ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 16 تير 1403
شنبه 16 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 25 تير 1391     |     کد : 39586

خواص خاکشير

يکي از گياهان آشنا که در فصل تابستان مصرف زيادي دارد، خاکشير است. اين گياه که از گذشته‌هاي دور در بيشتر منازل به عنوان ملين، ضدتب، اشتهاآور و مقوي معده مورد استفاده قرار مي‌گرفت طبيعتي گرم و مرطوب دارد.


جام جم آنلاين: يکي از گياهان آشنا که در فصل تابستان مصرف زيادي دارد، خاکشير است. اين گياه که از گذشته‌هاي دور در بيشتر منازل به عنوان ملين، ضدتب، اشتهاآور و مقوي معده مورد استفاده قرار مي‌گرفت طبيعتي گرم و مرطوب دارد.
جالب است بدانيد که اگر خاکشير را با آب سرد بخيسانيد و خنک مصرف کنيد، اثر مليني دارد، اما اگر آن را با آب گرم بجوشانيد، داراي اثر ضداسهالي خواهد بود. البته براي بهتر شدن اثرات ضد اسهالي آن بهتر است خاکشير را با کمي حرارت بو داده، سپس با کمي عسل ميل كنيد.

در طب قديم براي برطرف شدن سنگ کليه از مخلوط خارشتر، خاکشير و ترنجبين استفاده مي‌شده است. همچنين در گذشته از خاكشير به عنوان خنک‌کننده در درمان بيماري‌هايي چون حصبه، آبله، سرخک، مخملک، خروج خلط سينه و درمان سرفه استفاده شده است. يکي از اثرات خاکشير كه كمتر شناخته‌شده است، تقويت قواي جنسي است.

ضماد خاکشير براي درمان زخم‌ها، کم کردن اشتها، نقرس، ورم گوش و پستان مفيد است. از مخلوط خاکشير با شير نيز به عنوان داروي چاق‌کننده در بسياري از کتب نام برده شده است. بعضي معتقدند اگر شب موقع خواب خاکشير را به شکل ضماد از کف پا تا مچ بماليد باعث تسکين و بهبود فشار خون مي‌شود.

متخصصان طب سنتي براي برطرف شدن جوش‌هاي صورت، استفاده از مخلوط جوشانده ترنجبين و خاکشير را توصيه مي‌كنند.

گفته مي‌شود كه خاکشير در درمان گرفتگي صدا نيز اثرات قابل توجهي دارد. جالب است بدانيد كه گل و برگ‌هاي خاکشير داراي ويتامين C است.

خاکشير دو نوع است؛ يك نوع آن ريزتر است و رنگ آن بين قهوه‌اي و قرمز است و طعم آن کمي تلخ‌تر است. نوع دوم آن بزرگ‌تر است و رنگ آن مايل به تيره است و بايد در ظروف سربسته و دور از نور و حرارت و رطوبت نگهداري شود. همچنين در شستن خاکشير بايد دقت کرد و چندين بار آن را شست‌وشو داد تا تمامي ناخالصي‌هاي احتمالي آن ته‌نشين شود.

دكتر هادي منوري - دكتراي داروسازي


نوشته شده در   يکشنبه 25 تير 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode