محققان در يك پژوهش جديد هشدار دادند: تنوع زياد در رژيم غذايي و تمام چيزهايي كه در طول روز ميخوريد ميتواند سبب چاقي شود.
در يك تحقيق جديد محققان دريافتند: به طور كلي اگر مواد غذايي با تنوع زياد در دسترس انسان قرار بگيرد، 10 درصد بيشتر از حد معمول غذا ميخورد به عبارت ديگر هرچه تنوع غذايي بيشتر باشد تمايل و البته اقدام به خوردن افزايش مي يابد.
دانشمندان معتقدند؛ وقتي انواع مختلفي از غذا در مقابل فرد قرار بگيرد مغز انسان را فريب ميدهد و اينطور وانمود ميكند كه كمتر از ميزان واقعي و لازم غذا خورده است.
آزمايشات نشان داده است: انواع مختلفي از غذا يك باور غير واقعي براي انسان ايجاد ميكند؛ به طوري كه مغز، غذاها را كمتر از حد واقعي آنها ميبيند.
دانشمندان تصريح ميكنند؛ ناتواني مغز در قضاوت صحيح درباره آنچه كه ميبيند و ميخورد در واقع بخشي از دليل بروز بحران چاقي است كه امروزه اكثر نقاط جهان را گرفتار كرده است.
بر اساس اين گزارش، در كشور انگليس از هر 4 نفر يك تن مبتلا به چاقي است و پيش بيني ميشود كه اين رقم طي دهههاي آتي به شكل فزايندهاي افزايش پيدا كند. البته محققان در اين پژوهش قصد ندارند به افرادي كه رژيم غذايي سالمي دارند تحميل كنند كه بايد در تمام وعدهها فقط يك نوع غذا بخورند چون اين امر نيز خود ميتواند زمينه ساز بروز عدم تعادل در بدن و در نتيجه بروز بيماريها باشد، اما آنچه بايد بدان توجه داشت اين است كه مردم هوشيار باشند چون چشمهايشان ممكن است در هنگام صرف غذا آنها را فريب دهند.
گروه تحقيقاتي دانشگاه مينسوتا در اين پژوهش تاكيد كردند: تنوع غذايي به اين معني است كه مردم ناخودآگاهانه مقدار بيشتري غذا مصرف ميكنند.
در اين پژوهش محققان روي 150 دانشجو بررسي و مطالعه كردند و نتايج يافتههاي خود را در مجله «كانسيومر ريسرچ» منتشر كردهاند.