يوسف نقيايي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه يزد، با بيان اين مطلب، افزود: خرما در گروه ميوهها قرار دارد و سرشار از انواع ويتامينها و مواد مغذي مورد نياز بدن است.
وي با بيان اين كه هر يكصد گرم خرماي تازه حاوي 250 كيلوكالري انرژي است، افزود: عمدهترين مواد تشكيل دهنده خرما را كربوهيدراتها تشكيل ميدهند؛ به طوري كه 67 درصد از اجزاي تشكيل دهنده خرما را كربوهيدراتها به ويژه ساكاروز و فروكتوز تشكيل ميدهد.
نقيايي همچنين 5/2 درصد پروتئين، 5/7 گرم فيبر خوراكي، يك ميليگرم آهن، پتاسيم، ويتامين A ، بتاكاروتن، 41 ميليگرم كلسيم، 57 ميليگرم فسفر را از ديگر اجزاي تشكيل دهنده خرما عنوان كرد و يادآور شد: خرما با توجه به داشتن مقدار قابل توجه فيبر خوراكي در پيشگيري از سرطانهاي دستگاه گوارش به خصوص سرطان كولون و نيز كاهش چربيهاي خون موثر است.
وي تصريح كرد: امروزه خرما در پيشگيري از فقر آهن موثر شناخته شده است، چرا كه ميزان آهن موجود در خرما در هر يكصد گرم به يك ميليگرم ميرسد كه اين مقدار نسبت به ساير مواد غذايي مقدار قابل توجهي محسوب ميشود.
نقيايي با اشاره به مقدار پتاسيم موجود در خرما اظهار كرد: به همين دليل مصرف خرما، بيماريهاي قلبي-عروقي را نيز بهبود ميبخشد.
وي با بيان اين كه خرما داراي مقدار قابل توجهي ويتامين A و بتاكاروتن است، افزود: ويتامين A موجود درخرما از بروز بيماريهاي عفوني پيشگيري ميكند.
اين كارشناس تغذيه در پايان با تاكيد بر ارزش غذايي اين ماده غذايي، خرما را بهترين ماده غذايي هنگام شروع افطار در ماه رمضان دانست و خاطرنشان كرد: از آنجايي كه خرما داراي كالري زيادي است، مصرف بي رويه اين ماده غذايي نيز توصيه نميشود، چرا كه ميتواند منجر به افزايش وزن و چاقي شود.