عضو كميسيون اجتماعي مجلس اظهار داشت: با توجه به اهميت لايحه هدفمند كردن يارانهها كه واقعا يك انقلاب اقتصادي در كشور است، رسانهها بويژه صدا و سيما بايد تلاش كنند تا در اثر اجراي اين طرح، شوك اقتصادي و رواني به جامعه وارد نشود.
سيد جواد زماني، نماينده مردم كنگاور، صحنه و هرسين در مجلس در گفتگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس «توانا»، در خصوص لايحه هدفمند كردن يارانهها و روند تصويب آن در مجلس اظهار داشت: اصل اين لايحه در كل كشور و بين اقتصاددانان مخالف چنداني ندارد چرا كه با توجه به وضع كشور، اين لايحه حالت اجبار پيدا كرده و يك ضرورت است.
وي ادامه داد: دغدغه خاطر برخي نمايندگان مجلس در خصوص بندهاي اين لايحه و نحوه اجراي آن است.
زماني با اشاره به تصويب 5 ماده از اين لايحه در مجلس گفت: مجلس تغييراتي را نسبت به لايحه دولت اعمال كرده از جمله اينكه سعي كرده است شيب آن را ملايمتر كند تا آثار تورمي آنچناني نداشته باشد.
عضو كميسيون اجتماعي مجلس افزود: از آنجا كه هنوز برخي مواد اين لايحه باقي مانده و پيشنهادات زيادي از سوي نمايندگان راجع به بندهاي باقيمانده مطرح شده است، نميتوان از هم اكنون نظر مجلس را اعلام كرد.
وي در خصوص بحثهاي باقيمانده و پيشنهادات نمايندگان تصريح كرد: مباحث مربوط به نحوه تعيين دهكها و تعداد دهكهاي مستحق دريافت يارانه و مباحث مربوط به نحوه پرداخت يارانه و نوع آن - كه نقدي باشد يا به صورت بن - هنوز در مجلس در حال بررسي بوده و به اتمام نرسيده است.
زماني تاكيد كرد: مجلس تا اينجا نهايت تلاش خود را انجام داده تا با يك شيب ملايم هم يك جراحي اقتصادي در كشور انجام شود و هم خروجي اين لايحه كه بايد كمك به دهكهاي پايين جامعه و اقشار فقير باشد، قابل قبول و مثبت باشد.
وي با بيان اينكه اثر تورمي لايحه هدفمند كردن يارانهها را نميتوان منكر شد، ادامه داد: از آنجا كه اجراي اين لايحه در كشور الزامي است و اقدامي با اين اهميت آثاري نيز به همراه خواهد داشت، بايد تلاش كنيم تا تبعات آن را كاهش دهيم.
نماينده كنگاور در مجلس خاطرنشان كرد: رسانهها بويژه صدا و سيما و افراد صاحبنظر بايد تلاش كنند تا توضيحات و توجيهاتشان به نحوي باشد كه شوك اقتصادي و رواني به مردم وارد نشود.
وي افزود: در برخي موارد، گران شدن كالاها در كشور ناشي از شوك رواني است و نمونه آن گران شدن برخي كالاها در روزهاي اخير است كه هيچ ربطي به لايحه هدفمند كردن يارانهها ندارد؛ زيرا هنوز بررسي اين لايحه تمام نشده و در صورت تصويب از سال آينده اجرا ميشود؛ بنابراين اين گراني ناشي از آثار رواني است.
زماني تصريح كرد: اگر همه به اين نتيجه رسيدهاند كه جراحي اقتصادي در كشور ضروري است و براي اين امر مهم كه يك انقلاب اقتصادي مهم قلمداد ميشود و ضرورت آن براي همه روشن است، تلاش كنند تا تبعات اجراي آن كمتر شود.
وي با بيان اينكه انجام كارهاي بزرگ به طور قطع تبعاتي دارد، اظهار داشت: رسانهها و نخبگان اقتصادي و سياسي تلاش كنند شوك رواني ناشي از اين لايحه در جامعه كمتر شده و به حداقل ممكن برسد.