نتايج يك تحقيق نشان ميدهد غذاهاي رستورانهاي بزرگ و همچنين محصولات غذايي فريزشده در فروشگاههاي زنجيرهاي بزرگ بيشتر از آنچه در مورد آنان گفته ميشود كالري دارد.
به گزارش آسوشيتدپرس در اين تحقيق 10 شعبه از يك رستوران بزرگ زنجيرهاي در آمريكا مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد 29 غذايي كه در فهرست اين رستوران قرار دارد، بهصورت ميانگين 18 درصد بيشتر از آنچه در مقابل آنان فهرست شده است كالري دارد.
در اين تحقيق همچنين مشخص شد غذاهاي فريز شده در فروشگاههاي بزرگ بهصورت ميانگين 8 درصد بيشتر ازآنچه روي برچسبهاي آنان نوشته شده است كالري دارد.
با اين حال تهيهكنندگان اين تحقيق ميگويند آنها نميخواهند رستورانها و فروشگاهها را متهم به فريبكاري كنند بلكه اين ناهمخواني ميزان كالري ميتواند به خاطر تنوع مواداوليه غذاها و تفاوت آزمايشهاي اندازهگيري كالري باشد.
براي نمونه آنان ميگويند اينكه افراد سس بيشتري روي غذاي خود بريزند ميتواند ميزان كلي كالري غذا را بيشتر كند.سوزان رابرتز كه در تهيه اين تحقيق همكاري داشته است در اين باره ميگويد: هر بار كه شما براي غذاخوردن بيرون ميرويد بيشتر از آنچه گمان ميكنيد كالري مصرف ميكنيد.
پروفسور ماريون نستله از دانشگاه نيويورك كه در تهيه اين تحقيق هيچ نقشي نداشته است در اين باره ميگويد كه به هيچ عنوان از نتايج تحقيق متعجب نشده است چون مردم فكر ميكنند ميزان كالرياي كه روي محصولات غذايي نصب ميشود كاملا علمي تهيه شده است در حالي كه اصلا اين طور نيست.
هشدار سازمان امنيت غذاي اروپا در باره غذاهاي دودي
سازمان سلامت غذاي اروپا ميگويد برخي روشهايي كه براي دودي كردن غذاها مورد استفاده قرار ميگيرد ميتواند سمي باشد و به بدن انسان آسيب برساند.
به گزارش بيبيسي اين سازمان در بررسيهاي خود 11 طعمدهنده اصلي را مورد بررسي قرار داده است. در اروپا به جاي استفاده از روشهاي سنتي دوديكردن ماهي و گوشت، از برخي طعم دهندهها استفاده ميشود.
در گزارش اين سازمان اروپايي آمده است، خطر برخي از اين طعمدهندهها آنقدر زياد است كه به بدن انسان آسيبهاي جدي وارد ميكند. از اينرو كميسيون اروپايي قرار است فهرستي از اين طعمدهندهها كه براي انسان امن هستند منتشر كند.
كلاوس ديتر ياني يكي از كارشناسان سازمان امنيت غذاي اروپا در اين باره ميگويد اين گزارش بسيار محافظهكارانه تهيه شده است و در آن كوچكترين احتمالها هم در نظر گرفته شده است. از اينرو افرادي كه از طعمدهندههايي استفاده ميكنند كه نام آنها در فهرست اين سازمان نيامده است نبايد چندان نگران سلامتي خود باشند.
از سوي ديگر برخي از دستاندركاران صنعت توليد چنين طعمدهندههايي اعلام كردهاند بهزودي با نمايندگان سازمان امنيت غذاي اروپا جلسههايي تشكيل خواهند داد تا اين موضوع را بررسي كنند. آنها ميخواهند با رعايت استانداردهايي كه اين سازمان تعيين خواهد كرد، احتمال خطر اين محصولات را پايين بياورند.
همشهري- جوادنصرتي