پنجمین کنگره بینالمللی جغرافیدانان جهان اسلام 18 و 19 مهرماه سالجاری با حضور بیش از 350 محقق داخلی و خارجی از کشورهای کانادا، ترکیه و استرالیا در دانشگاه تبریز برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، بهروز ساریصراف دبیر اجرایی کنگره بینالمللی جغرافیدانان جهان اسلام اظهار کرد: در این کنگره محققانی از کشورهای آمریکا، انگلستان، ترکیه، آذربایجان و مالزی حضور خواهند داشت همچنین حضور محمدجواد محمدیزاده معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و برخی از شخصیتهای علمی و سیاسی از جمله محسن رضایی و رحیم صفوی، استاندار استان آذربایجانشرقی، رئیس انجمن جغرافیای ایران، خانه جغرافیای ایران و وزارتخانههای ذیربط در این کنگره، نشاندهنده اهمیت برگزاری آن است.
وی با اشاره به استقبال از این کنگره گفت: هزار و 50 مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده که پس از داوری 60 مقاله به صورت سخنرانی و 250 مقاله نیز به صورت درج در مجموعه مقالات پذیرش شده است.
صراف به حضور چندین میهمان ویژه از کشورهای خارجی برای ایراد سخنرانیهای تخصصی در این کنگره اشاره کرد و گفت: در طول برگزاری این کنگره پروفسور الکساندر مورفی، پروفسور کالین سلینت و پروفسور جان تونی آلن از کشور انگلستان در زمینه جغرافیای سیاسی و مسائل آب و امنیت غذایی به سخنرانی خواهند پرداخت.
وی همچنین برگزاری نشست هماندیشی در مورد دریاچه ارومیه و راهحل مدیریت بحران با حضور کارشناسانی از دانشگاه و صنعت با همکاری انجمن علوم و مهندسی آب را از دیگر برنامههای پنجمین کنگره بینالمللی جغرافیدانان جهان اسلام ذکر کرد و گفت: همزمان با برگزاری این کنگره نخستین کارگاه بازاریابی گردشگری و هتلداری 20 مهرماه در محل هتل پارس برپا خواهد شد.
وی با بیان اینکه این کارگاه آموزشی با حضور اساتید خارجی برگزار خواهد شد، افزود: برای شرکتکنندگان در این کارگاه گواهی آموزشی صادر خواهد شد که در ارتقای اعتبار آنان نقش مهمی خواهد داشت که بدین لحاظ آژانسهای مسافرتی برای شرکت در آن استقبال گستردهای کردهاند.
ساریصراف بررسی جغرافیای سیاسی ـ نظامی، جغرافیای انسانی ـ شهری و بررسی ویژه خطرات و راهکارهای نجات دریاچه ارومیه را از محورهای پنجمین کنگره بینالمللی جغرافیدانان جهان اسلام دانست.
گفتنی است تبادل آخرین دستاوردهای علوم جغرافیایی بین محققان داخلی و خارجی و استفاده از دانش و تجربه تئوریسینهای بینالمللی در راستای بالا بردن سطح علم جغرافیای کشورهای اسلامی، بومیسازی تئوریهای غربی و استفاده از ایدههای نو و عملی ساختن آنها در راستای بهبود وضعیت جغرافیایی کشورهای اسلامی از جمله اهداف برگزاری این کنگره اعلام شده است.
بر پایه این گزارش علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این کنگره میتوانند به سایت کنگره به نشانی http://iciwg2012.tabrizu.ir/fo مراجعه کنند.