نماينده دائم ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: جمهوري اسلامي در يك مبارزه نرم افزاري توانست با ديپلماسي فعال و بسيج بيش از يكصد كشور عدم تعهد بار ديگر حقانيت خود در استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي را اثبات كند.
علي اصغر سلطانيه نماينده دائم ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، ارزيابي خود از نشست شوراي حكام آژانس را مثبت توصيف كرد و گفت: در نشست شوراي حكام يك بار ديگر حقانيت جمهوري اسلامي ايران به منصه ظهور نشست و در يك مبارزه نرم افزاري در عرصه بينالملل توانستيم با برنامهريزي و ديپلماسي فعال و بسيج بيش از يكصد كشور عضو جنبش عدم تعهد، يك بار ديگر بر حقانيت خود در استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي صحه بگذاريم.
وي با بيان اينكه ما در اين نشست بيش از صد كشور عضو جنبش عدم تعهد را بر آن داشتيم كه در مقابل نارساييهايي كه در آژانس وجود دارد بسيج شوند، افزود: عدم تعهد در اين راستا از اينكه اولين گزارش مديركل جديد آژانس از روند معمول خارج شده و متوازن نبوده بسيار صريح انتقاد كرد و اين پيام جدي بود تا مديركل جديد در آغاز كار بداند كه كشورها بخصوص كشورهاي در حال توسعه نسبت به اين گونه مسائل بي تفاوت نخواهند بود.
نماينده دائم ايران در آژانس اين موضوع را تنها مرتبط با ايران ندانست و خاطرنشان كرد: اين كشورها متوجه شدند كه اگر امروز فضاي منفي سياسي عليه ايران ايجاد شده فردا نيز اين فضا براي آنها ايجاد خواهد شد بنابراين در اين نشست از مقاومت ارزشمند ايران قدرداني و حمايت كردند.
سلطانيه تصريح كرد: عليرغم اينكه تصور ميشد با گزارش منفي آقاي آمانو كه موضوعات بسته شده را به صورت غيرحرفهاي مطرح كرده بود و برخي رسانههاي غربي نيز از آن سوء استفاده كردند جو عليه ايران خواهد بود، كاملاً برعكس شد و انتقادات به سمت مديركل، دبيرخانه و كشورهايي كه در اين زمينه به دبيرخانه فشار ميآوردند، حركت كرد.
به گفته وي اين اتفاق مناسبي بود كه موجب شد مسئله به نفع ايران تمام شده و قطعنامهاي عليه ايران صادر نشود.
نماينده ايران در آژانس با اشاره به اينكه در جمعبندي رئيس پاراگرافهايي از بيانيه عدم تعهد منعكس شد، گفت: در اين جلسه موارد ديگري نيز مطرح شد از جمله انتقاد از نشر اطلاعات محرمانه در آژانس كه قرار شد كميتهاي كاري در اين زمينه فعاليت كند.
سلطانيه با بيان اينكه در رابطه با مسئله ايمني و امنيت هستهاي، بحثهاي زيادي انجام شد، اظهار داشت: گزارش يك سال گذشته گروه كاري چشمانداز آينده آژانس در اين نشست مطرح شد و ايران و ديگر كشورهاي فعال توانستند انتقادات خود را در اين جلسه مطرح كنند و اين انتقادات به عنوان سند آژانس در آستانه فصل جديد فعاليتهاي مديركل درج شود.
وي تصريح كرد: مجموعاً ما از نشست شوراي حكام راضي بوديم زيرا فضايي كه ميخواستند عليه ما ايجاد كنند و حتي زمزمهها براي صدور قطعنامه نيز خنثي شد و بار ديگر حقانيت جمهوري اسلامي ايران در عرصه بينالملل به افكار عمومي جهان منعكس شد.