ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 9 دي 1404
سه شنبه 9 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 18 دي 1391     |     کد : 48461

آداب دعا؛ از صلوات تا علت دست کشیدن بر صورت

خدای عزوجل بخشنده‏تر از آن است که دو طرف دعا را پذیرا شود و وسط را واگذارد در نتیجه صلوات بر محمد و آلش قبل و بعد دعا حجاب‏ها و موانع استجابت را بر می‏دارد.


خبرگزاری مهر- خدای عزوجل بخشنده‏تر از آن است که دو طرف دعا را پذیرا شود و وسط را واگذارد در نتیجه صلوات بر محمد و آلش قبل و بعد دعا حجاب‏ها و موانع استجابت را بر می‏دارد.


امام صادق(ع) فرمودند: هرکسی را حاجتی باشد باید ابتدا صلوات بر محمد و آلش فرستد و سپس حاجت خود را طلبد، آنگاه با صلوات بر محمد و آلش دعا را خاتمه دهد، زیرا خدای عزوجل بخشنده‏تر از آن است که دو طرف دعا را پذیرا شود و وسط را واگذارد در نتیجه صلوات بر محمد و آلش حجاب‏ها و موانع استجابت را بر می‏دارد.(عدة الداعی ص 211).

و نیز فرمودند: هر که دعایی کند و نام پیغمبر (ص) را نبرد آن دعا بالای سرش (چون پرنده‏ای) بچرخد و چون نام پیغمبر را برد دعا بالا رود.»( اصول کافی ج 4 ص 248).

مرحوم مجلسی گوید: مشهور آن است که صلوات از خدای سبحان رحمت است و از فرشتگان استغفار و طلب آمرزش و از بندگان دعاست و در معنای« آل» گفته است: آل پیغمبر (ص) نزد شیعه امامیه عترت طاهره و خاندان معصوم او هستند و اینکه شهید ثانی (ره) آن را مخصوص به امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین(ع) کرده است وجهی و دلیلی ندارد و اما نزد عامه اختلاف در این باره بسیار است.

پس برخی گفته‏اند آل پیغمبرصل الله علیه و آله تمامی امت او هستند و برخی گفته‏اند عشیره اویند و برخی گفته‏اند هر که از بنی هاشم و بنی عبدالمطلب که گرفتن زکات بر آنها حرام است آل پیغمبرند. پس وجوهی برای اینکه دعا بدون صلوات محجوب است ذکر فرموده است.( عین الحیوة).

- پس از دعا دست بر صورت بکشیم

امام صادق(ع) می‎فرمایند: هیچ بنده‏ای دست به درگاه خدای عزیز جبار نگشاید جز آنکه خدای عزوجل شرم کند که آن را خالی بازگرداند تا اینکه از فضل و رحمت خود در آن بنهد پس، هرگاه یکی از شماها دعا کرد، دستش را بر نگرداند تا آن را بر سر و روی خود بکشد.(اصول کافی ج 4 ص 247).

- پس از دعا بگوییم: ماشاءالله لا حول و لا قوة الٌا بالله العلی العظیم.

امام صادق(ع) فرمود: هرگاه فرد دعا کرد و پس از دعا گفت: «ماشاءالله لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» خدای فرماید: بنده‏ام قطع امید کرد و خود را تسلیم امرم نمود پس حاجتش را بر آورده سازید.

- مواظبت نماییم تا مرتکب گناه نشویم

از امام ششم (ع) روایت است که فرمودند: همانا اگر شما خدا را در آنچه امر فرموده است اطاعت می‏کردید، هر آینه شما را اجابت می‎کرد لکن شما معصیت و مخالفت او می‎نمایید پس شما را اجابت نمی‎کند.

- دست از دعا نکشیم

پیامبر(ص) فرمودند: خدای رحمت کند بنده‏ای را که حاجتی از خدا می‎طلبد پس اصرار و الحاح در دعا کند. چه مستجاب شود و چه نشود و آیه 48 سوره مریم را خواندند: خدای یکتا را می‏خوانم و امیدوارم که چون او را بخوانم مرا از درگاه لطفش محروم نگرداند.

امام صادق(ع) فرمودند: خداوند سائلی را که برای درخواستش اصرار می‏ورزد دوست دارد.


نوشته شده در   دوشنبه 18 دي 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode