ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 16 تير 1403
شنبه 16 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 9 تير 1391     |     کد : 38837

تقويت ايمني بدن با ادويه «كاري»

ادويه‌ها از جمله موادي هستند كه شايد هزاران سال است توسط انسان براي طعم‌داركردن غذاها مورد استفاده قرارمي گيرند.

جام جم آنلاين: ادويه‌ها از جمله موادي هستند كه شايد هزاران سال است توسط انسان براي طعم‌داركردن غذاها مورد استفاده قرارمي گيرند.
ادويه علاوه بر اين‌كه به طعم‌داركردن غذاها كمك مي‌كند، خواص زيادي نيز دارد و بسياري مواقع به عنوان دارو نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

ادويه كاري جزو ادويه‌هايي است كه در شرق دنيا بخصوص پاكستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسيار زياد در وعده‌هاي غذايي مصرف مي‌شود.

«كاري» ادويه‌اي است كه در آن 20 نوع گياه معطر از جمله زيره، رازيانه، گشنيز و... وجود دارد و هر گياه خواص بسيار عالي دارد. در فرمولاسيون كاري فلفل و زردچوبه پايه اصلي است.

به دليل اهميت ادويه‌ها در اكثر رژيم غذايي، بتازگي گروهي از محققان دلايل جالبي كشف كرده‌اند كه نشان مي‌دهد چرا بيش از هزار سال است انسان‌ها از ادويه‌ها و بويژه ادويه كاري استفاده مي‌كنند.

آنها طي آزمايش‌ها و تحقيقات زيادي متوجه شدند ادويه زردچوبه به طور قابل ملاحظه‌اي مي‌تواند سبب افزايش پروتئيني خاص شود كه به طور طبيعي در حفظ و تقويت سيستم ايمني بدن موثر است.

اين پروتئين با تقويت سيستم ايمني بدن، مانع ابتلا به بيماري‌هاي عفوني مي‌شود.

اين پروتئين كه GAMP نام دارد، به سيستم ايمني بدن براي مبارزه با انواعي از ميكروب‌ها و باكتري‌ها كمك مي‌كند. در حقيقت سبب مي‌شود سيستم ايمني بتواند براحتي با ويروس‌ها و باكتري‌ها مقابله و آنها را نابود كند.

از طرفي قبلا محققان دريافته بودند ويتامين D نيزدرافزايش اين پروتئين نقش دارد. اين محققان سال‌هاست طي مطالعاتي درصدد شناسايي مكانيسم‌هايي هستند كه سبب افزايش سطح اين پروتئين در خون مي‌شود.

اين ژن يا پروتئين به‌عنوان يك پروتئين ضدميكروبي شناخته و تا به حال تنها در انسان‌ها ديده شده است. اين پروتئين با تاثيري كه بر سيستم ايمني بدن دارد، نقش موثري در از بين بردن انواع ميكروب‌ها و باكتري‌ها دارد.

خاستگاه اصلي كاري مانند بيشتر ادويه‌ها هندوستان و جنوب آسياست. استفاده از اين ادويه نزديك به 2500 سال قدمت دارد، علاوه بر چاشني به عنوان دارو نيز موارد مصرف زيادي دارد.

از جمله خواص ديگر اين ادويه مي‌توان به خواصي چون محافظ كبد، ضدميكروب، ضدنفخ، محرك معده، مقوي معده، معرق، حاوي ويتامين C، ضدسرطان و خنثي‌كننده راديكال‌هاي آزاد نيز اشاره كرد.

از سوي ديگر، ادويه كاري بوي مواد ناخوشايند مانند گوشت را هم پوشش مي‌دهد و به طور كلي مصرف متعادل آن براي سلامت فرد بسيار مفيد است.

مطالعه‌اي كه روي غذاهاي غربي و شرقي انجام شده نشان داده در شرق دنيا كه ادويه بيشتري مصرف مي‌شود، سلامت بدن بويژه در قبال امراضي مانند سرطان و مشكلات كبدي بيشتر تامين مي‌شود.

همچنين مطالعات نشان داده ماده كوركومين موجود درادويه كاري، عامل ضدالتهاب و يك آنتي‌اكسيدان قوي است و موجب كاهش التهاب مفاصل مي‌شود حتي ممكن است اين عنصر ژن ناقل سرطان پستان را غيرفعال كند و روند پيشرفت سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را كاهش دهد.

كوركومين تاثير مثبت و چشمگيري در درمان سرطان لوزالمعده دارد. گروهي از پژوهشگران معتقدند كوركومين مي‌تواند با سرطان پوست نيز مبارزه و ملانوم سلول‌هاي سرطاني پوست را خراب كند.

به نظر مي‌رسد كوركومين موجود در پودر كاري از آلزايمرنيز پيشگيري مي‌كند و حافظه را بهبود مي‌بخشد.

همچنين گروهي از متخصصان تغذيه مي‌گويند ادويه كاري مي‌تواند به لاغرشدن و كاهش وزن نيز كمك كند.

يكي از مواد اصلي موجود در ادويه‌هاي كاري، فلفل قرمز است كه دماي بدن را افزايش مي‌دهد و با افزايش ميزان سوخت و ساز بدن، به سوختن كالري‌ها و چربي‌ها كمك مي‌كند. نكته جالب‌تر اين كه اين ادويه به فرد كمك مي‌كند در وعده غذايي بعدي كمتر غذا بخورد.

با توجه به خواص زياد اين ادويه محققان در مطالعات متعددي سعي كردند به دلايل اين خواص پي ببرند و اين‌كه كاري چگونه مي‌تواند اين اثرات شگفت‌انگيز را داشته باشد.

در مطالعات جديد محققان با كمال شگفتي متوجه شدند كاري يا زردچوبه هندي اثرات شگفت‌انگيزي روي ژن يا پروتئين GAMP و تقويت سيستم ايمني بدن دارد زيرا اين ادويه با مكانيسمي جالب سبب افزايش فعاليت اين پروتئين و تقويت سيستم ايمني بدن مي‌شود لذا محققان با يافته‌ها اميدوارند بتوانند درآينده داروهاي زيادي را براي تقويت سيستم دفاعي بدن در برابر بسياري از بيماري‌ها بويژه بيماري‌هايي كه منجر به ضعف سيستم ايمني بدن مي‌شوند، توليد كنند.

البته يافته‌ها نشان مي‌دهد اثرات كاري به اندازه ويتامين D نيست، زيرا اثرات ويتامين D بر اين پروتئين قوي‌تر است، با اين حال اثرات فيزيولوژيك گسترده‌اي بر سيستم دفاعي بدن دارد.

با توجه به خواص مفيد اين ادويه محققان توصيه مي‌كنند حتما در رژيم غذايي از اين ادويه مفيد استفاده شود زيرا مصرف مداوم و كافي اين ادويه مي‌تواند به حفظ سلامت بدن در برابر عفونت‌ها بخصوص عفونت‌هاي معده و روده كمك كند.

در اين مطالعات همچنين مشخص شده است مصرف همزمان كاري و اسيدهاي چرب امگا3 به طور قابل ملاحظه‌اي مي‌تواند بر فعاليت ژن GAMP موثر باشد.

در اين مطالعات مشخص شد همراهي امگا3 با كاري يا زردچوبه هندي نيز مي‌تواند برفعاليت اين ژن اثرات قابل ملاحظه‌اي داشته باشد، هرچند هنوز مكانيسم و چگونگي تأثير امگا3 كاملا مشخص نشده است يعني هنوز مشخص نيست امگا3 چگونه بر عملكرد اين ژن تاثير مي‌گذارد.

همچنين محققان توصيه مي‌كنند از ويتامين D نيز به وفور استفاده شود زيرا تحقيقات اخير نشان داده اين ويتامين در درمان عفونت‌ها و پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي عفوني، سرطان و ديگر بيماري‌ها اثرات زيادي دارد بنابراين توصيه مي‌شود افراد حتما در رژيم غذايي خود از ميزان كافي ويتامين D، امگا 3 و ادويه كاري يا همان زردچوبه هندي استفاده كنند تا از اين طريق با تقويت سيستم ايمني بدن، از ابتلا به انواع عفونت‌ها و بيماري‌ها در امان بمانند.(جام جم - ضميمه سيب)

آزاده سيدميرزايي‌جهقي
منبع:sciencedaily




نوشته شده در   جمعه 9 تير 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode