ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 6 آذر 1403
سه شنبه 6 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 19 شهريور 1388     |     کد : 4607

تهران سياست تعليق را نخواهد پذيرفت

تهران سياست تعليق را نخواهد پذيرفت...

تهران سياست تعليق را نخواهد پذيرفت

 

نماينده دائم ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گفت تهران سياست تعليق را نخواهد پذيرفت

به گزارش ايسنا، متن كامل سخنان علي‌اصغر سلطانيه در جلسه بعدازظهر سومين روز نشست شوراي حكام آژانس به شرح زير است:

خانم رئيس،

در آغاز احساس وظيفه مي‌كنم مراتب امتنان دولت متبوع خود را نسبت به حمايت‌هاي ارزشمند جنبش غيرمتعهدها که مشتمل بر عمده کشورهاي عضو (آژانس) است و در سخنراني ايراد شده توسط سفير محترم مصر منعکس شد، ابراز كنم. اينجانب با توجه به اهميت بسياري که براي حمايت پايدار جنبش غيرمتعهدها قائل هستم، به اعضاي خانواده غيرمتعهدها اطمينان مي‌دهم که آن‌ها را نااميد نخواهيم كرد. بر اين اساس ما سياست تعليق نكردن اجراي حق انکارناپذير استفاده صلح‌جويانه از انرژي هسته‌يي و هم‌چنين تعليق نكردن همکاري کامل با آژانس مطابق با موافقت‌نامه پادمان (NPT INFCIRC/214) را دنبال خواهيم کرد.

خانم رئيس، دوستان گرامي

 از پرداختن به جزئيات موضوع خودداري كرده و به‌جاي آن شما را به نامه مورخ 4 سپتامبر اينجانب به مديرکل (سند شماره INFCIRC/768) ارجاع مي دهم. درعين حال توجه تمامي کشورهاي عضو را به نکات مشروحه زير جلب مي‌كنم:

1 ـ از آژانس قويا انتظار مي‌رود که توافقات با کشورهاي عضو را محترم شمرده و رعايت كند. بنابر اين همان گونه كه مطلعيد، آژانس و ايران در مورد حل و فصل 6 موضوع باقيمانده به توافقي دست يافته بودند كه هردو طرف به آن متعهد شده بودند. در حالي كه ايران وظايفش را به‌طور كامل به اجرا درآورد، متاسفانه آژانس اين‌گونه عمل نكرد. در اين چارچوب جامعه بين‌المللي از مديرکل انتظار دارد که برنامه عمل آگوست 2007 (INFCIRC/711)، ‌(يعني) يك مداليتي مذاکره شده و مورد توافق براي بهبود راستي‌آزمايي و خاتمه يافتن سريع موضوعات باقيمانده را به اجرا درآورد. هرگونه انتظار فراتر از چارچوب اين موافقت‌نامه مشترک، بدون ترديد موجب خدشه‌دار شدن اعتماد دوجانبه بين ايران و دبيرخانه خواهد شد و تنش سياسي تحميلي را در اين سازمان معظم فني به درازا خواهد کشاند.

با توجه به واقعيات مندرج در نامه اينجانب به مديرکل، تحولات بسيار مثبت و همکاري مشترک سازنده بين ايران و آژانس طي شش سال گذشته، از آژانس قويا انتظار مي‌رود با اعلام اين که اجراي پادمان در ايران طبق آخرين پارگراف برنامه عمل (INFCIRC/711) به شيوه عادي به اجرا درآمد، به اين مناقشات کسالت‌بار و مکرر سياسي مهر پايان بزند. چنان چه فصل جديدي از اعتمادسازي دوجانبه و اطمينان گشوده شود، آنگاه جمهوري اسلامي ايران در موقعيتي بهتر قرار خواهدگرفت تا در فضايي مبتني بر همکاري، چنان چه پرسشي وجود داشته باشد، همانند ديگر کشورهاي عضو و مطابق با موافقت‌نامه پادمان، به آن‌ها پاسخ گويد.

2 ـ لازم به يادآوري است كه آژانس به‌طور پيوسته با ادعاهاي دروغيني از سوي ايالات متحده مواجه بوده است که موضوع عراق از جمله آن‌هاست و به‌عنوان بهانه‌اي براي اشغال يک کشور داراي حاکميت و قتل عام هزاران نفر از غيرنظاميان بي‌گناه، عليرغم اعلام آژانس مبني بر وجود نداشتن تسليحات کشتار جمعي در عراق مورد استفاده قرار گرفت. همين سناريو براي ايران تکرار گشته است. از هنگامي که موضوع برنامه هسته‌‌اي ايران از سوي آمريكا مطرح شد، ادعاهاي متعددي از سوي اين كشور به ميان آورده شد که متعاقبا از سوي آژانس ثابت شد همگي آن‌ها بي‌پايه هستند. مي‌توان به گزارش‌هاي مديرکل درباره ادعاها درباره فعاليت‌هاي هسته‌‌اي نظامي در سايت‌هاي نظامي از قبيل پارچين، لويزان و هم‌چنين ادعاهايي عليه ديگر فعاليت‌ها از قبيل معدن گچين اشاره کرد که به‌دنبال سنگين‌ترين بازرسي‌هاي ثابت شد تمامي آن‌ها بي‌پايه هستند.

آژانس فاقد سازوکار الزام‌آور حقوقي براي پيگيري غرامت در مقابل ادعاهاي بي‌پايه‌اي است که به اعتبار کشورهاي عضو لطمه وارد کرده و هم‌چنين منابع آژانس را منحرف كرده و به هدر مي‌دهد. ما با ديگر کشورهاي هم‌فکر در چارچوب گفت‌وگوها درباره آينده آژانس در حال پيگيري اين موضوع هستيم. در اين چارچوب يادآوري مي‌كنم که جامعه بين‌المللي با دقت ديدگاه و رفتار دولت جديد ايالات متحده آمريکا را زير نظر دارد. آيا اين دولت مي‌تواند در مقابل لابي‌هاي شناخته شده مشخص مقاومت كند و به‌واسطه تغيير بنيادين در سياست‌هاي بين‌المللي آمريکا شعارهايي را که سر داده به عمل تبديل كند؟ جهان کنجکاوانه در حال نظاره است که آيا اين دولت با تعقيب تقابل خصمانه سياسي، استفاده از ادعاهاي بي‌پايه ازقبيل مطالعات ادعايي همان روند و سياست دولت بوش را دنبال خواهد کرد. يعني همان ذهنيت تضعيف سازوکارهاي چندجانبه با توسل به اقدامات يک‌جانبه تجاوزکارانه از جمله فشار بي‌مورد و مداخله در فعاليتهاي آژانس که فضايي بي‌سابقه مملو از بي‌اعتمادي و انزواي کامل آمريکا را ايجاد كرد.

خانم رئيس، دوستان گرامي

همان‌گونه که از طريق رسانه‌ها مطلع شده‌ايد، جناب دکتر جليلي ـ دبير شوراي‌عالي امنيت ملي ايران ـ اعلام داشته است که جمهوري اسلامي ايران بر اساس پيشنهاد جامع خود که مسائل منطقه‌‌اي و جهاني را پوشش مي‌دهد براي گفت‌وگو آماده است. اين پيشنهاد تمامي موضوعات مورد نظر و مورد علاقه از جمله همکاري‌هاي امنيت و اقتصادي، منع اشاعه هسته‌يي و خلع سلاح، عرضه و تقاضاي انرژي، امنيت انرژي و هم‌چنين کاربرد صلح آميز انرژي هسته‌‌اي را در برمي‌گيرد. اين اعلام يک نشانه روشن و واضح از عزم جمهوري اسلامي ايران براي در اختيار قرار دادن توانمندي‌ها و توانايي‌هاي عظيم خود که پس از انتخابات اخير که با مشارکت بي‌سابقه 40 ميليوني معادل بيش از 85 درصد واجدين شرايط راي همراه بود، بيش از پيش تقويت گشته، در خدمت پيشرفت، عدالت و صلح در جهان است.

خانم رئيس،

مايلم بخشي متناسب از بيانات جناب آقاي احمدي‌نژاد ـ رئيس‌جمهور اسلامي ايران ـ در كنفرانس مطبوعاتي مورخ 7 سپتامبر 2009 در تهران را خاطرنشان سازم كه طي آن ايشان تاكيد كردند: «ايران براي همكاري و مذاكره در دو حوزه آمادگي دارد: نخست ايجاد فرصت براي تمامي كشورها به‌منظور استفاده صلح‌جويانه از انرژي پاك هسته‌يي، دوم سازماندهي يك مديريت كارآمد به‌منظور منع اشاعه و خلع سلاح هسته‌‌اي جهاني.» يک‌بار ديگر ملت بزرگ ايران برخوردار از فرهنگ تاريخي گفت و شنود، پنجره فرصت را گشوده است و از تمامي کشورهاي ذي‌ربط مي‌خواهد اين فرصت بديع را براي پيگيري مسير مذاکره مبتني بر احترام متقابل به‌جاي سياست غيرمدني هويج و چماق و زبان تهديد، غنيمت بشمارند.

از توجه شما بسيار متشکرم

 


نوشته شده در   پنجشنبه 19 شهريور 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode