زماني كه والدين متوجه تغييراتي مانند زودرنجي و عصبانيت در كودك و بلافاصله عذرخواهي او ميشوند، بايد به اضطراب او پي ببرند.
كودكان مضطرب علائم جسمي مثل سردرد، دلدرد، تكرر ادرار، اسهال و جويدن ناخن دارند. همچنين تغيير رفتار، گوشهگيري، چسبيدن بيش از حد به والدين، بيقراري، شبادراري، گذاشتن انگشت در دهان و نافرماني از دستور والدين، از مهمترين علائم وجود اضطراب در كودكان است.
نحوه بروز اضطراب در كودكان در مقايسه با بزرگسالان متفاوت است و علائم خاص خود را دارد، ولي بايد توجه كنيم كه نبايد از اضطراب كودكان بسادگي گذشت و كودكان مضطرب را به حال خود رها كرد.
عامل ژنتيك از مهمترين دلايل بروز اضطراب در كودكان است. همچنين درگيري با همسالان، وجود مشكلات خانوادگي و دعوا و مشاجرههاي والدين، ترس از جداشدن از والدين يا دوستان يا تغيير مكان زندگي از عواملي است كه ميتواند موجب بروز اضطراب در كودكان شود.
علائم استرس و اضطراب اگر اندك باشد، نگرانكننده نيست، ولي اگر اين علائم افزايش يابد، به والدين توصيه ميشود حتما درباره كودك خود با پزشك و مشاور، مشورت كنند و نظر روانشناس را جويا شوند، چرا كه اين اضطراب ميتواند در بزرگسالي او ادامه يابد.