پاییز و زمستان که از راه میرسند، مصرف خوراکیهای خاص این فصلهای سرد سال مانند کدوحلوایی هم بیشتر میشود. کدوحلوایی جزو گیاهانی با طبع سرد و دارای املاح و ویتامینهایی مانند سدیم، پتاسیم، فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، آهن، ویتامین D، ویتامین A و ویتامین 12B است...
سلامت نیوز: پاییز و زمستان که از راه میرسند، مصرف خوراکیهای خاص این فصلهای سرد سال مانند کدوحلوایی هم بیشتر میشود. کدوحلوایی جزو گیاهانی با طبع سرد و دارای املاح و ویتامینهایی مانند سدیم، پتاسیم، فیبر، قند، پروتئین، کلسیم، آهن، ویتامین D، ویتامین A و ویتامین 12B است...تا به حال، خواص متعددی برای کدوحلوایی از نظر علمی به اثبات رسیده که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم. محققان متوجه شدهاند مصرف کدوحلوایی میتواند تا حدی باعث کاهش قند خون شود. این سبزی، دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی هم است و تاحدی میتواند تب را هم كاهش دهد. از دیگر خواص کدوحلوایی یا همان کدو زرد، خلطآور و مدر بودن آن است. این گیاه بهاندازه کمی هم میتواند مانند سیر باعث رقیق شدن خون شود. در طب سنتی و منابع علمی آمده روغن دانه برخی انواع کدو تنبلها هم برای کاهش تورم پروستات موثر است. معمولا از روغن نوع خاصی از کدوحلوایی که مصرف دانه آن باعث کاهش تورم پروستات میشود، کپسولهای نرم یا داروهایی با اشکال دیگر در صنعت تهیه و بهصورت دارو روانه بازار میکنند. غیر از این داروی تهیهشده از روغن دانه کدو، سایر خواص آن از طریق مصرف خوراکی این گیاه به بدن میرسد. خوشبختانه تاکنون هیچگونه سمیتی برای کدوحلوایی گزارش نشده است و تمام افراد در گروههای سنی و جنسی مختلف میتوانند بهصورت متعادل از این گیاه پرخاصیت استفاده کنند. برخی افراد عادت دارند کدوحلوایی پختهشده را با مقداری شهد شیرین که معمولا ترکیبی از آب، شکر و گلاب یا هل است، مصرف کنند. بهطور کلی، میزان شیرینی برخی از کدوحلواییها از انواع دیگرشان کمتر است و خوردن کدوهای کمشیرین هم چندان باب طبع مردم نیست. بههمین دلیل هم افزودن کمی شهد شیرین به کدوحلواییهای کمشیرین، اشکالی ندارد. البته حواستان باشد که این شهدهای شیرین، حاوی کالری هستند و افراد مبتلا به اضافهوزن، چاقی، بیماران دیابتی و آنهایی که مشکلات متابولیک دارند باید در خوردن کدوحلوایی آغشته به شهد احتیاط کنند. در نهایت اینکه کدوحلوایی، دارای املاح، ویتامینها، آب و فیبر است و از این رو مصرف آن در فصلهایی که بهوفور در بازار وجود دارد، بهتمام افراد توصیه میشود.منبع: هفته نامه سلامت
|
|
|
|
|
|
نوشته شده
در
چهارشنبه 20 آذر 1392
توسط
مدیر پرتال
|
PDF
چاپ
بازگشت
|
|
|