دبیر علمی کنگره بزرگداشت سیدعلیآقا قاضی گفت: معرفی عرفان اسلامی بهترین راه برای مقابله با عرفانهای نوظهور است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حجتالاسلام احمد غروی صبح امروز در کنگره بزرگداشت سیدعلیآقا قاضی در تبریز اظهار کرد: آن عارف وارسته، ویژگیهای برجستهای داشت و پشتکار، جدیت و انس با بزرگان و تهذیب نفس و ارتباط حقیقی با خداوند از او عالمی عارف و مجتهدی توانمند ساخت که تأسی از آموزههای ناب دینی و عرفانی وی، انسان را در مسیر رسیدن به قلههای سعادت دنیوی و اخروی یاری میرساند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: سیدعلیآقا قاضی عارفی بالله و عالمی عامل بود و تبیین ابعاد زندگی و سیره عملی و نظری آن بزرگوار چراغ راه و هدایتگر نسلهای آتی خواهد بود.
غروی با تاکید بر اینکه معرفی عرفان اسلامی بهترین راه برای مقابله با عرفانهای نوظهور است، گفت: در شرایط فعلی که نحلههای عقیدتی متعدد و خرافهپرداز جولان میدهند، باید در خصوص تبیین میراث فکری و علمی الگوهای برجستهای که به قله عظیم توحید دست یافتهاند، تلاش کرد.
غروی با اشاره به روند برگزاری این کنگره گفت: در راستای معرفی شخصیت برجسته این فقیه متاله و برای پربار شدن کنگره، 31 دیدار با علمای حوزه و به خصوص افرادی که از این عالم فقید خاطرهای دارند انجام گرفته که دیدار با مقام عظمای ولایت نقطه عطف این دیدارها محسوب میشود.
وی افزود: 133 مقاله به دبیرخانه کنگره واصل شده و از آن میان 56 مقاله با تأیید کمیته علمی به چاپ رسیده و 11 مقاله نیز در روزهای پانزدهم و شانزدهم آبانماه ارائه میشود.
آیتالله سیدعلیآقا قاضی فرزند حاج سیدحسین قاضی، در سال 1285هـ.ق در تبریز متولد شد و بعد از بلوغ و رشد به تحصیل علوم ادبی و دینی مشغول شد.
وی در سال 1313هـ.ق در سن 28 سالگی به نجف اشرف مشرف شد و تا آخر عمر آنجا را موطن اصلی خویش قرار داد.
مرحوم آیتالله قاضی پس از اقامت در نجف اشرف، تحصیلات حوزوی خود را نزد استادانی از جمله فاضل شربیانی، شیخ محمد مامقانی، شیخ فتحالله شریعت و آخوند خراسانی ادامه داد.
میرزا علی آقا قاضی پس از سالها تدریس معارف اسلامی، در روز دوشنبه چهارم ماه ربیعالمولود سال 1366 قمری مطابق هفتم بهمنماه در نجف اشرف وفات یافت و در وادیالاسلام نزد پدر خود دفن شد.