معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اراک تاكيد كرد: به هيچ عنوان نبايد از ابتداي پخت غذا به آن نمک اضافه کرد؛ چرا که يد موجود در آن از بين ميرود.
دکتر عباس اسماعيلي در گفتوگو با ايسنا اظهار کرد: در حال حاضر رستورانها و برخي از نانواييها به مصرف نمکهاي غير يددار مبادرت ميورزند و اين در حالي است که در صورت شناسايي اين واحدها طبق مقررات قانوني با متخلفين برخورد ميشود.
وي با بيان اين که در کشورمان از طريق نمک، يد مورد نياز بدن، تامين ميشود، افزود: کمبود يد ميتواند زمينه ساز مشکلات عديدهاي از جمله گواتر و عقب ماندگيهاي ذهني و جسمي باشد.
اسماعيلي ادامه داد: از طريق آزمايش ادرار در کودکان، مشخص شده است که کمبود يد در استان به يک مشکل عمده تبديل نشده است.
وي در خصوص نمکهاي تصفيه نشده گفت: نمکهاي تصفيه نشده سرشار از انواع آلودگي است و حتي ميتواند منجر به سرطانزايي در افراد شود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي اراک در پايان تصريح کرد: به طور مستمر از نمکهاي مورد استفاده در نانواييها آزمايش به عمل ميآيد و در صورت شناسايي متخلفين طبق قانون، آنها به پرداخت جزاي نقدي محکوم ميشوند.