فردا با حضور رئیسجمهور صورت میگیرد
آغاز عملیات آبگیری سد شهریار بزرگترین سد دوقوسی شمالغرب کشور
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی گفت: فردا با حضور رئیسجمهور عملیات آبگیری سد شهریار میانه به عنوان بزرگترین سد دوقوسی شمالغرب کشور آغاز میشود.
ارسلان هاشمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز، از سد شهریار به عنوان یکی از سدهای بزرگ کشور یاد کرد و یادآور شد: این سد طرحهای مدیریت جامع منابع آب وزارت نیرو را در حوزه آبریز «قزلاوزن» تکمیل میکند.
وی اثرات ملی این طرح را در حوزه اقتصادی و اجتماعی مورد تاکید قرار داد و گفت: هشت استان از منافع ملی این طرح بهرهمند میشوند.
هاشمی ادامه داد: سد بتنی دو قوسی شهریار به عنوان بزرگترین سد بتونی دوقوسی شمالغرب کشور در 39 کیلومتری شمالشرقی شهرستان میانه به منظور تامین نیاز آبی اراضی و شالیزارهای استان گیلان و جبران کاهش حجم مخزن سد سفیدرود توسط شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی اجرا شده است.
وی افزود: این طرح به عنوان طرح برتر بتنی سال 1390 کشور در رشته سدسازی در نهمین همایش بتن در محل مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی در روز جهانی بتن انتخاب شد.
هاشمی تصریح کرد: طول تاج این سد 207 متر و ارتفاع آن از پی 135 متر و حجم اولیه مخزن آن 700 میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی گفت: این سد افزون بر کاربری تامین نیاز آبی کشاورزی و صنعتی استان گیلان، 12 هزار هکتار از اراضی شهرستان میانه و محیط زیست، کنترل سیلاب و ایجاد سیلابهای مصنوعی برای رسوبزدایی مخزن سد سفیدرود، برای تولید 168 گیگاوات ساعت انرژی پیک در سال طراحی و اجرا شده است.
هاشمی یادآور شد: این سد که بر روی رودخانه قزلاوزن و با هدف تامین آب کشاورزی و صنعتی 12 هزار هکتار از اراضی شهرستان میانه و 100 هزار هکتار از اراضی منطقه احداث شده است.
وی ادامه داد: تولید 168 گیگابایت برق در سال، کنترل سیلابها و ایجاد سیلابهای مصنوعی از دیگر اهداف احداث این سد بتنی دوقوسی است.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی تصریح کرد: این سد در دولت نهم و دهم ساخته شده و برای آن سه هزار و 635 میلیارد ریال هزینه شده است.
هاشمی خاطرنشان کرد: از مهمترین شاخصهای سد شهریار، کنترل، مهار و تجمیع سیلابها و روان آبهای بالا دست سفیدرود است که دارای نیروگاه برق آبی است و از یک چشمانداز طبیعی بسیار زیبایی برخوردار است و علاوه بر آذربایجانشرقی، استانهای همجوار را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
هاشمی، کنترل روان آبها در سطح استان، تغییر الگوی کشت و نیز بهسازی روش آبیاری را از جمله مهمترین برنامههای آبی استان توصیف کرد و گفت: با اعتبارات خوبی که اختصاص یافته، توسعه شبکه آبیاری تحتفشار، بستن چاههای غیرمجاز و جلوگیری از برداشت بیرویه منابع زیرزمینی در دستور کار استان قرار دارد.
وی ساخت و ساماندهی شبکههای آبیاری زیردست سدها را یکی از مهمترین اقدامات تکمیلی برای مصرف بهینه منابع آبی موجود در سدها دانست و آن را وظیفهای بیرون از محدوده وظایف وزارت نیرو خواند.
هاشمی گفت: تمام مراحل تحقیقات، طراحی، تجهیزات و اجرای آن توسط متخصصان داخلی انجام شده و سدی است که به گفته هاشمی مدیرعامل شرکت منطقهای آب آذربایجانشرقی، جزو سدهایی با طول عمر 100 سال در جهان محسوب میشود.
وی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری طرح سد شهریار از جمله ماهیگیری، استقرار سیاحتگاه و نزدیکی به خط راهآهن از فراهم بودن امکانات مطلوب برای گردشگری در این محل خبر داد.