به گزارش خبرگزاری مهر، هر روز نوزادان بسیاری با اندازه و وزن های متفاوت در کشورهای مختلف در حال متولد شدن هستند. مطالعه جدید محققان انگلیسی نشان می دهد که تولد نوزادان در کشورهای مختلف و قومیت های متفاوت تاثیری در اندازه یا وزن آنها ندارد اما سلامت مادر می تواند تعیین کننده وزن و اندازه نوزاد حین تولد باشد.
در این مطالعه شصت هزار زن باردار از هشت کشور (برزیل، انگلیس، امریکا، عمان، ایتالیا، کنیا، چین و هند) مورد بررسی قرار گرفتند. بیش از 300 بهیار و همینطور 200 محقق و متخصص از هر کشور در این بررسی همکاری داشتند. در مطالعات صورت گرفته، محققان رشد و روند مشابهی را در تمام مادران مشاهده کردند. زمانی که مادر در دوران بارداری از تغذیه خوب و سالمی برخوردار بود، در هنگام تولد نیز فرزندش سالم و بدون هیچ عارضه ای متولد می شد. اما در کشور دیگری که مادر از نابرابری های اقتصادی و همینطور بهداشتی رنج می برد، نوزاد نیز با عارضه های متفاوت یا ناسالم متولد می شد.
در نتیجه باید گفت، اندازه نوزاد حین تولد تنها به سلامت مادر طی دوران بارداری بستگی دارد زیرا در گذشته باورهایی وجود داشت که معتقد بودند اندازه نوزادان تنها به قومیت مادر و پدر بستگی دارد اما محققان خط بطلانی بر این ادعا کشیده و معتقدند تنها عاملی که می تواند تعیین کننده تولد نوزادی سالم با اندازه مناسب باشد، سلامت مادر است.
نقش 4 درصدی قومیت در اندازه نوزادان
محققان نوزادان متولد شده در 8 کشور را مورد سونوگرافی و همینطور اندازه گیری استخوان، وزن و غیره قرار داده و متوجه شدند که تمام گروه های نژادی و قومی تنها 4 درصد با یکدیگر تفاوت دارند و این درصد بسیار جزئی است.
دکتر "ویلار"، سرپرست این تیم تحقیقاتی می گوید: "بسیاری معتقدند اگر نوزاد حین تولد بسیار کوچک و با عارضه های مختلف متولد شود تنها به قومیت برمی گردد در صورتی که این تحقیق و مطالعه چنین ادعایی را رد می کند."
بن بست در تحقیقات
دکتر ویلار در ادامه می گوید : " اما در تحقیقات با یک مساله نگران کننده مواجه شدیم، مادرانی که در دو کشور مختلف زندگی می کردند و از تغذیه و مراقبت های بهداشتی مناسبی نیز برخوردار بودند، یکی نوزادی سالم با اندازه طبیعی و دیگری نوزادی کوچک و ناسالم به دنیا آورد. اکنون این سوال به وجود می آید چه تقاوتی بین این دو مادر وجود دارد که این تناقض در تولد نوزادان مشاهده شده است؟ جالب است بدانید که آنها مبتلا به هیچ گونه عارضه خانوادگی و ژنتیکی نیز نبودند!"
تحقیقات برای بررسی نتایج و همینطور نجات مادران باردار و نوزادان ادامه دارد.