با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، یک محقق و کارشناس تغذيه توصیههایی خطاب به روزه داران کرد.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از ابنا، محقق و کارشناس تغذيه مرکز تحقيقات غدد درونريز دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به اينکه ساعات روزه در ماه رمضان سال جاري حدود 16 الي 17 ساعت طول مي کشد گفت: مهمترين اصل در اين زمان حفظ آب بدن روزه داران است و روزه داران حدود يک ساعت بعد از افطار و نيم ساعت قبل از سحر آب فراواني بنوشند.
دکتر ليلا آزادبخت افزود: روزه داران از خوردن چاي پُررنگ، قهوه و کاکائو خودداري کنند.
وي گفت: خوردن مواد غذايي پر فيبر از جمله سبزيجات و ميوه ها هنگام سحر باعث مي شود روزه داران در طول روز کمتر احساس تشنگي کنند. با توجه به اينکه ساعات روزه داري ماه رمضان امسال در مقايسه با سالهاي گذشته بيشتر است ممکن است افراد تصور کنند خوردن آب زياد در سحر موجب جلوگيري از تشنگي آن در طول روز شود، اما اين تصور اشتباه است.
وي با بيان اينکه اين عمل باعث رقيق شدن شيره معده و در نتيجه نفخ و اختلال در هضم مي شود توصيه کرد: روزه داران ميوه و سبزيجات را به دليل داشتن املاح و فيبر زياد در هنگام سحر مصرف کنند تا تشنگي بر آنان غلبه نکند.
اين متخصص تغذيه تاکيد کرد: همچنين مصرف ميوه ها و سبزيجات باعث جلوگيري از افزايش ناگهاني قند خون و ترشح انسولين بالاى بعد از آن مي شود و قند موجود در ميوه ها در بدن ديرتر از قندهاي ساده جذب مي شود و فرد ديرتر احساس گرسنگي خواهد کرد.
به گفته آزادبخت، روزه داران سعي کنند مواد غذايى سرخ شده، پرچرب و شيرين و ادويه جات در سحري مصرف نکنند چون تشنگي را در طول روز را افزايش مي دهد.