ژنتيك و محل زندگي از جمله عوامل تعيينكننده رنگ پوست افراد هستند. اين در حالي است كه تحقيقات نشان ميدهد ؛ مواد غذايي مصرفي نيز بر رنگ پوست تاثيرگذارند.
دكتر فريد صفر ، محقق بيماريهاي پوستي در گفتگو با ايسنا گفت: در شرايطي كه فرد دچار كمبود برخي ويتامينها و ريزمغذيها از جمله ويتامين B12 شود، اين كمبود بهصورت لكههاي بيرنگ و در موارد شديدتر لكهاي پررنگ روي پوست ظاهر ميشود. در عين حال افرادي كه كمبود اسيد فوليك و ويتامين B12 دارند يا خامخواران از پوست روشنتري برخوردار هستند.
وي تصريح كرد: برخي غذاها رنگ پوست افراد را تشديد ميكند، بهطوريكه برخي افراد گونه سرخ رنگي دارند. مصرف زياد فلفل، ادويهجات، مواد افزودني يا خوردن غذاي داغ باعث تشديد قرمزي صورت ميشود. بعلاوه اين عادات غذايي باعث تيرهتر شدن رنگ پوست افراد سبزه ميشود.
دكتر صفر در ادامه مصرف زياد برخي مواد غذايي از جمله هويج و نارنگي را تشديدكننده رنگ زرد در پوست دانست و افزود: موادي از اين قبيل كه حاوي كاروتئين فراوان هستند در صورت مصرف بيش از حد به چهره زردي خاصي ميبخشند كه البته اين زردي با بيماري يرقان يا زردي قابل تمييز است.
وي توصيه كرد: از مصرف گياهان به صورت خودسرانه خودداري شود ؛ چرا كه مصرف زياد برخي گياهان از جمله گياه كرفس خود بر تيره شدن رنگ پوست موثر است.