وی ادامه داد: معمولا در تهیه انواع آجیلها از مقادیر زیادی نمک استفاده میشود، بنابراین مصرف زیاد آجیل به ویژه در صورتی که میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد ممکن است عوارضی را به خصوص در بیماران قلبی – عروقی یا افراد دارای فشار خون باعث شود.
وی خاطرنشان کرد: شیرینیجات به لحاظ دارا بودن انرژی زیاد به ویژه موادی نظیر خامهها که حاوی انرژی متراکمی است در چاقی و افزایش وزن افراد نسبت به آجیل از اهمیت بیشتری برخوردارند.
تبریزی با تاکید بر عدم مصرف آجیل های کهنه و رنگی اظهار کرد: به جز کهنگی محصولات كه منجر به بروز بیماری های جبرانناپذیری همچون سرطان كبد در مصرفكننده میشود، وجود رنگهای غیرمجاز نیز از ویژگیهای محصولات نامرغوب است .
وی ادامه داد: تخمههایی كه به دست رنگ پس دهند یا پستههایی كه بیش از حد قرمز باشند، از مصادیق آجیلهای رنگی، نامرغوب و غیربهداشتی است.
وی با اشاره به لزوم توجه به نکات بهداشتی در طول سفر های نوروزی اضافه کرد: مسافران نوروزی ترجیحا بایستی از مصرف غذاهای بین راهی پرهیز کرده و سعی کنند غذاها را در منزل تهیه و در کلمنهای مناسب و خنک در کوتاه مدت نگهداری و در بین راه مصرف کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان کرد: از مصرف غذاهای بین راهی به خصوص در رستورانهایی که فاقد پروانه بهداشتی، کارتهای بهداشتی تایید وزارت بهداشت هستند جدا خودداری کنند.
وی با بیان اینکه در طول مسافرت دستان خود را مرتب با آب و صابون بشویید، اضافه کرد: بیماری اسهال بیشتر در مسافرانی که از یک منطقه با سطح بهداشت بالاتر به مناطق بهداشتی پایینتر مسافرت میکنند و همچنین در بین کودکان و سالمندان شدیدتر است و لازم است نکات بهداشتی از قبیل شستن دست ها با آب و صابون و عدم مصرف میوه و سبزیجاتی که به صورت بهداشتی پاک نشده اند ، رعایت شود.