یک متخصص تغذیه گفت:«به منظور کاهش چاقی در افراد جامعه، صنایع غذایی باید به سمت تولید غذاهای کم کالری و سالم بروند.»
دکتر تیرنگ نیستانی در گفتگو با خبرنگار سامانه خبری «سلامتنیوز»، اظهار داشت:«در تعریف ساده، چاقی عبارت است از افزایش غیر منتظره بافت و توده چربی که با افزایش وزن همراه میباشد.»
وی با بیان اینکه، چاقی بر اثر عدم تعادل بین دخل و خرج انرژی بدن ایجاد میشود، افزود:«در صورتیکه ورود انرژی از صرف انرژی در بیشتر باشد این انرژی به صورت توده و بافت چربی در بدن ذخیره میشود.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«توده چربی با تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد برحسب متر بدست میآید که نمای توده بدن ( B.N.I) نام دارد.»
وی ادامه داد:«اگر نمای توده بدن زیر 18 باشد فرد لاغر ، بین 18.5 تا 24.9 عادی، بین 25 تا 29.9 اضافه وزن و بالای 30 فرد دچار چاقی است.»
نیستانی یادآور شد:« البته بسیاری از ورزشکاران دارای نمای توده بدنی بالای 30 هستند ولی به علت افزایش توده ماهیچهای چاق نیستند.»
وی افزود:«در مقابل افرادی با توده بدنی 24 دچار چاقی موضعی در اطراف شکم میباشند و تمام خطرات و عوارض چاقی از جمله بیماریهای قلبی و عروقی آنها را تهدید میکند.»
این متخصص تغذیه گفت:«مشکل چاقی معضل تمام کشورها از جمله ایران است که با وجود توصیههای پزشکی فراوان و تغییر عوامل زیست محیطی افزایش چشمگیری داشته است.»
این متخصص تغدیه و رژیم درمانی ادامه داد:«البته عوامل زیست محیطی و اجتماعی در شیوه زندگی و فعالیت بدنی افراد تاثیر گذار است و میتواند چاقی را به همراه آورد.»
نیستانی اظهار داشت:«در جامعه کنونی با تغییر بسیاری از مطالبات و خواستههای مردم از جمله زنان، زندگی به سمت راحتی رفته و کمتر کسی وقت زیادی را طبخ غذا در آشپزخانه سپری میکند.»
وی افزود:«با توجه به گسترش بحران اقتصادی، تمام وقت مردم به فعالیت اقتصادی و کسب سرمایه میگذرد و ترجیح میدهند از غذاهای کم وقت از جمله فستفودها استفاده کنند.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«همچنین با تغییر در شیوه زندگی، مردم فرصت فعالیت بدنی ندارند و در انتهای شب با مراجعه به خانه تنها به فکر استراحت و خواب 6 ساعته هستند.»
وی ادامه داد:«با توصیههای ساده در سطح کلان مشکل حل نمیشود و نباید انتظار داشت مطالبات زنان به 50 سال گذشته باز گردد و تمام وقت خود را در آشپزخانه بگذرانند.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد:«بر همین اساس میطلبد صنایع غذایی را به سمت تولید غذاهای سالم با کالری کمتر و محتوایی غذایی بالاتر هدایت کنیم تا سلامت مردم به خطر نیافتد.»
وی افزود:«همچنین باید به این سمت برویم که استفاده از میوههای خشک و مغزها جای خود را میان وعدههای پر کالری در ادارهجات ترویج یابد.»
این متخصص تغذیه، نگاه به ورزش و فعالیت بدنی را نادرست دانست و گفت:«ورزش باید در سنین کودکی در فرد نهادینه شود تا بتواند فعالیت بدنی را جزء زندگی و کارهای روزانه خود قرار دهد.»
وی با اشاره به عوارض چاقی ادامه داد:«اولین عارضه چاقی ایجاد مسایل روحی و روانی است که به دلیل طرد از جامعه و مسایل زیبای شناسی فرد دچار افسردگی میشود.»
نیستانی اظهار داشت:«در چاقی بیماری مقاومت در برابر انسولین ایجاد میشود و باعث افزایش قند و چربی خون میگردد.»
وی افزود:«بیماریهای قلبی و عروق، سرطانها،مشکلات مکانیکی که با فشار به کمر، زانو دیسک کمر همراه است، تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد عفونت از دیگر عوارض چاقی است.»
این متخصص تغذیه تصریح کرد:«همچنین حملات آسمی در افراد چاق شدیدتر بروز میکند و خطرات زیادی را متوجه بیمار نماید.»
وی خاطر نشان کرد:«استفاد از کورتون در بیماران آسمی باعث چاقی میشود که این بیماران باید توجه بیشتری به کنترل وزنشان داشته باشند.»