با گذشت تنها 4 روز از آغاز سال 2010 نيروهاي آمريكا و انگليس نخستين ضربه مهلك را در سال جديد ميلادي در افغانستان تجربه كردند .
تا اميد آنها براي گذراندن سالي امنتر در اين كشور نقش بر آب شود.
انفجار يك بمب كنار جادهاي روز يكشنبه در جنوب افغانستان باعث كشته شدن 4 سرباز آمريكايي شد تا نخستين تلفات نيروهاي آمريكايي در سال 2010 در افغانستان رقم بخورد.
نيروهاي بينالمللي كمك به برقراري امنيت ناتو (ايساف)،14 دي در بيانيهاي اعلام كردند كه اين نيروهاي آمريكايي بر اثر انفجار بمب در منطقه پنجوالي در استان قندهار كشته شدهاند.
يوسف احمدي، سخنگوي شبهنظاميان طالبان هم در گفتوگو با خبرگزاري فرانسه اعلام كرد: اين گروه مسئوليت حمله را ميپذيرد.اين در حالي است كه نيروهاي انگليسي هم روز يكشنبه از اين حملات در امان نماندند و يك سرباز اين كشور بر اثر انفجار بمب در ولايت هلمند، در جنوب افغانستان كشته شد.وزارت دفاع انگليس اعلام كرد: اين نظامي در هنگام گشتزني يك گروه از نظاميان انگليسي در منطقه نادعلي استان هلمند كشته شده است.
با كشته شدن اين سرباز، شمار تلفات نظامي انگليس در افغانستان از سال 2001 به 246 نفر رسيد. خشونت در افغانستان هماكنون به بالاترين حد خود از سال 2001 رسيده است.
باراك اوباما با افزايش حملات طالبان، ماه گذشته اعلام كرد كه 30 هزار نيروي جديد به افغانستان اعزام خواهند شد. كشورهاي عضو ناتو هم وعده دادهاند كه 7 هزار نيروي تازه نفس به افغانستان بفرستند اما با وجود اين شبه نظاميان طالبان اعلام كردهاند با افزايش نيروهاي نظامي خارجي حملات در اين كشور كمتر از گذشته نخواهد شد.
به تازگي يكي از رهبران طالبان با هشدار درباره اين افزايش نيروها تاكيد كرد كه هر چقدر تعداد نظاميان آمريكايي بيشتر شود تعداد بيشتري از آنها كشته ميشوند و باراك اوباما شاهد بازگشت تابوتهاي آنها خواهد بود.
از سال 2001 تا حالا، بيش از 900 نظامي آمريكايي در افغانستان كشته شدهاند و با وجود اعزام نيروهاي جديد به اين كشور، پيشبيني ميشود كه آمريكا با چالشها و مشكلات بيشتري در سال 2010 روبهرو شود. بسياري عقيده دارند در حالي كه سال 2009 يكي از مرگبارترين سالها براي نيروهاي ائتلاف تحت رهبري آمريكا بود اما در سال جديد هم، خشونتها در اين كشور افزايش خواهد يافت.
اردنيها در افغانستان چه ميكنند؟
بعد از گذشت 4 روز از عمليات انتحاري طالبان در مقر سيا مشخص شد كه يك سرهنگ سرويس جاسوسي اردن موسوم به دپارتمان اطلاعات عمومي (GID) در ميان كشته شدگان اين عمليات بوده است.
روزنامه واشنگتن پست گزارش داد كه كشته شدن اين نيروي ارشد اطلاعاتي اردن در حمله انتحاري طالبان همكاري نزديك اين كشور را با سازمان اطلاعات مركزي آمريكا(سيا) در افغانستان فاش كرد.
خبرگزاري رسمي اردن(پترا) نام اين مقام سازمان اطلاعاتي اردن را علي بن زيد اعلام كرده است. گفته ميشود در تشييع جنازه وي تعداد زيادي از مقامهاي ارشد اردن حضور داشتهاند و اين مراسم با تشريفات خاصي برگزار شده است.
مقامهاي سابق اطلاعاتي آمريكا ميگويند كه همكاريهاي اطلاعاتي آمريكا و اردن بعد از سال 2001 بسيار نزديك بوده است اما مقامهاي اردن هميشه خواستار مخفي بودن اين مسئله براي حفظ وجهه اين كشور بودهاند.