ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 10 آذر 1403
شنبه 10 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 17 مرداد 1391     |     کد : 40791

نخستین موزه مطبوعات کشور در تبریز راه‌اندازی می‌شود

رئیس شورای ثبت آثار فرهنگی و تاریخی استان آذربایجان‌شرقی در فهرست آثار ملی از راه‌اندازی نخستین موزه مطبوعات کشور در خانه حریری یکی از زیباترین خانه‌های تاریخی شهر تبریز خبر داد.

 رئیس شورای ثبت آثار فرهنگی و تاریخی استان آذربایجان‌شرقی در فهرست آثار ملی از راه‌اندازی نخستین موزه مطبوعات کشور در خانه حریری یکی از زیباترین خانه‌های تاریخی شهر تبریز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، تراب محمدی صبح امروز در بازدید از مرمت خانه حریری تبریز که به همراه مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان و رئیس انجمن صنفی‌روزنامه‌نگاران آذربایجان‌شرقی صورت گرفت، اظهار کرد: خانه حریری تبریز محلی است که پس از اتمام عملیات مرمتی بخشی از آن به موزه مطبوعات تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به اجرای مراحل پایانی عملیات مرمت این بنا افزود: مرمت خانه حریری تبریز بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که به مناسبت بزرگداشت روز خبرنگار سال 91 و قدردانی از تلاش اصحاب رسانه، از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان به جامعه مطبوعاتی آذربایجان‌شرقی هدیه می‌شود.

محمدی با اشاره به زیبایی‌ها و موقعیت ممتاز این خانه خاطرنشان کرد: تعداد زیاد نقاشی‌های دیواری، تنوع طرح و نقش و رنگ و موضوعات جالب توجه عصر قاجار و وجود سبک نگارگری دوره قاجار تبریز خانه حریری را در میان خانه‌های تاریخی آذربایجان‌شرقی و حتی کشور دارای جایگاه ویژه کرده است.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان با اشاره به مرمت‌های صورت گرفته روی این بنا تصریح کرد: عملیات استحکام‌بخشی، ایزوگام سقف، مرمت بخش‌های الحاقی و نیز مرمت نقاشی‌ها و نگارگری‌های دیواره‌های این خانه توسط متخصصان انجام گرفته است.

محمدی با بیان اینکه هم‌اکنون عملیات کف‌سازی و ادامه مرمت نقاشی‌ها در حال انجام است، تصریح کرد: پس از پایان مرمت خانه حریری، این بنا با تجهیز و انتقال اسناد به موزه مطبوعات و بخشی دیگر از آن به دلیل گسترده بودن فضا و وجود نقاشی‌ها و نگارگری‌های منحصر به‌فرد حیاط اندرونی به موزه نقاشی و نگارگری مبدل می‌شود.

خبرنگاران تصویرگر زمان خویش هستند

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت روز خبرنگار، بسیاری از موفقیت‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی را مدیون اصحاب رسانه و همکاری و دقت به موقع آنها دانست.

محمدی خبرنگاران را وجدان بیدار جهان و تصویرگر زمان خویش خواند و گفت: خبرنگاران با حضور در جامعه و حساسیت‌ها و رسالت خود می‌توانند بهترین همیار در حفاظت از میراث فرهنگی، آثار تاریخی، میراث معنوی و گسترش و توسعه صنایع‌دستی باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان نقش اصحاب رسانه در جلوگیری از تخریب‌ها و اتفاقات ناگوار حوزه میراث فرهنگی و تاریخی استان را کلیدی و موثر خواند و گفت: راه‌اندازی نخستین موزه مطبوعات کشور در تبریز به عنوان شهر اولین‌ها، هدیه‌ای به منظور سپاس و قدردانی از فعالان عرصه خبر و اطلاع‌رسانی آذربایجان‌شرقی است.

وحید زینالی رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان‌شرقی نیز در این بازدید ضمن اشاره به گذشته پرافتخار مطبوعات در این خطه افزود: هم‌اکنون بسیاری از اسناد و روزنامه‌های سده گذشته به ویژه در عصر مشروطه در زیرزمین‌های نهادها و اشخاص مختلف خاک می‌خورد.

وی یادآور شد: به طور حتم جمع‌آوری مطبوعات یک و نیم قرن گذشته کشور و آذربایجان در چنین موزه‌ای ضمن حفظ و نگهداری این اسناد مکتوب برای آیندگان، محل مناسبی برای انجام تحقیقات و پروژه‌های مختلف در خصوص تاریخ مطبوعات خواهد بود.

زینالی در ادامه از خدمات و احساس مسئولیت مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی در رابطه با راه‌اندازی موزه مطبوعات برای حفظ پیشینه تاریخی و مطبوعات استان و ارتقای جایگاه شهر اولین‌ها و روزنامه‌نگاران این شهر تقدیر کرد و گفت: ایجاد نخستین موزه مطبوعات ایران در تبریز در روز خبرنگار هدیه‌ای ارزشمند برای اصحاب رسانه استان آذربایجان‌شرقی محسوب می‌شود.

خانه حریری که در خیابان تربیت تبریز واقع شده، به شماره 2242 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و با 70 درصد پیشرفت فیزیکی، آخرین ماه‌های عملیات مرمتی خود را سپری می‌کند. 


نوشته شده در   سه شنبه 17 مرداد 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode