پريسا ترابي رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: مصرف سبزيها توليد سرتونين را در مغز افزايش ميدهد و موجب كاهش استرس ميشود.
رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت در گفتگو با فارس، افزود: آشفتگي، بي نظمي و عدم سازمان دهي در كارها و برنامهها ميتواند، موجب بروز استرس شود.
وي گفت: از مواد غذايي كه استرس را بهبود ميبخشند ، ميتوان به غذاهاي حاوي كربوهيدرات بالا ، غذاهاي پرفيبر و سبزيها اشاره كرد.
رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: كربوهيدراتها موجب آزاد شدن ماده سروتونين در مغز شده و موجب آرامش بدن ميشود. از مواد غذايي حاوي كربوهيدرات ميتوان برنج، ماكاروني، سيب زميني، نان، ذرت بو داده و كلوچههاي كم كالري را نام برد.
ترابي اضافه كرد: براي رهايي از استرس توصيه ميشود، معادل يك ليوان ماكاروني يا برنج يا يك عدد سيب زميني تنوري مصرف شود و به خاطر داشته باشيد كه مصرف زياد مواد غذايي نشاستهاي ميتواند، موجب اضافه وزن و چاقي شود.استرس موجب ايجاد گرفتگي عضلاني و يبوست ميشود و مصرف موادغذايي فيبردار موجب تنظيم حركت دستگاه گوارش و رودهها ميشود.
رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: در غذاي روزانه بايد حداقل 25 گرم فيبر وجود داشته باشد. ميوهها، سبزيها و غلات سبوسدار منابع بسيار خوب فيبر هستند. در وعده صبحانه، بهتر است ميوه مصرف شود و از غلات كامل و نانهاي سبوسدار مانند سنگك استفاده شود.
ترابي گفت: توليد سروتونين در مغز به نوع تغذيه بسيار مربوط است و مصرف بيشتر سبزيها توليد سروتونين را در مغز را افزايش ميدهد و به افراد كمك ميكند تا بر استرس غلبه كنند.