ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 6 آذر 1403
سه شنبه 6 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 30 دي 1388     |     کد : 6260

الوطن: 2009، سال شكست اوباما در موضوع هسته‌اي ايران و خاورميانه بود

يك روزنامه سوري در ارزيابي اجمالي از سال نخست رياست جمهوري "باراك اوباما " در آمريكا، وي را در جنگ عراق، افغانستان، پاكستان، يمن و در موضوع هسته‌اي ايران ناكام توصيف كرد...

يك روزنامه سوري در ارزيابي اجمالي از سال نخست رياست جمهوري "باراك اوباما " در آمريكا، وي را در جنگ عراق، افغانستان، پاكستان، يمن و در موضوع هسته‌اي ايران ناكام توصيف كرد.
به گزارش فارس، روزنامه سوري "الوطن " در گزارشي با اشاره به گذشت يك سال از دوره رياست جمهوري "باراك اوباما " در آمريكا، تاكيد كرد كه وي در اين يك سال در رسيدن به اهداف بسياري ناكام مانده است.
الوطن نوشت: با پايان يافتن سال نخست رياست جمهوري باراك اوباما بسياري از تحليلگران در آمريكا و جهان به كارنامه يكساله اوباما مي‌پردازند و حجم وعده‌هاي داده شده رئيس جمهور دموكرات اين كشور را ارزيابي مي‌كنند.
بنا بر اين گزارش، گذشته از مسائل حزبي كه بر زندگي سياسي آمريكا سايه افكنده است و همينطور جداي از مواضع طرف‌هاي خارجي درباره كليت سياست‌هاي آمريكا، شاهد هستيم كه نتايج سال اول رياست وي [با گذشته] كاملا متفاوت است، با توجه به اينكه هر كسي با توجه به ديد خود و منافع خود قضاوتي مثبت يا منفي ارائه مي‌دهد.
الوطن نوشت: اوباما در حوزه سياست خارجي كه بيش از هر چيز ديگري به ما [كشورهاي خاورميانه] مربوط مي‌شود، موفقيت‌هايي در برخي حوزه‌ها به دست آورد ولي در رسيدن به اهداف بسياري ناكام مانده است.
به نوشته اين روزنامه، شايد بزرگ‌ترين مظهر شكست‌ها و ناكامي‌هاي او در اين يك سال لجاجت "بنيامين نتانياهو " نخست‌وزير اسرائيل در خصوص رد درخواست اوباما براي توقف شهرك‌سازي باشد. امري كه اگر رخ مي‌داد شايد مذاكرات صلح از سر گرفته مي‌شد.
الوطن به عراق اشاره كرد و نوشت: به نظر مي‌رسد اوباما وعده‌هاي خود درباره عراق را هم نتوانست عملي كند و نيروهاي آمريكايي را طبق جدول‌ زمان‌بندي شده در توافقنامه امنيتي كه "جرج بوش " [رئيس جمهوري سابق آمريكا] آن را امضا كرد، خارج كند. اين بدين معناست كه نابساماني امنيتي و شكست روند سياسي عراق و ناكامي دولت عراق در كنترل وضعيت امنيتي، اجازه خروج سريع و آرام آمريكا را نمي‌دهد.
اين روزنامه سوري يكي ديگر از شكست‌هاي اوباما را در افغانستان دانست و تصريح كرد: اوباما را اكنون به گونه‌اي شاهد هستيم كه در افغانستان به سياست‌هاي جرج بوش پناه برده است. همان سياست‌هايي كه در عراق دنبال كرد. به اين معنا كه تصميم گرفت براي كنترل اوضاع امنيتي شمار نيروهاي خود را تا حد 30 هزار نظامي افزايش بدهد.
بر اساس اين گزارش، هرچند در ظاهر افزايش اين مقدار نيرو در قالب برنامه فراگيري براي پرداختن به مشكلات اجتماعي و توسعه‌‌اي افغانستان بيان شده است، به طوري كه دولت افغانستان را در عمران اين كشور كمك كند، ولي در حقيقت اين افزايش به معناي تعويق خروج آمريكا از اين كشور تا چهار يا پنج سال ديگر است.
پاكستان حوزه ديگري است كه الوطن آن را باتلاق پاكستان و خطرناك‌ترين تهديد براي باراك اوباما توصيف كرد و نوشت: خطرناك‌تر از همه براي اوباما گرفتار شدن آمريكا در باتلاق پاكستان است كه حالتي از آشوب و ناآرامي كه نتيجه سياست‌هاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي است، اين كشور را تهديد مي‌كند.
الوطن مداخله آمريكا در اين كشور را سبب وخيم‌تر شدن اوضاع پاكستان توصيف كرد و نوشت: مداخله مداوم امنيتي و سياسي آمريكا در اين كشور از يك طرف نتيجه فقدان كنترل بر سلاح اتمي و از طرف ديگر نتيجه تبديل پاكستان به پايگاهي براي [گروهك تروريستي] القاعده و خط امدادي اصلي براي اجراي عمليات‌هاي آن در افغانستان است.
اين روزنامه سوري يمن را دومين خطر بزرگ و مظهر شكست اوباما در يك سال اخير اعلام كرد و نوشت: مكان ديگري كه ممكن است اوباما در آن گرفتار شود، يمن است؛ كشوري كه به گفته بسياري از منابع [خبري] به پناهگاهي براي عناصر القاعده و برخي سران آن تبديل شده است.
الوطن افزود: بي‌ارتباط نيست اگر موضوع تلاش نافرجام برخي سران القاعده را براي منفجر كردن هواپيمايي يادآور شويم كه در حال پرواز از آمستردام به ديترويت آمريكا بود و همينطور حادثه پايگاه فورد هود را.
اين روزنامه به موضوع هسته‌اي ايران نيز اشاره كرد و آن را يكي ديگر از مظاهر شكست سياست‌هاي آمريكا در يك سال اخير دانست.
الوطن نوشت: در موضوع هسته‌اي ايران، هرچند اوباما [تا اندازه‌اي] توانست حمايت بين‌المللي را از بيشتر مواضع خود به دست بياورد ولي با صرف‌نظر كردن از اقدام نظامي در اين خصوص وي هنوز از انجام دادن اقدام سياسي مناسب عاجز است.
تحريم‌هايي كه واشنگتن، بوسيله آن تهران را تهديد مي‌كند، راه جايگزين خوبي براي حل اين موضوع نيست؛ زيرا اوباما خوب مي‌داند كه ابزار تحريم و محاصره هيچ‌گاه در تغيير دادن مواضع كشورها و دولت‌ها موفق نبوده است حتي اگر همه طرف‌ها به اجراي همه تحريم‌ها پايبند باشند.
اين روزنامه در ادامه به برخي موفقيت‌هاي اوباما در يك سال گذشته نيز اشاره كرد و از جمله آن، برقراري روابط بهتر با روسيه و چين و كشوهايي مانند هند و برزيل كه از لحاظ اقتصادي در حال رشد هستند، نام برد.
الوطن نوشت: اوباما برخلاف جرج بوش رئيس جمهور پيش از خود، سياست منزوي كردن را با سياست مشاركت و به رسميت شناختن حقوق عوض كرد.
الوطن در پايان با بيان اين نتيجه‌گيري كه قضاوت در خصوص دولت اوباما زود است، نوشت: هنوز زود است كه در سايه ميراث سنگيني كه جرج بوش و روساي جمهور پيشين براي اوباما گذاشته‌اند، عملكرد اوباما را قضاوت كنيم ولي بايد توجه كرد كه لغزش و اشتباه‌هاي متوالي به روندي هميشگي تبديل مي‌شود كه پس از آن سخت مي‌شود آن را متوقف كرد.


نوشته شده در   چهارشنبه 30 دي 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode