يك متخصص تغذيه گفت: مصرف زياد مواد شيرين باعث خوابآلودگي، كمطاقتي و بيحوصلگي ميشود و ولع افراد را به مصرف مواد قندي بيشتر ميكند.
ضياءالدين مظهري در گفتوگو با فارس، افزود: انواع شيريني، كيك، آب نبات، نوشابه يا آبميوههاي شيرين شده، قهوه، كاكائو، سطح گلوگز خون را افزايش ميدهند.
وي گفت: افزايش سطح گلوكز خون موجب تحريك و ترشح بيشتر انسولين ميشود كه با سرازير شدن انسولين به جريان خون سرعت انتقال گلوكز به درون سلولها بيشتر ميشود و باعث افت سطح قند خون و كاهش فشار خون ميشود.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: افت سطح قند خون و كاهش فشارخون فرد را دچار خوابآلودگي، كمطاقتي و بيحوصلگي ميكند و ولع آن را به مصرف مواد قندي بيشتر ميكند كه اين موضوع نه تنها باعث كاهش يادگيري ميشود بلكه زمينه چاقي و افزايش وزن را در فرد ايجاد ميكند.
مظهري گفت: انجير، انگور، پرتقال، زغال لخته، زردآلود، سيب، شاتوت، توتفرنگي و خرما در عملكرد مغز، اعصاب و سلامت كلي جسم تاثيرگذار است.
وي افزود: سبزيها در سلامت بدن، عملكرد مغز و اعصاب تأثيرگذار است و توصيه ميشود 500 تا 700 گرم يا 5 تا 7 واحد در روز به صورت خام يا پخته مصرف شود ولي سبزيهايي مانند اسفناج، ريحان، نعناع، كاهو، گل كلم، پياز، چغندر، زنجبيل تازه، هويج، كرفس و شلغم اثر مؤثر و ويژهاي بر توان يادگيري دارد و باعث آرامش ميشود.