ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 11 آذر 1388     |     کد : 5732

چهار شنبه 11 آذر 14 ذي الحجه 2 دسامبر

تولد شيخ مرتضی حائری يزدی در سال 1334 هـجری قمری ...

تولد شيخ مرتضی حائری يزدی در سال 1334 هـجری قمری
خلاصه ای از زندگی این بزرگ مرد عرصه دین و دانش:
ولادت : روز چهاردهم ذی حجه سال 1334 هجری قمری در يك خانواده متدين و مذهبی و كانون علم و تقوی، از پدری بزرگوار فرزندی به نام شيخ مرتضی در اراك ديده به جهان گشود.
پدر بزرگوارش مرحوم شيخ عبدالكريم حائری مؤسس حوزه علميه قم می باشد.
اساتيد : بعضی از اساتيدی كه ايشان از محضرشان استفاده نموده است عبارتند از :
1 ـ سيد محمدرضا گلپايگانی.
2 ـ سيد محمد تقی خوانساری.
3 ـ سيد محمد محقق داماد.
4 ـ حاج شيخ عبدالكريم حايری.
5 ـ سيد محمد حجت كوه كمره‏ای.
6 ـ حاج سيد حسين بروجردی.
7 ـ حاج سيد روح الله خميني.
شاگردان : حاج آقا مرتضی، بيش از چهل سال تدريس در حوزه علميه قم شاگردان ممتازی تربيت و تحويل جامعه داد كه بعضی از آنها عبارتند از :
1 ـ سيد عباس خاتم يزدی.
2 ـ شيخ حسين شب ‏زنده‏ دار.
3 ـ شهيد محمد مهدی ربانی املشی.
4 ـ محمد محمدی ری شهری.
5 ـ شيخ‏ محمد حسين امراللهی.
6 ـ ميرزا محمد پيشوايی ترك آبادی.
7 ـ شيخ محمد حسين بهجتی، (شفق) امام جمعه اردكان.
8 ـ سيد علی آقا محقق داماد.
9 ـ محمد حسين اشعری.
10ـ سيد حسن آل طه.
11ـ سيد صادق حسينی مآب يزدی.
تأليفات : ايشان در كنار تدريس تأليفاتی نيز داشته است كه عبارت است از:
1 ـ ابتغاء الفضيله فی شرح الوسيله.
2 ـ رساله‏ای در نماز جمعه‏.
3 ـ كتاب الخمس‏.
4 ـ پرتوی از انوار آسمانی.
5 ـ مباحثی در تفسير سوره حمد.
6 ـ رساله‏ای در خلل صلاه‏.
خصوصيات اخلاقی : مرحوم حاج آقا مرتضی زهد و تقوا، ساده زيستی، دوری از مظاهر فريبنده دنيا، نا ديده گرفتن‏ تشريفات ظاهری، پرهيز از خلاف گويی و تملق و ديگر صفات نيكو را از پدر بزرگوارش به ارث برده بود.
تا آخر عمر در خانه پدريش كه با خشت و گل ساخته شده‏ بود، زندگی كرد. آنقدر مراعات وجوه و اموال عمومی را می ‏كرد. رفع گرفتاری های مردم درمانده، بر طرف كردن مشكلات زندگی آنها از ديگر خصوصيات بارز اين مرد بزرگ بود. درب خانه‏اش به روی مردم باز بود، حاجت مندان به راحتی می ‏توانستند نيازهای خود را با وی در ميان بگذارند و مشكلات خود را به وسيله او حل كنند.
ايشان علاقه خاصی به اهل بيت (عليهم السلام ) بويژه‏ حضرت امام رضا (عليه السلام) داشت و به گونه‏ای كه اگر در درس نام علی بن موسی الرضا(عليه السلام)را می ‏شنيد، اشك از ديدگانش سرازير می ‏گشت. به سادات و ذريه پيامبر اكرم (صل الله عليه وآله) علاقه خاصی داشت و برای آنها احترام ويژه‏ای ‏قائل بود.
وفات : مرحوم حاج آقا مرتضی حائری پس از عمری تلاش و كوشش در راه احيای‏ دين مبين اسلام و تربيت، عاقبت در شب 24 جمادی الثانی 1406 هجری قمری، مصادف با 25 اسفند 1364 هـ.ش، روح پاكش به ملكوت ‏اعلی پيوست. سيد محمد رضا گلپايگانی (ره) بر پيكر پاك آن مرحوم نماز خواندند و جنازه را به سوی مسجد بالا سر حضرت معصومه (عليها السلام) بردند و پايين پای پدر بزرگوارش به خاك سپردند.

معجزه شق القمر از سوي پيامبر(ص) چند سال پيش از هجرت
در شب چهاردهم ذي حجّه که قرص ماه کامل بود، تعدادي از مشرکان مکه و يا به روايتي چهارده تن از اصحاب عقبه[افرادي از اهالي يثرب در عقبه مني در مکّه معظمه با پيامبر خدا(ص) پيمان بسته و به طوري پنهاني با او بيعت کرده بودند] از آن حضرت، در خواست معجزه کردند و به وي گفتند:هر پيامبري دا راي معجزه است، معجزه شما در اين شب چه مي تواند باشد؟
پيامبر(ص) فرمود:شما از من چه معجزه اي مي خواهيد؟
آنان گفتند:اگر خدا با تواست و تو در نزد او قدرو منزلتي داري،از او بخواه که قرص قمر [ماه]را دو قطعه کند و آن دو را از هم جدا نمايد.
پيامبر(ص) در باره پيشنهاد آنان مي انديشيد که جبرئيل امين بر او نازل شد و عرض کرد:اي محمد!خداي سبحان به تو سلام مي رساند و مي فرمايد:هر چيزي در اين عالم را به فرمان تو در آوردم، هر چه ازمن بخواهي اجابت کنم.
آن گاه،آن حضرت سرش را به سوي آسمان بلند کرد و به ماه دستور داد که به دو نيم شود. در همان حال، ماه به دو نيمه شد و معجزه الهي به وقوع پيوست.
پيامبر(ص) و پيروان او به سجده رفته و خداي قادر و سبحان را شکر نمودند.
آن گاه، به آن حضرت گفتند: آيا امکان دارد که دونيمه ماه به هم بپيوندد وهمانند سابق شود؟
پيامبر(ص) اشاره اي به ماه کرد و دستور داد که به هم بپيوندند.
مشرکان مکّه[و يا اصحاب عقبه] بار ديگر از آن حضرت درخواست کردند که وي معجزه کرده و بالاي ماه را بشکافد.
آن حضرت براي اتمام حجت بر آنان، بارديگر اشاره به ماه کرد و فرمان داد که در بالايش شکافي پديد آيد.
در همان لحظه انشقاقي پديد آمد و بالاي ماه شکافته شد و معجزه "شق القمر"به وقوع پيوست.
پيامبر(ص) و پيروانش سجده شکر کرده و خداي سبحان را که چنين معجزه اي به پيامبرش عنايت کرد،سپاس گفتند.
آن گاه پيامبر(ص) به ماه اشاره کرد که به حال سابقش برگردد.
مشرکان و کافران که با چشم خود شاهد اين معجزه الهي بودند،به عهدشان وفا نکرده و براي ايمان آوردن به پيامبر(ص) بهانه آوردندو گفتند:ما منتظر بازگشت مسافرانمان از شام و يمن ميمانيم،اگر آنان نيزاين معجزه را ديده باشند به تو ايمان مي آوريم و در غير اين صورت معلوم مي شود که بر ما سحر و جادو کردي و دشمني ما نسبت به تو افزون مي گردد.
به هر روي،مشرکان با اين بهانه از زير بار عهد و پيمانشان شانه خالي کرده و به آن حضرت ايمان نياوردند و گفتند که کار محمد(ص)، سحرو جادو بود.با اين که برخي از علماي اسلامي در اصل معجزه شق القمر تشکيک کرده اند ولي اکثر قريب به اتفاق علما،مفسران و مورخان اسلامي،آن را تأيد کرده و شأن نزول سوره قمر(54)قران مجيد را در همين رابطه مي دانند.

شهادت «ميرزا كوچك خان جنگلي» در سال1300هجري شمسي
ميرزا يونس معروف به ميرزا کوچک فرزند ميرزا بزرگ اهل رشت، در سال 1259 شمسي ديده به جهان گشود. سالهاي نخست عمر را در مدرسه حاجي حسن واقع در صالح آباد رشت و مدرسه جامع آن شهر به آموختن مقدمات علوم ديني سپري کرد.در سال 1286 شمسي در گيلان به صفوف آزاديخواهان پيوست و براي سرکوبي محمد علي شاه روانه تهران شد. همزمان با اوج گيري نهضت مشروطه در تهران شماري از آزاديخواهان رشت کانوني به نام مجلس اتحاد تشکيل دادند و افرادي را به عنوان فدائي گرد آوردند.
ميرزا کوچک خان که در آن دوران يک طلبه بود و افکار آزادي خواهانه داشت به مجلس اتحاد پيوست. در سال 1294 شمسي به جاي مجلس اتحاد (هيئت اتحاد اسلام)از يک گروه هفده نفري در رشت تشکيل گرديد. بيشتر افراد اين گروه روحاني بودند و ميرزا کوچک خوان عضو موثر آن بود. اين هيئت هدف خود را خدمت به اسلام و ايران اعلام کرد و بزودي ميرزا کوچک خوان رهبري آن را به عهده گرفت. پس از اشغال نواحي شمالي ايران از سوي ارتش روسيه تزاري هيئت اتحاد اسلام به مبارزه با ارتش تزاري پرداخت و يک گروه مسلح به عنوان فدايي تشکيل داد و روستاي کسما را از ناحيه فومن مرکز کار خود قرار دادو در آنجا سازمان اداري و نظامي به وجود آورد.هيئت اتحاد اسلام پس از چندي به کميته اتحاد اسلام تبديل شد و اعضاي آن به 27 نفر افزايش يافت و رهبري کميته را ميرزا به عهده گرفت و تا پايان سال 1296 شمسي بخش وسيعي از گيلان و مازندران و طارم و آستارا و طالش و تنکابن زير نفوذ کميته اتحاد اسلام در آمد. اين کميته «نهضت جنگل» يا «حزب جنگل» ناميده شده است.
براي از بين بردن نهضت جنگل وثوق الدوله اقدامات زيادي بکار برد و نامه تأمين براي ميرزا کوچک خان نوشت ولي ميرزا نپذيرفت و پس از درگيريهاي فراوان عده ای از سران نهضت از جمله دکتر حشمت تسليم نيروهاي دولتي در رشت شدند. در اين درگيري شماري از افراد کشته شدند و دکتر حشمت دستگير و در دادگاه نظامي در 4 ارديبهشت 1298 محکوم به اعدام شد. چون مذاکرات صلح با جنگليها به نتيجه نرسيد نيروهاي دولتي به تعقيب جنگليها پرداختند.
برخي از نيروها متفرق، برخي تسليم و برخي کشته شدند. با چنين وضع سخت و دردناکي ميرزا در سرماي شديد زمستان از همسرش خداحافظي ميکند و در اعماق جنگل عقب مينشيند تا بتواند نيروهاي پراکنده را در فرصت مناسب جمع آوري و ساماندهي کند، اما در اثر سرما از بين ميرود. رهبر نهضت جنگل يک روحاني و مرد دين بود، او انقلاب جنگل و همه مظاهر آن را از دريچه انديشه هاي سياسي که از اسلام آموخته بود مينگريست. او يک باره دست به قيام مسلحانه نزد، همه راهها را آزمود و مردانه پا به صحنه کارزار نهاد. او شاهد به توپ بستن مجلس توسط محمد علي شاه و تحصن علما در سفارت عثماني بود. او به اميد نجات مشروطه به مجاهدين پيوست و در فتح قزوين شرکت کرد و همچنين در فتح تهران نيز شرکت نمود و با قواي استبداد جنگيد. به شهادت، وي از مجاهدان مشروطيت و از وفاداران به اسلام بود و سخت به اتحاد جهان اسلام عشق ميورزيد. تاخت و تازهاي خارجي در صحنه سياست و اقتصاد کشور و سياست بازي عناصر منافق و خود فروخته وضع آشفته تر گيلان و بي کفايتي دولتمردان انگيزه هايي بود که اين روحاني جوان، حساس و دلسوخته را به ميدان سياست و سپس به صحنه کارزار کشاند.
نخست در برابر استبداد محمد علي شاه ايستاد و سپس با شخصيتهاي با نفوذ تماس گرفت و در آخرين مرحله از تلاش خود سلاح به دست گرفت و در برابر نيروهاي بيگانه به مقاومتي جانانه پرداخت. او بارها در برابر مردم گيلان هدف از نهضت خود را احياي قوانين اسلام اعلام کرد و ياد آور شد که ميرزا کوچک هرگز اسلحه را از خود دور نميکند مگر وقتي که مطمئن باشد افراد ايراني از تجاوز متجاوزان بيگانه و ستمکاران داخلي مصون و از امنيت و رفاه برخوردار هستند.

استقلال امارات متحده عربي در سال1971ميلادي
امارات متحده عربي شامل كشورهاي اسلامي كرانه جنوبي خليج فارس در سال1971ميلادي بطوررسمي استقلال يافت. پايتخت اتحاديه، ابوظبي و شامل هفت اميرنشين است. اين اميرنشينها پيش ازاتحاد به امارات هفتگانه شهرت داشتند و تحت الحمايه انگليس بودند. قابل توجه است كه دين اسلام درقرن اول هجري به فاصله كمي ازتاريخ رحلت پيامبرگرامي اسلام به اين نواحي راه يافت و هم اكنون بيش از97درصد ازكل جمعيت امارات متحده عربي مسلمانند.
اين واحد سياسى منطقه اى است خشك كه در انتهاى جنوب شرقى شبه جزيره عربستان و بر كرانه جنوبى خليج فارس واقع مى باشد. امارات متحده عربى از مشرق با عمان و از جنوب با عربستان مرز مشترك دارد. اين سرزمين از هفت اميرنشين تشكيل شده كه به ترتيب از غرب به شرق عبارتند از: ابوظبى، دوبى، شارجه، عجمان، ام القوين، راس الخيمه و فجيره كه اين يكى در كنار درياى عمان واقع است. وسعت آن به 83654 كيلومتر مربع بالغ مى گردد كه 86% آن به اميرنشين ابوظبى اختصاص دارد. اين كشور عارضه مهم طبيعى ندارد و تنها ناهموارى آن كوههاى حجر است كه از راس مسندام در شمال تا راس الحد در جنوب امتداد دارد. آب و هواى آن در سواحل دريا گرم و مرطوب و در نقاط مركزى گرم و خشك مى باشد.
اين كشور تا قبل از سال 1820 ميلادى تحت سلطه امپراطورى عثمانى بود و در اين سال تحت الحمايه انگلستان گرديد. در سال 1971م سلطه بريتانيا بر آن پايان يافت و پس از استقلال به عضويت سازمان ملل درآمد.
امارات متحده عربى در سياست خارجى خود پيوند با كشورهاى عربى ارتباط با جهان سوم و غرب را پيشه خود ساخته است. عالى ترين قدرت آن شوراى عالى است كه از اجتماع حكام هفت امارت، تشكيل شده كه داراى رئيس و نايب رئيس است كه توسط اعظاى شوراى عالى و از ميان آنان براى مدت 5 سال انتخاب مى شود.
2160000 نفر سكنه دارد كه 88% در شهرها هستند رشد سالانه جمعيت 5/6% و تراكم نسبى 8/25 نفر در كيلومتر مربع است، 75% جمعيت را مهاجرانى تشكيل مى دهند كه از كشورهاى ايران، پاكستان و هند براى يافتن كار به اين ناحيه آمده اند. 72% مردم از نژاد سامى (عرب)، 26% هندى و پاكستانى مى باشند 97% مسلمان و غالبا سنى مذهب اند، اقليت ها مسيحى و هندو مذهب هستند. زبان رسمى عربى ولى زبان انگليسى هندو و اردو متداول است. خط مورد استفاده عربى است.
كشور امارات قبل از پيدايش نفت در گرسنگى و تنگ دستى به سر مى برد تا اينكه در ابوظبى و دوبى نفت كشف شد،درآمدهاى كلان ناشى از نفت، اين كشور را قادر ساخته تا علاوه بر سرمايه گذارى عمرانى و خريد تجهيزات زياد جنگى ميلياردها دلار از مازاد ارزى خود را در خارج سرمايه گذارى كند. با اين همه يك كشور عقب مانده محسوب مى شود. اين كشور در سال 1975م به اوپك پيوست، خرما و انواع سبزى، محصولات مهم آن است. مقدارى ماهى و مرواريد هم در اين سرزمين بدست مى آيد

وقوع نبرداُستِرليتز ميان سه امپراتوري بزرگ قرن19ميلادي درسال1905ميلادي
نبرد ُستِرليتز ميان سه امپراتوري بزرگ قرن19ميلادي درسال1905ميلادي يعني فرانسه، اتريش و روسيه رخ داد. درنبرد استرليتز ناپلئون بناپارت با الكساندراول و فرانسوآي دوم روبرو بود. دراين نبرد مهم و تاريخي مارشال كوتوزوف فرماندهي روسها را برعهده داشت و سرانجام درنبرد استرليتز سپاهيان روس و اتريش از ناپلئون بناپارت شكست خوردند.

تولد «پيترگولدمارك» يكي ازپيشگامان تلويزيون در سال1906ميلادي
«پيترگولدمارك» يكي ازپيشگامان تلويزيون در سال1906ميلادي در بوداپست مجارستان متولد شد. گولد مارك بعد از سفر به امريكا به عنوان مهندس درآزمايشگاه سيستمهاي پخش مغول بكارشد و سرانجام تلويزيون رنگي را اختراع كرد. گولد مارك همچنين مخترع سيستمي بنام ضبط طولاني است. تلويزيون رنگي ساخت گولد مارك براي نخستين بار درسال1940به نمايش درآمد و بعد ازجنگ جهاني دوم با كمي تفسير و اصلاح به بازارعرضه شد. 







نوشته شده در   چهارشنبه 11 آذر 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode