ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 24 دي 1403
دوشنبه 24 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 23 مرداد 1391     |     کد : 41113

پايان به يادماندني‌ترين المپيك براي ايران

كاروان ورزشي ايران با كسب 12 مدال طلا، نقره و برنز در جايگاه 17 جهاني ايستاد...

كاروان ورزشي ايران با كسب 12 مدال طلا، نقره و برنز در جايگاه 17 جهاني ايستاد
پايان به يادماندني‌ترين المپيك براي ايران
چهار مدال طلا، پنج نقره و دو برنز ورزشكاران ايران در چهار رشته، المپيكي درخشان و تاريخي را براي ورزش كشورمان رقم زد، چرا كه از نخستين حضور كشورمان در بازي‌هاي المپيك 1948 لندن تا لندن 2012، هيچ‌گاه ورزش ايران چه به لحاظ كمي و چه به لحاظ كيفي به اين موفقيت قابل توجه دست نيافته بود.

بازي‌هاي المپيك لندن بامداد امروز با برگزاري مراسم اختتاميه به پايان رسيد و مشعل المپيك سي‌ام خاموش شد، اما كاروان ورزش ايران در شرايطي با پرچمداري كميل قاسمي در مراسم اختتاميه رژه رفت كه مشعل‌ خود را فروزان‌تر از هميشه مي‌ديد. صرف‌نظر از رشته تكواندو كه در اين بازي‌ها سير نزولي داشت، تقريبا تمامي تيم‌هاي اعزامي كشورمان نسبت به المپيك پكن و ادوار قبل المپيك سير صعودي داشتند و 12 مدال‌آور ايران نام خود را در اين بازي‌ها ثبت كرده و در رقم زدن نتيجه‌اي تاريخي، سهمي بسزا را ايفا كردند. حميد سوريان، اميد نوروزي، قاسم رضايي و بهداد سليمي با كسب مدال طلا، احسان حدادي، نواب نصيرشلال، سجاد انوشيرواني، محمد باقري‌معتمد و صادق گودرزي با مدال نقره و كيانوش رستمي، كميل قاسمي و احسان لشگري با مدال برنز حماسه‌سازان لندن 2012 بودند.

كشتي فرنگي، موفق‌ترين تيم تاريخ

كسب مدال و شكستن طلسم چهل ساله بي‌مدالي، صرف كار تيم ملي كشتي فرنگي در بازي‌هاي لندن نبود، چرا كه اين تيم با كسب سه مدال طلا بهترين تيم ورزش ايران در تاريخ بازي‌هاي المپيك لقب گرفت، حال آن‌كه آزادكاران به يك مدال نقره و دو برنز بسنده كردند تا آخرين طلاي كشتي آزاد مربوط به طلاي عليرضا دبير در المپيك 2000 سيدني باشد.

بهترين نتيجه وزنه‌برداري

تيم ملي وزنه‌برداري در شرايطي به يك مدال طلا، دو نقره و يك برنز دست يافت كه به لحاظ كمي بهترين نتيجه تاريخ خود را رقم زد و به لحاظ كيفي هم پس از سيدني 2000 دومين نتيجه خوب خود را به دست آورد.

نقره طلايي حدادي

سومين ويژگي بارز كارنامه ورزش ايران در المپيك لندن افزايش آمار ورزش‌هاي مدال‌آور ايران به عدد چهار بود. احسان حدادي با كسب مدال نقره ماده پرتاب ديسك دووميداني در نوع خود يك ورزشكار طلايي محسوب مي‌شود؛ چرا كه سرانجام نخستين مدال دووميداني ايران را در اين بازي‌ها به‌ارمغان آورده است تا سر فصلي تازه را به روي مادر ورزش‌ها بگشايد.

تكواندو؛ تنها تيم نزول كرده

تيم ملي تكواندو در حالي به تك مدال نقره محمد باقري معتمد بسنده كرد كه در دو المپيك قبل از آن به مدال طلا هم دست يافته بود و از اين نظر با افت مواجه شد، اين وضعيت در حالي بر تكواندو حكمفرما شد

كه ما در ورزشي مثل تيراندازي تا يك قدمي كسب مدال هم پيش رفتيم و نوشاد عالميان با كسب دو پيروزي در پينگ پنگ روند رو به رشد خود را ادامه داد. بوكس هم همچون المپيك پكن تا يك قدمي مدال پيش رفت و شايد اگر تجربه بين‌المللي بوكسورها بيشتر بود، آنان مي‌توانستند با كسب يك مدال خوشرنگ به كار خود پايان دهند.

در پايان رقابت‌هاي چهار وزن مردان و چهار وزن زنان تكواندوي المپيك که با حضور 128 تكواندوكار از 63 كشور برگزار شد، تيم اسپانيا با كسب يك مدال طلا و دو نقره قهرمان شد. تيم چين با يك مدال طلا، يك نقره و يك برنز در جاي دوم ايستاد و تيم‌هاي ملي كره جنوبي و تركيه به صورت مشترك هر كدام با يك طلا و يك نقره در جاي سوم قرار گرفتند. در اين رده بندي تيم ايران و گابن هر كدام با يك نقره به صورت مشترك در مكان دهم قرار گرفتند.

ايران هفدهم شد

كاروان ورزشي کشورمان در پايان دو هفته رقابت بيش از ده هزار ورزشكار در سي‌امين دوره رقابت‌هاي المپيك، با كسب 4مدال طلا 5 نقره و 3 برنز براي نخستين بار در مکان هفدهم جدول توزيع مدال ها ايستاد.

المپيک 2012 لندن در حالي به پايان رسيد که آمريکايي ها نيز با کسب 46 مدال طلا عنوان قهرماني را به دست آوردند. نزديك‌ترين تعقيب‌كننده آمريكا، چين، قهرمان المپيك 2008 پكن بود كه با 38 مدال طلا بعد از آمريكا، عنوان نايب‌قهرماني المپيك را به دست آورد. آنچه در ادامه مي‌آيد برخي از آمارهاي خواندني المپيك 2012 لندن است:

ـ‌ مايكل فلپس و يوسين بولت، دو اسطوره شنا و دووميداني المپيك با كسب چهار و سه مدال طلا، لقب پرافتخارترين ورزشكاران مرد رقابت‌هاي المپيك 2012 لندن را به دست آوردند. فلپس آمريكايي با كسب چهار مدال طلا و دو نقره در ميان كل ورزشكاران شركت‌كننده در المپيك هم لقب پرافتخارترين را به دست آورد و تنها ورزشكاري بود كه به تنهايي موفق به كسب شش مدال شد.

ـ‌ يوسين بولت در ميان هفت ورزشكار پرمدال رقابت‌هاي المپيك 2012 لندن تنها ورزشكار غيرآمريكايي بود. او در كنار آليسون فليكس، دونده زن آمريكايي تنها ورزشكاراني بودند كه در رشته‌اي غير از شنا صاحب سه مدال طلاي المپيك شدند.

ـ در مجموع 36 ورزشكار مرد در المپيك 2012 لندن بيش از يك مدال كسب كردند. اين آمار براي ورزشكاران زن 49 ورزشكار بود.

ـ موفق‌ترين ورزشكار زن المپيك ميسي فرانكلين، شناگر آمريكايي بود. او به تنهايي چهار مدال طلا و يك برنز براي كاروان ورزشي آمريكا به دست آورد. هم تيمي او آليسون اشميت هم با كسب سه طلا، يك نقره و يك برنز، دومين ورزشكار زن پرافتخار در المپيك 2012 لندن لقب گرفت. بعد از اين دو شناگر آمريكايي، آليسيا كوتس از استراليا سومين ورزشكار زني بود كه توانست در المپيك لندن صاحب پنج مدال شود. او در مواد مختلف شنا يك طلا، سه نقره و يك برنز به دست آورد.

ـ در پايان رقابت‌هاي المپيك 2012 لندن 85 كشور موفق به كسب مدال شدند و 54 كشور هم توانستند به مدال طلاي المپيك دست پيدا كنند.

هادي ساعي راي نياورد

هادي ساعي، سرگروه پيشين و مدير فني تيم ملي تکواندوي ايران که براي عضويت در کميسيون ورزشکاران کميته بين المللي المپيک نامزد شده بود، موفق به اخذ آراي لازم نشد. براي عضويت در اين کميته 21 ورزشکار از کشورهاي مختلف به رقابت پرداختند که در نهايت چهار نفر برتر انتخاب شدند. اين راي‌گيري از اولين روز المپيک 2012 لندن آغاز شده و ورزشکاران حاضر در اين دوره از المپيک به نامزدهاي منتخب خود راي دادند. در پايان اين راي‌گيري رانا بارتکوفا از اسلووني در رشته تيراندازي با 2295 راي، اول شد و به کميسيون ورزشکاران کميته بين‌المللي المپيک راه يافت.

كارنامه ورزش ايران در ادوار مختلف المپيك:

1948 لندن: يك مدال برنز- جعفر سلماسي/1952 هلسينكي:سه مدال نقره (غلامرضا تختي، ناصر گيوه چي و محمود نامجو) و چهار برنز (محمود ملاقاسمي، جهانبخت توفيق و عبدالله مجتبوي)/1956 ملبورن: دو طلا (غلامرضا تختي و امامعلي حبيبي) و دو نقره (محمدعلي خجسته‌پور و مهدي يعقوبي) و يك برنز (محمود نامجو)/1960 رم: يك مدال نقره (غلامرضا تختي) و سه مدال برنز (ابراهيم سيف‌پور، محمد پذيرايي و اسماعيل علم‌خواه)/1964 توكيو: دو برنز (اكبر حيدري و محمدعلي صنعتكاران)/ 1968 مكزيك: دو مدال طلا (محمد نصيري و عبدالله موحد) و يك نقره (پرويز جلاير) و دو برنز (ابوطالب طالبي و شمس‌الدين سيدعباسي)/1972 مونيخ: دو مدال نقره (محمد نصيري و رحيم علي‌آبادي) و يك برنز (ابراهيم جوادي)/1976 مونترال: يك مدال نقره (منصور برزگر) و يك برنز(محمد نصيري)/1988 سئول: يك نقره (عسگري محمديان) 1992ـ بارسلونا يك نقره (عسگري محمديان) و دو برنز (رسول خادم و اميررضا خادم)/1996 آتلانتا: يك طلا (رسول خادم)، يك نقره (عباس جديدي) و يك برنز(امير رضا خادم)/2000سيدني: سه طلا (عليرضا دبير، حسين رضازاده و حسين توكلي) و يك برنز(هادي ساعي)/2004 آتن: دو طلا (حسين رضازاده و هادي ساعي)، دو نقره (عليرضا رضايي و مسعود مصطفي جوكار) و دو برنز(يوسف كرمي و عليرضا حيدري)/2008 پكن: يك طلا (هادي ساعي) و يك برنز(مراد محمدي)


رضا پورعالي- اميد توفيقي


نوشته شده در   دوشنبه 23 مرداد 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode