جام جم آنلاين: پژوهشي جديد نشان ميدهد شروع روز با تخممرغ، شايد بيشتر بتواند جلوي گرسنگي شما را بگيرد.
دانشمندان دريافتند افرادي كه در وعده صبحانه تخممرغ ميخورند، ديرتر از كساني كه يك كاسه غلات ميخورند، گرسنه ميشوند.
دانشمندان حدس ميزنند پروتئين موجود در تخممرغ، بيشتر از پروتئين موجود در گندم، افراد را سير نگهميدارد.
شايد براي افرادي كه ميخواهند مقداري از وزن خود را بكاهند، تغيير نوع پروتئين رژيم غذايي، به جاي كم كردن مقدار حجم غذا، مطلوبتر باشد لذا پژوهشگران بر اين باورند كه پژوهشهاي بيشتري بايد در اين باره انجام شود تا اين روش، به عنوان يك راهبرد براي كاهش وزن مورد استفاده قرار گيرد.
يكي از پژوهشگران ميگويد: «اين مطالعه نشان ميدهد رژيم غذايياي كه پروتئين آن بيشتر است، شايد كيفيت سير شدن از غذا را افزايش دهد و لذا امكان موفقيت رژيم لاغري افزايش يابد.»
يك تخممرغ بزرگ حدود 70 كالري انرژي، 6 گرم پروتئين و 5گرم چربي و 186 ميليگرم كلسترول دارد.
تخممرغ در برابر غلات
در اين پژوهش، 20 فرد چاق يا داراي اضافه وزن شركت داشتند. اين افراد به دو گروه تقسيم شدند و به مدت يك هفته در وعده صبحانه، به يكي از اين گروهها تخممرغ و به گروه ديگر غلات سرد داده شد.
با اين كه اين دو نوع صبحانه با هم متفاوت بود، اما ميزان كالري، كربوهيدرات، پروتئين و چربي صبحانه هر دو گروه دقيقا با هم برابر بود.
البته پژوهشگران اعلام نكردند در اين پژوهش، تخممرغها چگونه آماده شدند، چند عدد تخممرغ به افراد داده شد و چه چيزهاي ديگري در صبحانه افراد وجود داشت.
روز اول و آخر هفتهاي كه مطالعه در آن انجام شد، شركتكنندگان براي ناهارميتوانستند نوع و ميزان غذاي خود را انتخاب كنند.
در اين دو روز، پژوهشگران به بررسي اين كه چقدر شركتكنندگان قبل و بعد از صبحانه احساس گرسنگي يا سيري ميكردند، پرداختند و ميزان كالري مصرف شده آنها در وعده ناهار را هم محاسبه كردند.
همچنين از افراد شركتكننده نمونه خون گرفتند تا ميزان هورمون گرلين (هورموني كه محرك گرسنگي است) و PYY3-36 (هورموني را كه باعث حس سيري ميشود)، اندازهگيري كنند.
سپس شركتكنندگان دو هفته رژيم عادي خود را در پي گرفتند و سپس براي دو هفته ديگر، صبحانه دو گروه با هم عوض شد.
پژوهشگران نتيجه گرفتند افرادي كه در صبحانه تخممرغ مصرف كرده بودند، پيش از ناهار كمتر احساس گرسنگي ميكردند و هنگام ناهار، غذاي كمتري ميخوردند.
همچنين اين افراد، در فاصله سه ساعت بين صبحانه و ناهار، ميزان هورمون گرلين كمتر و PYY3-36 بيشتري داشتند. اين به آن معناست كه بين دو وعده غذايي، كمتر احساس گرسنگي و بيشتر احساس سيري ميكردند.
پژوهشگران اميدوارند در آينده، پژوهشهاي بيشتري براي طراحي رژيمهاي غذايي لاغري با بهكارگيري پروتئين مناسب و بدون افزايش كمي پروتئين آن صورت گيرد.
مترجم: صالح سپهريفر
منبع: webmd