ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 7 دي 1404
يکشنبه 7 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 27 خرداد 1391     |     کد : 38230

غذاهاي محلي كه جهاني شدند

سيب زميني سرخ كرده، فلافل يا دونر كباب از جمله غذاهاي محلي هستند كه به ستاره هايي جهاني تبديل شده اند. اما اين غذاهاي محلي چگونه مرزها را درنورديدند؟

جام جم آنلاين: سيب زميني سرخ كرده، فلافل يا دونر كباب از جمله غذاهاي محلي هستند كه به ستاره هايي جهاني تبديل شده اند. اما اين غذاهاي محلي چگونه مرزها را درنورديدند؟

به گزارش روز شنبه جام جم آنلاين به نقل از ياهو، فرنچ فريزهاي مشهور يا همان سيب زميني سرخ كرده برخلاف تصور عموم نه در فرانسه بلكه در شهر نامور بلژيك در سال 1781 متولد شد. در آن زمان والون ها( بلژيكي هاي فرانسوي زبان) عادت داشتند از رودخانه "موز" ماهي هاي كوچكي به نام "فروتن" را صيد كرده و پس از سرخ كردن بخورند.

زمستان سال 1781 بسيار سرد بود و سطح رودخانه يخ زد و مردم محلي امكان ماهيگيري نداشتند. ماهيگيران به اين فكر افتادند كه سيب زميني را به قطعات كوچك به شكل ماهي تكه تكه كرده و آنها را سرخ كنند. به اين ترتيب نخستين سيب زميني هاي سرخ كرده به وجود آمدند.

در سال 1789 در اوج انقلاب فرانسه مي توان آثار سيب زميني سرخ كرده را در پاريس پايتخت اين كشور يافت. اين غذا را " سيب پون نوف" مي ناميدند زيرا نخستين فروشندگان سيب زميني سرخ كرده روي پل " پون نوف" به اين كار اشتغال داشتند.

سپس در جريان نخستين جنگ جهاني هنگام جنگ در فلاندر غربي انگليسي ها، آمريكايي ها و كانادايي ها با طعم خوشمزه سيب زميني سرخ كرده آشنا شدند و چون در آن زمان فرانسه زبان رايج در بلژيك بود آن را " فرنچ فريز" ناميدند. اين سرآغاز موفقيت جهاني سيب زميني سرخ كرده بود.

فلافل همان گلوله سرخ شده نخود يا باقلا زرد است كه همراه با زيره سبز ، پياز سرخ شده، سير و گشنيز درست مي شود. فلافل غذايي بسيار محبوب در خاورميانه است كه امروزه محبوبيت آن جهاني شده است.

با اينكه بسياري از كشورها مدعي پدرخواندگي فلافل هستند اما در واقع مصر منشا اين غذا است. فلافل اغلب به صورت ساندويچ مصرف مي شود.

پس از مصر فلافل سوريه و لبنان را به تسخير خود در آورد. امروز فلافل نه تنها در سراسر خاورميانه خوراكي مطبوع است بلكه به دليل موج مهاجرت ها به غرب اين غذاي مشرقي به خوراكي بدون مرز و محبوب تبديل شده است.

دونر كباب يا كباب تركي برخلاف تصور واقعا به شكل امروزي اش نه در تركيه بلكه در آلمان اما توسط يك ترك ابداع شد. مهمت آيگون يك جوان ترك كه به آلمان مهاجرت كرده بود مبتكر دونر كباب به شكل امروزي آن است. در سال 1971 مهمت تصميم گرفت دونر كبابش ( گوشت سرخ شده با چرخاندن) را با نان هاي كوچكي به نام " پيتاس" بفروشد.

در دكان كوچك او در نزديكي ايستگاه راه آهن برلين (‌برلين غربي پيش از وحدت دوباره آلمان) استقبال از اين غذا بي نظير بود و ابتكار مهمت به سرعت به خارج از برلين گسترش يافت. به طور سنتي ساندويچ دونر كباب از گوشت سرخ شده گوسفند، كاهو، گوجه فرنگي و پياز تشكيل مي شود.

دونر كباب به ويژه توسط آلفرد هارل، يك تاجر آلماني تبار در ايالات متحده گسترش يافت. امروز دونر كباب كه با ذائقه آمريكايي مطابقت يافته از محبوبيتي بي اندازه در اين كشور برخوردار است.

مترجم: بهرام افتخاري.


نوشته شده در   شنبه 27 خرداد 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode