نامزد انتخابات رياستجمهوري سال 2008 آمريكا در گزارشي به بررسي استفاده دولت آمريكا از مزدوران و شركتهاي خصوصي در عراق و افغانستان، به منظور فرار از عواقب جنگهاي غيرقانوني خود، پرداخته است.
به گزارش فارس، يكي از عوارض بوجود آمده در ارتش موسوم به "نظم نوين جهاني "، روشي است كه دولت آمريكا و نيروهاي نظامي اين كشور بطور فزايندهاي از آن استفاده كرده و در جنگها، پيمانكاران "خصوصي " و "مستقل " را نيز به كار ميگيرند.
بنابراين گزارش، دكتر "چاك بلدوين " كانديد حزب "مشروطه " آمريكا در انتخابات رياستجمهوري سال 2008 اين كشور، با بيان اين مطلب در هفتهنامه "امريكنفريپرس " مينويسد: در گذشته، به اين افراد [كه هماكنون پيمانكار ناميده ميشوند]، مزدور گفته ميشد. به هر حال هماكنون اين مزدوران به عنوان جزء مهمي از شيوههاي جنگافروزي دولت آمريكا هستند.
در همين رابطه، نشريه "گلوبال ريسرچ " نيز طي گزارشي نوشت: استفاده رو به افزايش از نيروهاي مسلح شبه نظامي، نه تنها موجب در معرض خطر قرار گرفتن مردم كشور مورد تهاجم و متشنجتر شدن صحنه نبرد ميشود، بلكه كار را براي كاخ سفيد نيز آسانتر ميكند تا افكار عمومي را در آمريكا منحرف كرده و به جنگافروزيهاي خود بپردازد. در حقيقت آمريكاييهاي كمتر تمايل دارند تا با جنگي مخالفت كنند كه مزدوران اجير شده در آن ميجنگند، حتي اگر دلارهاي مالياتي اين مردم نيز براي تامين مالي جنگ مورد استفاده قرار بگيرد.
"مايكل راتنر " از "مركز حقوق قانون اساسي نيويورك " در اينباره ميگويد: استفاده فزاينده از پيمانكاران، نيروهاي خصوصي و يا به قول برخي، "مزدوران "، جنگيدن را آسانتر كرده و براي جنگيدن تنها به پول، و نه شهروندان، نياز است. در واقع در وسعت يك جمعيت، در برابر نداي جنگافروزي مقاومت ميشود كه البته اين مقاومت براي جلوگيري از كشورگشايي و بروز جنگهاي احمقانه، و در مورد ايالات متحده، براي جلوگيري از جنگهاي هژمونيك امپرياليستي، ضروري است.
بلدوين در ادامه گزارش خود مينويسد: به ياد داشته باشيد كه در هر زماني، تا وقتي نيروهاي نظامي آمريكا در عراق و افغانستان هستند، مزدوران نيز به اندازه آنها و حتي بيشتر از آنها در اين كشورها حضور دارند و [براي آمريكا] ميجنگند. بطوريكه بر اساس گزارش نشريه "كريستين ساينس مانيتور " در اوايل سال 2008 ميلادي، تعداد مزدوراني كه در عراق ميجنگيدند بيش از 190 هزار نفر بودهاند. اين در حالي است كه علاوه بر منفعتهاي استفاده از مزدوران با هدف جلوگيري از خشم و مقاومت افكار عمومي آمريكا، مزدوران نيز از اينكه مجبور نيستند تا از قوانين جنگي ارتش پيروي كنند، خشنود هستند.
به همين خاطر است كه بيرحميها و قساوتهايي كه توسط مزدوران به كار گرفته شده از سوي آمريكا، در عراق و افغانستان انجام شده آنقدر بيشمارند كه امكان فهرست كردن آنها نيز وجود ندارد.
براي مثال در مورد شركت امنيتي "بلكواتر " (كه هماكنون "زي " ناميده ميشود)، مزدوران اين شركت طي يك حمله بيجهت 17 غيرنظامي عراقي را كشتند. واضح است كه هيچ كسي در بلكواتر به خاطر ارتكاب اين قتلها بازخواست نشد.
در همين حال، گزارشهاي سوءاستفاده، تجاوز، ظلم و بيرحميهايي كه توسط مزدوران در عراق انجام ميشود، تبديل به امري عادي شدهاند.
اين مقالهنويس نشريات آمريكايي در ادامه به گزارش نشريه "گلوبال ريسرچ " اشاره ميكند كه نوشته بود: بسياري از سربازان جوياي نام و ثروت كه از شركتهاي خصوصي حقوق ميگيرند، پيش از اين در خدمت ديكتاتورهاي آفريقاي جنوبي، شيلي و برخي كشورهاي ديگر بودهاند.
همچنين نشريه "واشنگتنپست " نيز طي گزارش با نقل قول از سرتيپ "كارل هارست "، مشاور "فرماندهي نيروي مشترك ايالات متحده "، نوشت: اين افراد [مزدوران] خيلي آزادانه در عراق عمل ميكنند و اقدامات احمقانهاي انجام ميدهند. در آنجا هيچ قدرتي بر آنها تسلط ندارد و بنابراين آنها به مردم شليك ميكنند و شخص ديگري ميبايست پاسخگوي عواقب اين اقدامات آنها باشد.
نامزد انتخابات گذشته آمريكا ادامه ميدهد: آيا اين سوال براي شما پيش آمده كه چرا ديد بسيار منفي نسبت به ايالات متحده در سراسر دنيا وجود دارد؟ براي پاسخ به اين سوال بايد به گفتههاي "فرد فلدواري "، سردبير نشريه "پروگرس ريپورت " توجه كنيد كه گفته است: يكي از اقداماتي كه به جاي اقدام نظامي مستقيم عليه تروريستها و كساني كه به آمريكا و يا ديگر كشورها حمله كردهاند، انجام ميشود قانوني موسوم به قانون "ضبط اموال بيگانگان و تلافي " است كه در قانون اساسي آمريكا وجود دارد و به اشخاصي كه عضو نيروهاي مسلح كشور نيستند اين اجازه را ميدهد تا دست به انجام عملياتهاي تلافيجويانه در خارج از مرزهاي آمريكا بزنند.
بلدوين ميافزايد: اين امر دقيقا همان چيزي است كه "ران پاول "، عضو مجلس نمايندگان آمريكا در سال 2001 كوشيد تا وزارت خارجه اين كشور با مصوبه كنگره اين قانون را عملي نمايد. اما از آنجا كه نه كنگره و نه كاخ سفيد علاقهاي به پيروي از قانون اساسي ندارند، ضبط اموال بيگانگان و تلافي نيز هيچگاه تصويب نشد و در نتيجه مزدوران آمريكا نيز هيچ مشروعيت قانوني براي جنگافروزيهاي خود ندارند.
اما چيزي كه اين مزدوران غيرمجاز و نامشروع علاقه دارند آن را به انجام برسانند، خواستههاي حاميان جهانيسازي است كه ميخواهند تا با استفاده از ارتشهاي خصوصي كه تحت كنترل نبوده و مسئوليتپذير نيستند، به اهداف منفعتطلبانه خود برسند.