ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 23 شهريور 1405
دوشنبه 23 شهريور 1405
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 9 فروردين 1393     |     کد : 69612

نگاهی تاریخی به مسأله رابطه علم و دین

علم و دین تا قرن 16 و 17 از هم جدا نبوده بلکه در کنار هم بودند، اما در اثر کشفیات جدید علم تجربی و نیز برخورد بد کلیسا با عالمان ، دغدغه نگرانی جدایی علم و دین ایجاد شد.

علم و دین تا قرن 16 و 17 از هم جدا نبوده بلکه در کنار هم بودند، اما در اثر کشفیات جدید علم تجربی و نیز  برخورد بد کلیسا با عالمان ، دغدغه نگرانی جدایی علم و دین ایجاد شد.

سؤالات پیش روی رابطه علم و دین بدین قرار است: آیا جهان قانون‌مند است؟ آیا علم نفی‌کننده دین است؟ آیا در دوران حاکمیت علم، جهت‌گیری هدفمند برای جهان توجیه‌پذیر هست و ... .

 دانشمندان امروزه می‌گویند که علم و دین برای قرن 21 تصمیم می‌گیرند پس امروز بازار آشتی‌دادن این دو باز است حتی به علمای این دو حوزه جایزه هم می‌دهند.

نخستین چالش‌های باب علم و دین بیشتر جنبه روانشناختی داشته است یعنی وقتی توانایی علم را دیدند عده‌ای به قول خودمان جوگیر شدند و تصور کردند که حتی می‌توانند بهشت را هم بر زمین بیاورند و در نهایت به این نتیجه رسیدند که به خدا احتیاج ندارند.

از قرن بیستم باز این جریان فروکش کرد و افراد هم در این رابطه عقب‌نشینی کردند،بنابراین بحث آشتی و صلح بین علم و دین ایجاد شد.

جهان اسلام در 150 سال اخیر رابطه عمیقی بین علم دین برقرار کرد، عده‌ای مثل علامه طباطبایی، مهندس بازرگان، شهید صدر، آیت‌الله مصباح یزدی و نقیب العطاس، سید جمال‌الدین اسدآبادی و ... در این راستا تلاش کردند. بنابراین در این وضع دو رویکرد وجود داشت؛ نخست عده‌ای که می‌گویند علم و دین با هم سازگار است و عده‌ای که می‌گویند راه این دو از هم مجزاست.


نوشته شده در   شنبه 9 فروردين 1393  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode