تزار ضد تروريسم سابق بيل كلينتون و جرج بوش هشدار داد كه آمريكا بايد خود را براي حملات سايبري گسترده كه ميتواند در كمتر از 15 دقيقه باعث مرگ و مير و ويراني در سراسر اين كشور شود، آماده كند.
ريچارد كلارك، مشاور ارشد در امر امنيت ملي و مبارزه با تروريسم در دورانهاي بيل كلينتون و جرج بوش، روساي جمهور سابق آمريكا تصريح كرد كه فقدان آمادگي آمريكا براي مقابله با حملات سايبري تروريستها ميتواند منجر به "پرل هاربر الكترونيكي" شود.
كلارك در هشدار خود يك "سناريوي آخر زمان" را ترسيم كرد كه به موجب آن مشكلات ناشي از حملات سايبري از سوي تروريستها با فروپاشي شبكههاي كامپيوتري پنتاگون آغاز ميشود كه پس از آن سرويس دهندگان خدمات اينترنتي نيز با مشكلات جدي روبهرو خواهند شد.
به گفته كلارك اين حملات سايبري حتي ممكن است باعث به آتش كشيده شدن پالايشگاهها و انفجارها در فيلادلفيا و هوستون شود.
به نوشته روزنامه ديلي تلگراف، بر اثر دسترسي تروريستها به شبكههاي كامپيوتري در آمريكا چندين تصادف هوايي ، مشكلات در متروي نيويورك، واشنگتن و لس آنجلس گزارش ميشود. بيش از 150 شهر ناگهان با خاموشي روبرو خواهند شد. دهها هزار آمريكايي در حملهاي كه ويران كنندگياش مشابه يك بمب اتم است، كشته ميشوند. اين حوادث در كمتر از 15 دقيقه رخ خواهد داد و حتي نيازي نيست كه تروريستها در آمريكا حضور پيدا كنند.
اين سناريو در كتاب كلارك با عنوان ؛ جنگ سايبري: تهديد بعدي امنيت ملي به طور كامل تشريح شده است.
كلارك پيشتر نيز هشدارهايي داده بود كه برخي از هشدارهايش درست بوده است. به عنوان تزار ضد تروريستي بيل كلينتون و جرج بوش كلارك هشدارهايي مبني بر افزايش امور دفاعي در برابر حملات القاعده مطرح كرده بود.
وي هم اكنون معتقد است كه فقدان آمادگي آمريكا در برابر اين حملات سايبري ممكن است بهاي سنگيني در پي داشته باشد.
كلارك در كتابش مينويسد: بزرگترين راز در مورد حمله سايبري ممكن است اين باشد كه در زماني كه آمريكا در حال آماده شدن براي تهاجم سايبري است ممكن است سياست گذاريها باشد كه دفاع موثر در مقابله حملات سايبري را غير ممكن سازد.
در بحبوحه اختلافات در مورد نقش آژانسهاي سايبري ارتش آمريكا هنوز مركز فرماندهي سايبري خود را بازگشايي نكرده است. اگرچه آمريكا اينترنت را اختراع كرده است اما حدود 30 كشور جهان تاكنون از توانايي مقابله با حملات سايبري برخوردار هستند.
آمريكا در مقايسه با روسيه و چين و حتي كره شمالي در برابر حملات سايبري آسيب پذيري بيشتري دارد.
ايسنا