پس از نگرانيهايي كه در خصوص عدم توفيق در پرتاب رصدخانه فضايي سولار ديناميك به دليل نامساعد بودن هوا در آخرين ساعات پرتاب آن به وجود آمده بود، اين رصدخانه فضايي با تنها يك روز تاخير سرانجام پنجشنبه، 22 بهمنماه جاري پرتاب شد و در مدار زمين قرار گرفت.
سولار ديناميك كه هزينهاي معادل 850 ميليون دلار دربرداشته، به وسيله موشك اطلس 5 به فضا پرتاب شد تا با مطالعه فيزيك خورشيد و توفانهاي خورشيدي اطلاعات جديدتري را در خصوص تغييرات آبوهوايي منظومه شمسي در اختيار دانشمندان قرار دهد. دادههاي اين رصدخانه همچنين در پيشبيني پديدههايي كه از فعاليتهاي خورشيدي نشات گرفته و موجب بروز اختلال در ماهوارههاي مخابراتي و ناوبري ميشوند مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
به گزارش سازمان فضايي ايران، پس از پرتاب از پايگاه نيروي هوايي كيپ كاناورال فلوريدا كه پنجشنبه گذشته روي داد، حدود سه هفته طول ميكشد تا سولار ديناميك در نقطه مورد نظر خود در بالاي يك ايستگاه زميني در نيومكزيكو قرار گرفته و تبادل داده و اطلاعات ميان اين رصدخانه و دو آنتن بشقابي 18 متري اين ايستگاه آغاز شود.
سولار ديناميك در طي بيش از 5 سال ماموريت خود پيوسته خورشيد را رصد كرده و به طور ميانگين روزانه حدود 5/1 ترابايت داده به زمين مخابره خواهد كرد. اين رصدخانه نسبت به رصدخانههاي فضايي قبلي، از جمله سوهو، كه با هدف مطالعه خورشيد پرتاب شده بودند به مراتب داراي تجهيزات پيشرفتهتر و دقيقتري است كه بررسي دقيقتر تكستاره منظومه شمسي را ممكن ميسازد.