ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 16 تير 1403
شنبه 16 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 10 فروردين 1392     |     کد : 51665

نقش گیاه وج در تقویت حافظه

مصرف خوراكی و تزریقی داخل صفاقی عصاره گیاه وج بر میزان حافظه و افزایش یادآوری اطلاعات در موش‌های صحرایی نر موثر است.


مصرف خوراكی و تزریقی داخل صفاقی عصاره گیاه وج بر میزان حافظه و افزایش یادآوری اطلاعات در موش‌های صحرایی نر موثر است.

محسن خلیلی دانشیار فیزیولوژی دانشكده پزشكی دانشگاه شاهد، مطالعه‌ای تجربی با هدف بررسی خواص گیاه وج به عنوان یكی از گیاهان شاخص طب سنتی برای تقویت حافظه انجام داده است.

كاهش سطح حافظه و یادگیری طی گذشت زمان در اثر عوامل مختلف به خصوص پیری مغز تاثیر بسزایی در روند زندگی انسان دارد از طرف دیگر كمبود و یا نبود مكانیسم‌های پیشگیری و درمان، مطالعه بر روی این بیماری را اهمیت بیشتری بخشیده است.

برای این پژوهش موش‌های صحرایی نر به طور تصادفی به دو گروه كنترل و تحت درمان تقسیم شدند. در گروه درمان گیاه وج به دو شكل خوراكی (پودر گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش با نسبت 6.25 درصد) به مدت دو هفته و تزریقی در سه دوز 25، 50 و 100 میلی‌گرم بر كیلوگرم به شكل داخل صفاقی مورد استفاده قرار گرفت.

موش‌های گروه‌های مختلف وارد آزمون‌های یادگیری با ماز Yشكل و جعبه شاتل جهت بررسی رفتار اجتنابی غیر فعال شدند و داده‌های آن‌ها ثبت شد.

یافته‌ها بیانگر این مطلب است كه تاخیر حین عبور از ماز و جعبه شاتل در گروه‌های خوراكی و تزریقی با دوز 100 میلی‌گرم بر كیلوگرم تفاوت معنی‌داری نسبت به گروه كنترل نشان می‌دهد. همچنین میزان بروز رفتار تناوبی در گروه درمان خوراكی نسبت به گروه كنترل افزایش معنی‌داری پیدا كرد.

به طور كلی نتایج این تحقیق نشان داد كه مصرف خوراكی و تزریقی با دوز بالا گیاه وج قادر است میزان یادآوری اطلاعات را افزایش دهد.(ایسنا)


نوشته شده در   شنبه 10 فروردين 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode