ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 مرداد 1403
پنجشنبه 4 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 25 آذر 1388     |     کد : 5893

ماهی، این خوراکی خوشمزه و سالم

یکی از کم کلسترولترین خوراکی ها ماهی ها هستند...

یکی از کم کلسترولترین خوراکی ها ماهی ها هستند، ماهی ها علاوه بر خوشمزگی می توانند شما را به سوی سلامتی سوق دهند.حال در این بین سوالاتی برای مصرف کننده ها پیش می آید که «سلامت نیوز» با همراهی تن ماهی «شیدان» یه این سوالات پاسخ می دهد.

اندازه ماهی مناسب برای مصرف چقدر است؟

به گونه ماهی بستگی دارد برای مثال هك به طور معمول در بازار بین 20 تا 27 سانتی متر كه بنابر محل صید متفاوت است. ماهی ساردین باید از 11 سانت بلند تر باشد تا اجازه فروش داشته باشد.

چه چیزی باعث تمایز ماهی روغنی می شود؟
به دلیل رنگ گوشتشان در نگاه اول،
آیا این درست است كه با سن و وزن بیشتر ماهی چربی آن بیشتر می شود؟
نه لزوما 15% وزن جسته ماهی آنگولا چربی است در حالی كه مار ماهی با وجود این كه بسیار بزرگ است فقط 11% چربی دارد.

چگونه می توان تازگی ماهی را تشخیص داد؟
با تجزیه و تحلیل حواس دیدن ، بوئیدن و دانش خودمان ، تغییرات ماهی مثل ظاهر و رنگ و بو بعد از صید.

ماهی تازه چه بوئی می دهد؟
این بو در گونه های مختلف اندكی متفاوت است ولی همیشه باید بوی تازه گیاهان دریایی را بدهد. به هر حال ماهی كه بوی تندی بدهد فاسد شده است.

ماهی تازه چگونه باید به بازار ارائه شود؟
ماهی تازه باید كاملا با یخ پوشیده شود و محوطه فروش آن جدا شود و سطوح غیر آلوده و تمیز نگهداری شود تا آب ناشی از ذوب یخ به راحتی از آن جدا شود. ماهی های تقسیم یا قطعه شده باید در محفظه هایی نگاه داری شوند كه توسط مواد ضد رطوبت از تماس مستقیم آن ها با یخ جلوگیری شود.

خصوصیات كلی ماهی تازه چیست؟
باید تمیز ، براق و نرم باشد و دارای پوستی مرطوب و بدون رنگ های غیر عادی باشد. ماهی هایی كه دارای رنگ تیره یا مات و گوشت خشك یا زبر و رگه های رنگی غیر عادی به خصوص در قسمت میانی هستند و یا براق نیستند ، غیر قابل استفاده می باشد.

ماهی تازه چگونه از آب شش های آن قابل شناسایی است؟
ماهی تازه باید دارای آبشش های قرمز رنگ ، جدا ، تمیز و بدون بوی گل باشد ماهی هایی كه رنگ آبشش های آنها قرمز تیره یا قهوه ای مات باشد لبه های به هم چسبیده همراه با بوی گل داشته باشند تازه نیستند.

چشمان ماهی تازه باید چه شكلی داشته باشند؟
چشمان آن باید درخشان ، تمیز ، مرطوب ، برجسته با مردمك محرب باشند.
چشمان هرچند بیشتر فرو رفته باشند ماهی كهنه تر است و این مسئله با سفیدی چشم و بوی آزار دهنده گل بییشتر خود را نشان می دهد.

ظاهر گوشت تازه ماهی به چه صورت می باشد؟
گوشت ماهی باید سخت و ارتجاعی باشد و به سختی به تیغه آن چسبیده باشد. وقتی با انگشت بر روی آن فشار می آوریم جای آن نماند و خون لابه لای ستون فقرات آن قرمز و شفاف باشد.

مشتری چه اطلاعاتی باید داشته باشد؟
اطلاعات لازم برای هر مصرف كننده به شرح زیر می باشد:شماره R-S-I یا مجوز:
نام: منطقه سید یا پرورش :
محل زندگی :
نام:
نام تجاری:
نام علمی:
نحوه اراده یا در مان:
روش تولید:
وزن خالص:

هدف از منجمد كردن ماهی چیست؟
به منظور استفاده از محصولات بعد از چندین ماه و حفظ و خواص ماهی پس از ذوب شدن ، آن را منجمد می كنند. انجماد ماهی باعث جلوگیری از فاسد شدن آن می شود زیرا جانوران ریز و میكروسكوپی در دمای زیر 18 در جه سانتی گراد رشد و نمو نمی كنند و سرعت واكنش های شیمیایی ماهی در این دما به حداقل می رسد.
ماهی منجمد چگونه در منزل نگهداری می شود؟برای جلوگیری از خشك كردن باید از تماس مستقیم آن با هوا جلوگیری كرد و آن را در بسته های غیر قابل نفوذ نگاه داشت. دمای نگهداری آن باید زیر 18 درجه سانتی گراد باشد.

روند فرا انجماد چیست؟
این روند در اعماق دریا یا نزدیك ناحیه صید یا پس از آن انجام می شود و ماهی را در كمتر از 2 ساعت به زیر 5 درجه سانتی گراد می رسانند كه در نهایت در 35-20 درجه سانتی گراد تشبیت می شود.

روند فرا انجماد چه فوایدی برای ماهی دارد؟
به علت طولانی بودن مدت نگهداری محصولات دریایی ،‌این امر باعث بیشترین ضمانت برای مصرف كننده می شود.

چرا ماهی بسته بندی شده بیشتر ترجیح داده می شود؟
چون به صورت طبیعی قسمتهای غیر خوراكی آن جدا می شود و مشتری فقط برای قسمت های خوراكی هزینه می كند از طرفی در همه فصل های سال در بازار موجود است و قیمت آن در سراسر سال ثابت می باشد.
ماهی بسته بندی تا چه مدت طعم خود را حفظ می كند؟ماهی را تا چندین ماه می توان در یخچال نگهداری كرد. از این رو نیازی به دور ریختن ماهی قبل از امتحان كردن آن پس از این مدت نیست.

چرا مصرف ماهی بسته بندی آسانتر است؟
زیرا از قبل پاك شده و آماده طبخ می باشد (تیغ آن گرفته و گاهی نیم پز می شود)
وقتی مشتری ماهی بسته بندی می خرد توجه به چه نكاتی لازم است؟
اگر ماهی به صورت فله ای خریداری شود ، باید از خرید ماهی هایی كه كاملا یخ زده نیست اجتناب كرد. در بقیه موارد ، بسته بندی باید سالم باشد ، خوردگی و یخ نداشته باشد ، ماهی باید همیشه رنگ طبیعی خود را حفظ كند.

برای نگهداری هر چه بهتر غذاهای زنجیره (منجمد) چه باید كرد؟
بهتر این محصولات آخرین خرید پیش از خروج فروشگاه باشد و اگر حجم خرید زیاد باشد به علت این كه بسته ها به مرور سرمای خود را از دست می دهند بهتر است در كمتر از 1 ساعت به یخچال منتقل شوند.

اگر پس از خرید محصولات بسته بندی شده دیر به خانه برسیم چه باید كرد؟
در این صورت استفاده از كیسه های عایق برای ثابت نگاه داشتن دمای بسته ها به شدت توصیه می شود.

تفاوت میان كنسرو شده ، دودی نمك سود چیست؟
هدف هر سه فرآیند یك چیز است: حفظ خواص ماهی. در ماهی دودی و نمك سود استفاده از دو عامل دود و نمك و در ماهی كنسرو شده تخلیه هوا كه رشد میكروبهای هوازی را مختل می كند ،‌ سبب این امر می شود.

فرآیند شور كردن چیست؟
شانل شستن ماهی ها با محلول نمك و آب می شود كه مثل روشهای فوق به منظور حفظ خواص ماهی انجام می شود.

فرآیند دودی كردن ماهی چگونه است؟
این كار پس از شور كردن ماهی به روش فوق و سپس دود اندود كردن ماهی با چوب بدون صمغ انجام می شود. عمل شور كردن با تركیب دود طعم ، بو و رنگ ماهی را تغییر می دهد و خشك كردن آن نیز باعث تغییر بافت ماهی می شود.

چرا ماهی خشك می شود؟
این روش نگهداری با گذاشتن ماهی زیر نور آفتاب و تهویه همزمان هوا انجام می شود كه سبب خروج رطوبت و جلوگیری از رشد باكتری ها می شود.

ماهی به چند روش طبخ می شود؟
آب پز ، كباب پز ، همراه با سس ، سوخاری و یا توسط مایكروفر.

چه نوع ماهی برای آب پز كردن مناسب تر است؟
ماهی های بزرگتر برای این كار مناسب تر هستند.
چه نوع ماهی برای پخت در مایكروفر مناسب تر است؟ماهی هایی با بافت گوشتی فشرده تر در سایز های متوسط یا بزرگ.
بخار پز كردن ماهی چه فوایدی دارد؟
این یكی از روشهای متداول به دلیل عدم استفاده از روغن می باشد كه طعم طبیعی ماهی را حفظ می كند كالری غذا نیز به مراتب كمتر از موقعی است كه با روغن یا سس طبخ می شود.

آیا هضم ماهی آسان است؟
ماهی غذایی است كه به سهولت هضم می شود زیرا گوشت آن سرشار از پروتئین و چربی های مفید مواد معدنی ، ویتامین و آنزیم هایی است كه هضم غذا را آسان تر می كند و كالری بسیار كمی دارد. و همه اینها باعث سهولت در روند متابولیسم بدن انسان می شود.

مواد مغذی ماهی كدامند؟
ماهی دارای مقدار زیادی ویتامین های A و D و همچنین E می باشد منبع سرشار ویتامین های گروه D به شمار می رود. درصد پتاسیم و سدیم آن نیز قابل توجه می باشد.


نوشته شده در   چهارشنبه 25 آذر 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode