ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 5 آذر 1403
دوشنبه 5 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 4 خرداد 1387     |     کد : 702

متن كامل نامه متكي و بسته پيشنهادي ايران منتشر شد

 

آمادگي ايران براي كمك به صلح و ثبات در منطقه و جهان

 متن كامل نامه منوچهر متكي وزير امور خارجه ايران به دبير كل سازمان ملل و بسته پيشنهادي ايران كه حاوي موضوعات سياسي و امنيتي، موضوعات اقتصادي و موضوع هسته‌اي است، منتشر شد.

 

به گزارش خبرگزاري فارس، متن كامل نامه "منوچهر متكي" به بان كي مون دبيركل محترم سازمان ملل متحد كه از سوي موسسه مطالعاتي علوم و امنيت بين‌الملل به چاپ رسيده به شرح ذيل است:

عاليجناب،
همانگونه كه در مكاتبات قبلي به اطلاع شما رسيد، جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك كشور مسئول عضو سازمان ملل متحد و بر اساس حقوق و تعهدات بين‌المللي خود همواره بر اهميت چندجانبه گرايي تاكيد نموده است. متاسفانه تعداد اندكي از كشورها با اهداف و انگيزه سياسي ابهاماتي درباره برنامه صرفاً صلح‌آميز هسته‌اي ايران مطرح كرده به استفاده ابزاري از ارگان‌هاي سازمان ملل اقدام نموده‌اند كه ضربه‌اي بر اعتبار و حيثيت سازمان محسوب مي‌شود.
با وجود آن كه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بارها و به طور مكرر بر منحرف نشدن برنامه هسته‌اي ايران تاكيد كرده و بر اساس طرح اقدام توافق شده بين ايران و آژانس مسايل باقي‌مانده كاملاً حل و فصل شده‌اند و در حال حاضر تمامي فعاليت‌ها و برنامه هسته‌اي ايران تحت نظارت كامل آژانس قرار دارد، اما شوراي امنيت سازمان ملل به اقدامات غيرقانوني خود ادامه داده است.
اينجانب طي نامه‌اي مفصل، اصول و استدلال جمهوري اسلامي ايران در خصوص دخالت غيرمنطقي و غير قانوني شوراي امنيت در موضوع هسته‌اي را قبلاً به اطلاع جنابعالي رسانده‌ام. در حقيقت، جمهوري اسلامي ايران، تعاملات سازنده، مذاكرات منطقي، عادلانه، بدون پيش شرط و بر مبناي احترام متقابل را همچنان راه حل اساسي براي ارتقا و بهبود اوضاع و شرايط بين‌المللي مي‌داند. بر همين اساس، جمهوري اسلامي ايران آماده است با گروه 1+5 در يك چارچوب مشخص از موضوعات مربوط به منافع مشترك مذاكره نمايد. جمهوري اسلامي ايران معتقد است اتخاذ يك رويكرد دو سويه مبتني بر تهديد و مذاكره نه تنها هيچ كمكي به حل موضوعات نمي‌كند بلكه بيشتر به پيچيده‌تر شدن اوضاع مي‌انجامد.
ملت ايران ملتي صلح‌طلب است كه از هيچ تلاشي براي دستيابي به صلح و ثبات جهاني دريغ نكرده است. قدرت و قابليت‌هاي جمهوري اسلامي مي‌تواند به صلح و ثبات منطقه‌اي و بين‌المللي كمك كند. جمهوري اسلامي ايران بر اين باور است كه صلح و امنيت پايدار منطقه‌اي و بين‌المللي، روابط اقتصادي، تجارت آزاد، امنيت انرژي، مبارزه با تروريسم و مواد مخدر و بهره‌گيري از انرژي هسته‌اي براي مقاصد صلح‌آميز، زمينه‌هاي مشترك بسيار خوبي را براي همكاري‌هاي درازمدت پايدار فراهم مي سازد.
با توجه به شرايط موجود در سطوح منطقه‌اي و بين‌المللي، جمهوري اسلامي ارايه طرحي نو و كامل را با هدف نيل به همكاري‌هاي پايدار و تعامل سازنده ضروري مي‌داند. جمهوري اسلامي ايران به نوبه خود، پس از مطالعات و ملاحظات گسترده و كارشناسي عميق، بسته‌اي از پيشنهادات و ابتكارهاي بسيار مهم را در زمينه‌هاي مختلف سياسي، امنيتي، اقتصادي و هسته‌اي با دقت فراوان طراحي و تدوين كرده كه به كشورهاي گروه 1+5 ارايه خواهد شد. اين بسته بر اساس عدالت، حاكميت و احترام متقابل و به عنوان اساسي براي آغاز مذاكراتي جامع و همه‌سويه با اين كشورها بر مبناي تعهدات دسته‌جمعي تهيه شده است. اعتقاد راسخ داريم كه بسته حاضر يك فرصت استثنايي براي همكاري واقعي و جدي بين طرف‌هاي مربوطه فراهم خواهد نمود.
تمايل دارم بر اين نكته مهم تاكيد كنم كه رويكرد اصلي جمهوري اسلامي ايران به اين بسته پيشنهادي، رويكردي راهبردي است. لذا اميدوارم طرف‌هاي ذيربط به خوبي به اهميت موضوع و محتواي بسته پيشنهادي به عنوان راه حل جامع مشكلات و چالش‌هاي منطقه‌اي و جهاني و مبنايي براي همكاري‌هاي دراز مدت پي برده و با نگرشي سازنده با آن برخورد و از آن استقبال نمايند.
منوچهر متكي وزير امور جمهوري اسلامي ايران

* متن كامل بسته پيشنهادي ايران براي مذاكرات سازنده:
با تاكيد بر ضرورت پايبندي به اصول عدالت، قانونگرايي، به رسميت شناختن حقوق ملت‌ها، احترام به حق حاكميت كشورها، تحكيم صلح و ثبات منطقه‌اي و جهاني، پرهيز از انحصارگرايي و تهديد، احترام به دموكراسي، ارزش‌هاي انساني و فرهنگ ملت‌ها و با رد بي‌عدالتي‌ها و بي‌قانوني‌هاي اعمال شده در حقوق ملت‌ها؛
جمهوري اسلامي ايران معتقد است طيف وسيعي از موضوعات نظير مسائل امنيتي، تحولات منطقه‌اي و جهاني، انرژي هسته‌اي، تروريسم، دموكراسي و غيره وجود دارد كه به‌طور جدي ظرفيت زيادي را براي همكاري دارا هستند.
موضوعاتي نظير مبارزه با مواد مخدر و حفظ محيط ‌زيست، مسائل اقتصادي، تكنولوژيك، تجاري و بخصوص انرژي را بايد به مسايل فوق‌الذكر افزود كه فرصت‌ها و زمينه‌هاي بسيار خوبي را براي همكاري‌هاي سازنده فراهم مي‌آورد.
بنابراين، با توجه به تحولات رخ داده در سطح منطقه‌اي و جهان، ارائه طرحي نو و تكامل يافته از تعامل ضروري است. هدف اصلي جمهوري اسلامي ايران در دور جديد مذاكرات، توافق همه‌جانبه مبتني بر حسن‌نيت ‌جمعي براي تحقق همكاري‌هاي بلندمدت طرفين و تحكيم صلح و امنيت پايدار منطقه‌اي و بين‌المللي مبتني بر عدالت است.
ما همچنين بر اين باور هستيم كه اين مذاكرات ظرفيت آن را دارد كه در ادامه از ساير دولت‌ها براي دستيابي به امكان همكاري درباره مفاد اين بسته، نيز دعوت به عمل آيد. نتيجه اصلي دور جديد مذاكرات، توافق درباره «تعهدات مشترك» در زمينه همكاري‌هاي اقتصادي، سياسي منطقه‌اي ـ بين‌المللي، هسته‌اي و امنيت انرژي است.
بنابراين، ما آماد‌ه‌ايم مذاكرات همه‌جانبه و فراگيري را بر مبناي موضوعات ذيل آغاز كنيم:

الف) موضوعات سياسي و امنيتي:
1ـ دفاع از حقوق و كرامت انسان‌ها و احترام به فرهنگ ملت‌ها از مهم‌ترين دغدغه‌هاي جامعه بشري است كه گفتگو براي تحقق شايسته آن ضروري است.
2ـ گفتگو درباره تقويت، ثبات و تحكيم صلح عادلانه و پيشرفت دموكراسي در جهان و منطقه بر مبناي:
ـ احترام به حقوق ملت‌ها و منافع ملي آنها؛
ـ كمك به حاكميت ملي كشورها بر مبناي روش‌هاي دموكراتيك؛
ـ جلوگيري از خشونت و نظامي‌گري؛
ـ جلوگيري از تروريسم و عوامل سهيم در آن.
بر اين مبنا، جمهوري اسلامي ايران آماده گفتگو براي همكاري در جهت تقويت ثبات و تحكيم صلح عادلانه و پيشرفت دموكراسي در مناطقي است كه از بي‌ثباتي، نظامي‌گري، خشونت و تروريسم رنج مي‌برند. اين همكاري مي‌تواند در نقاطي از جهان به خصوص خاورميانه، بالكان، آفريقا و آمريكاي جنوبي شكل‌ گيرد. همكاري براي كمك به مردم فلسطين در جهت يافتن طرحي جامع، پايدار، دموكراتيك و عادلانه براي حل موضوع 60 ساله فلسطين مي‌تواند نمونه‌اي از اين همكاري‌ها باشد.
3ـ مبارزه با تهديدهاي مشترك امنيتي و گفتگو براي تحقق همكاري دسته جمعي جهت مبارزه با عوامل ايجاد كننده و تقويت‌كننده تهديدهاي امنيتي ذيل:
ـ تروريسم؛
ـ مواد مخدر؛
ـ مهاجرت‌هاي غيرقانوني؛
ـ جرائم سازمان يافته

ب) موضوعات اقتصادي:
1ـ همكاري در زمينه انرژي و امنيت آن در عرصه‌هاي توليد، عرضه، انتقال و مصرف.
2ـ همكاري در زمينه تجارت و سرمايه‌گذاري.
3ـ كمك عمومي به رفع فقر از كشورهاي ضعيف و تلاش براي كاهش فقر و فاصله طبقاتي.
4ـ كاهش آسيب‌هاي ناشي از نوسانات شديد قيمت‌ها و باز تنظيم مناسبات پولي و مالي جهان براي حمايت از كشورهاي جهان.

ج) موضوع هسته‌اي
در ارتباط با موضوع هسته‌اي، ايران آماده است در يك نگرش جامع و به عنوان عضوي فعال و موثر از NPT و آژانس، موضوعات ذيل را در دستور كار قرار دهد:
1ـ حصول اطمينان بيشتر از عدم انحراف فعاليت‌ هسته‌اي كشورها؛
2ـ ايجاد كنسرسيوم غني‌سازي و توليد سوخت هسته‌اي در نقاط مختلف دنيا از جمله ايران؛
3ـ همكاري براي دستيابي و بهره‌گيري از فناوري صلح‌آميز هسته‌اي و تسهيل بهره‌مندي عموم كشورها از آن؛
4ـ تحقق خلع سلاح هسته‌اي و تعيين كميته‌اي براي پيگيري اين موضوع؛
5ـ تقويت نظارت آژانس بر فعاليت هسته‌اي كشورها؛
6ـ همكاري‌هاي مشترك در ايمني و حفاظت فيزيكي هسته‌اي.
7- تلاش براي ترغيب ديگر كشورها به منظور كنترل صادرات مواد و تجهيزات هسته‌اي.

د) جمهوري اسلامي ايران در چارچوب اين بسته آماده شروع مذاكراتي جدي و هدفمند براي نيل به نتيجه‌اي مشخص است. اين مذاكرات مي‌تواند پس از دوره‌اي مشخص (حداكثر 6 ماه) مورد ارزيابي قرار گرفته و درباره ادامه آن تصميم‌گيري شود.


نوشته شده در   شنبه 4 خرداد 1387  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode