متخصصان و پژوهشگران استراليايي با ارائه مدارك علمي جديد در رابطه با فوائد شيرمادر خاطرنشان كردند كه احتمال ابتلا به افسردگي، اضطراب و پرخاشگري در نوزاداني كه با شير مادر تغذيه شدهاند، به مراتب كمتر از كودكان شيرخشكي است.
اين محققان تاكيد ميكنند؛ نوزاداني كه حداقل تا 6 ماهگي از شيرمادر تغذيه كنند در دوران كودكي و نوجواني كمتر پرخاشگر، مضطرب و افسرده ميشوند.
اين پژوهش در انستيتو تله تون در مركز تحقيقات سلامت كودك استراليا انجام گرفته است.
در اين پژوهش نوزادان بيش از 2300 مادر بين سالهاي 1989 تا 1992 تحت مطالعه قرار گرفتند و بهداشت رواني اين كودكان تا رسيدن به سن 14 سالگي تحت نظر و بررسي قرار داشت.
محققان در پايان مطالعات خود دريافتند كه تركيبات بيولوژيك موجود در شيرمادر سبب بهبود سلامت روان كودكان آنها ميشود.
به گزارش ايسنا، متخصصان تغذيه و پزشكان همواره تاكيد ميكنند كه هيچ غذا و نوشيدني ديگر نميتواند جاي شيرمادر را براي نوزاد بگيرد. البته آمادگي مادر در طي دوران بارداري و قبل از زايمان عامل مهمي در موفقيت مادر در امر شيردهي است.
به گفته متخصصان؛ شير مادر باعث تعامل سيستم ايمني كودك شده و حاوي آنتي باديها است. شير مادر نسبت به ساير شيرها قابل هضمتر بوده و خطر ابتلا به ديابت را در كودك كاهش ميدهد.
شيردهي زودهنگام پس از تولد نوزاد از خونريزي بعد از زايمان جلوگيري ميكند و باعث كاهش وزن مادر بعد از وضع حمل ميشود. شيردهي خطر ابتلا به سرطانهاي رحم و تخمدان را در مادر كاهش ميدهد. از احتمال ابتلا به آلرژيها و آسم در كودك ميكاهد.
همچنين تغذيه با شير مادر خطر بروز عفونت گوش، مرگ ناگهاني نوزاد، بروز اسهال، مننژيت باكتريايي، عفونتهاي تنفسي و حتي خطر بروز سرطان را در كودك به ميزان قابل ملاحظهاي كاهش ميدهد. البته فوائد شير مادر به اين موارد محدود نميشود و فوايد بسيار ديگري نيز دارد.