با اشاره به دستگيري سه جاسوس آمريكايي در مرزهاي ايران؛ سوابق سه آمريكايي با ادعاي دولت آمريكا متناقض است.
يك هفتهنامه آمريكايي با اشاره به دستگيري سه جاسوس آمريكايي در درون مرزهاي ايران و ادعاي دولت آمريكا مبني بر توريست بودن اين افراد، تاكيد كرده است كه بررسي سوابق آنها نشان ميدهد كه ادعاي دولت آمريكا صحيح نيست.
به گزارش فارس، ريچارد واكر روزنامه نگار صاحبنام آمريكائي طي مقالهاي كه در آخرين شماره هفتهنامه "امريكنفريپرس " به چاپ رسيده، مينويسد: در اوايل ماه آوريل، مسئولين ايراني گفتند كه ايران مداركي در اختيار دارد كه نشان ميدهد سه آمريكائي كه در جولاي 2009 به دليل ورود غيرقانوني از عراق به درون مرزهاي غربي ايران، دستگير شدند، جاسوس هستند.
اين در حالي است كه دولت آمريكا نيز پاسخ داد كه اين سه نفر تنها افرادي سادهلوح بودهاند كه براي گردش از يكي از بيثباتترين مناطق دنيا، به عراق سفر كرده بودند.
واكر ميافزايد: اما حقايقي كه در مورد پيشينه اين افراد وجود دارد، چيز ديگري ميگويد.
بنابر اين گزارش، موضوع سه آمريكائي دستگير شده اخيرا و با اعلام حيدر مصلحي، وزير اطلاعات ايران مبني بر اينكه آماده انتشار مدارك مرتبط با سه جاسوس آمريكائي است، حالت جديتري به خود گرفت.
از سوي ديگر و بر اساس بيانيههاي منتشر شده از سوي خانوادههاي اين سه آمريكائي، ادعا شده كه آنها توريست بودهاند و هنگامي كه در منطقه كردنشين شمال عراق حضور داشتهاند، گم شده و به اشتباه وارد مرزهاي ايران شدند!
واكر در ادامه اين سوال را مطرح ميكند كه اگر سه ايراني با گذر از مرز مكزيك وارد صحراي آريزونا ميشدند، ايالات متحده چه واكنشي نشان ميداد؟ قطعا اين اتهامها مطرح ميشود كه سه ايراني دستگير شده قاچاقچي مواد مخدر، تروريست و يا جاسوسهاي دولت ايران هستند. و رسانههاي غالب آمريكايي نيز بلافاصله در مورد "تهديد جديد ايران " هشدار ميدهند.
اين نويسنده سپس با اشاره به آنكه گروه آمريكاييهاي دستگير شده متشكل از چهار نفر بوده ادامه ميدهد: سه آمريكايي دستگير شده يعني "شان بائر " 27 ساله، "سارا شورد " 31 ساله و "جوش فتال " 27 ساله، هستند و گفته ميشود كه نفر چهارم، يعني "شان مكفسل " در زمان دستگيري به دليل بيماري در عراق بوده است.
واكر ميافزايد: تمامي اين چهار نفر، دانشآموختگان دانشگاه "بركلي " ايالت كاليفرنيا هستند.
مكفسل پيش از اين نيز به خاورميانه سفر كرده بود و حتي كتابي در اين رابطه نوشته است.
بائر نيز كه به زبان عربي مسلط است، مقالاتي را براي رسانههاي غالب آمريكايي در رابطه با منطقه خاورميانه مينوشت. وي در جولاي 2009 نمايندگي نشريه "نيو امريكنمديا " را بر عهده داشت.
بنابر اين گزارش، "سندي كلوز "، سردبير اين نشريه در مصاحبه با "لوسآنجلس تايمز " گفته است كه بائر سه روز قبل از دستگيري در پاسخ به ايميل او گفته است كه در منطقه كردستان عراق به سر ميبرد تا "حسي " از منطقه بدست آورده و انتخابات عراق را نيز پوشش دهد.
واكر سپس به ادعاهاي مطرح شده توسط عضو چهارم گروه جاسوسان آمريكائي اشاره ميكند كه گفته بود: دوستانش با وي تماس تلفني برقرار كرده و گفته بودند كه به اشتباه وارد قلمرو ايران شده و توسط مامورين اين كشور محاصره شدهاند.
اين در حالي است كه طبق اطلاعات موجود در پايگاه اينترنتي بائر، وي اطلاعات وسيعي در مورد خاورميانه داشت. در پايگاه اينترنتي شخصي بائر آمده: "شان بائر يك خبرنگار و عكاس مستقر در خاورميانه است. وي مسلط به زبان عربي بوده و فعاليتهاي وي بر روي خاروميانه و آفريقاي شمالي متمركز شده است. جايي كه او شش سال گذشته را در آن سپري كرده است. "
واكر با بيان اين مطلب كه سارا شورد نيز در يكي از سايتهاي اينترنتي به عنوان " فعال معلم " مستقر در خاورميانه نام برده شده، تاكيد ميكند: انتظار ميرود كه ايران سه آمريكايي دستگير شده را با 11 ايراني ربوده شده توسط ايالات متحده، تبادل كند.