيت»، «عقيده وهابيت»، «بطلان مذهب وهابيتِ خارج از دين»، «تجسيم در مذهب وهابيت»، «وهابيت و كنار نهادن عقل»، «وهابيت و نفي اجماع»، «اجماع چيست»، «وهابيت و نفي قياس»، «قياس چيست» و «وهابيت و تكفير تقليدكنندگان».

در ذيل موضوعي با عنوان وهابيت و منشأ آن آمده است: «وهابيت فرقه اي است منسوب به محمد ابن عبدالوهاب. ابتداي ظهور وي در سال ۱۱۴۳ بود. وي پس از پنجاه سال به شهرت رسيد و عقايد انحرافي خود را در نجد آشكار ساخت. محمد بن سعود حاكم «درعيه» سرزمين مسيلمه كذاب نيز او را در اين امر ياري رساند و اهالي آن سرزمين را به پيروي از محمد بن عبدالوهاب مجبور كرد.

آنان نيز از او پيروي كردند! و پيوسته قبيله به قبيله فريفته او شدند تا اينكه فتنه او فراگير و آوازه‌اش بلند و نيرومند شد و اهل باديه از او به هراس افتادند. ابن عبدالوهاب به مردم مي‌گفت: من شما را جز به توحيد و شرك‌ نورزيدن در عبادت خداوند متعال فرا نمي‌خوانم. آنان نيز در پي او رفتند تا آنكه ملك عقايدش گسترش يافت. وي در سال ۱۱۱۱ به دنيا آمد و در سال ۱۲۰۷ درگذشت.

در بخش ديگري از اين كتاب به موضوعاتي همچون «وهابيت و تكفير مسلمانان»، «وهابيت و نفي توسل»، «توسل و ادله جواز آن»، «وهابيت و تكفير كسي كه مي‌گويد يا رسول‌الله(ص)»، «وهابيت و تكفير زائران قبور» و «وهابيت و تكفير كسي كه به غير خدا سوگند مي‌خورد و نذر و قرباني مي‌نمايد» پرداخته شده است.

وهابيت و تكفير مسلمانان عنوان موضوع ديگري از كتاب فجر صادق است كه ذيل آن مي‌خوانيم: ابن عبدالوهاب همان‌گونه كه گفتيم، با پيروي از هواي نفس خويش، در پي ابداع دين جديدي بود تا در سايه آن به رياست برسد. ولي دريافت كه چنين چيزي جز در سرزمين‌هايي كه مردمان آن، از سويي بسيار جاهل باشند و از سويي تمسك به اسلام داشته باشند، عملي نيست.

از اين رو، بدعتهاي خود را در قالب دين اسلام مطرح نمود و براي تكميل كادر خود، با شبهه‌اي قرآني به تكفير تمام مسلمانان پرداخت. بهانه وي براي تكفير مردم، توسل آنان به پيامبر اكرم(ص) و ديگر انبياء و اولياء و صالحين بود.

وي همچنين نذرها و قرباني‌ها و … كه در پي اين توسل‌ها انجام مي‌شد را عبادت دانسته با تمسك به اينكه در قرآن عظيم آمده است كه هر كس غير خداوند را عبادت كند مشرك است، تمام موحدان را به سبب انجام اين امور مشرك قلمداد كرد و پس از تكفير تمام مخالفان خود، بلاد آنان را نيز بلاد حرب اعلام كرد و خون آنان را مباح و اموالشان را حلال دانست. اين در حالي است كه خداوند مي‌فرمايد: «ان الدين عندالله الاسلام: دين در نزد خدا، اسلام (تسليم‌ بودن در برابر حق) است».

كتاب فجر صادق (في الرد علي الفرقة الوهابيه المارقه) نوشته جميل صدقي زهاوي و ترجمه سيدابوالقاسم غضنفري از سوي مؤسسه فرهنگي هنري مشعر در زمستان ۱۳۹۲ با شمارگان ۵۰۰۰ نسخه در ۱۲۰ صفحه به قيمت ۳۰۰۰ تومان چاپ و روانه بازار شده است.

كتابخانه تخصصي حج و زيارت به عنوان نخستين كتابخانه ديچيتالي در پايگاه اطلاع رساني حج و زيارت با بيش از يكهزار عنوان كتاب با موضوع حج و زيارت قابل دسترسي عموم مردم است.


نوشته شده در   دوشنبه 13 مرداد 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode