الماسهاي سياه رنگ نادري كه تنها در برخي نقاط جهان يافت ميشوند، احتمالاً در پي برخورد يك شهاب سنگ بزرگ، از فضا به زمين منتقل شده اند.
الماسهاي سياه رنگ نادري كه تنها در برخي نقاط جهان يافت ميشوند، احتمالا در پي برخورد يك شهاب سنگ بزرگ با زمين در ميلياردها سال قبل، از فضا به زمين منتقل شدهاند. اين الماسها كه از آنها با نام « كربونادو » نيز ياد ميشود تاكنون تنها در كشور برزيل و نيز جمهوري آفريقاي مركزي شناسايي شده و برخلاف ساير انواع الماسها، هر كدام از اين الماسهاي سياه رنگ از ميليونها كريستال الماس بسيار كوچك تشكيل شدهاند.
ديگر ويژگيهاي غيرعادي اين الماسها، وجود منفذهاي كوچك در سطح آنهاست كه محققين تاكنون توجيه قانعكنندهاي براي پيدايش اين منافذ پيدا نكردهاند.
الماسهاي عادي معمولا در عمق ۲۰۰ كيلومتري زير زمين شكل ميگيرند كه در آن فرايند، عنصر كربن تحت فشار بسيار زياد به الماس تبديل ميشود. دانشمندان معتقدند منافذ الماسهاي سياه رنگ احتمالاً در اثر تماس آنها با گاز در حين شكلگيري ايجاد شدهاند، اما در اعماق ۲۰۰ كيلومتري زمين هوايي وجود ندارد كه بتواند اين منافذ را در الماسهاي سياه رنگ توليد كرده باشد.
به گفته «استفن هاگرتي»، زمينشناس دانشگاه بينالمللي فلوريدا در ميامي آمريكا، وجود منافذ عجيب روي سطح اين الماسها و نيز اين مطلب كه الماسهاي ياد شده نه در معادن عادي، و فقط در نقاط خاصي از زمين يافت ميشوند، احتمالاً نشانه ورود آنها از فضا به كره زمين است.
به گزارش آسمان پارس، اين محقق عقيده دارد الماسهاي سياه رنگ احتمالا در پي سقوط يك سنگ آسماني از فضا به زمين منتقل شدهاند. سنگ آسماني مذكور احتمالا داراي قطري در حدود يك كيلومتر بوده و ميلياردها سال قبل در زماني كه زمين و ماه به شدت توسط شهاب سنگها بمباران ميشدند، از فضا به زمين اصابت كرده است. عمر الماسهاي « كربونادو » پيش از اين بين دو تا چهار ميليارد سال تخمين زده شده است. در آن دوران آمريكاي جنوبي و آفريقا به يكديگر متصل بودهاند كه دليل كشف شدن الماسهاي ياد شده تنها در دو كشور برزيل و كشور آفريقاي مركزي، همين مطلب است.
به گفته هاگرتي، ذرات تشكيلدهنده اين الماسها احتمالاً ميلياردها سال قبل در پي انفجار يك ستاره به صورت گاز در فضا منتشر شده است و اين گازها بعدها به ابرهاي گازي پيوستهاند كه منظومه شمسي از آنها شكل گرفته است. با گذر زمان بيشتر اين گازها درون منظومه شمسي فشرده شده و به شكل يك سنگ آسماني درآمدهاند و آن سنگ آسماني در نهايت به زمين اصابت كرده است. محققين اين دانشگاه به علاوه با استفاده از تجهيزات طيفسنجي، ساختار اين الماسهاي سياه رنگ را مورد مطالعه قرار دادند و متوجه شدند ساختار آنها به ميزان زيادي مشابه ساختار بقاياي برخي سنگهاي آسماني است كه در گذشته روي زمين كشف شده است.