ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 2 مرداد 1403
سه شنبه 2 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 2 تير 1388     |     کد : 3384

سه شنبه 2 تير 29 جمادي الثاني 23 ژوئن

خلاصه ای از زندگی این بزرگ مرد عرصه دین و دانش...

رحلت علامه سيد محسن امين در سال 1371 هجری قمری 

خلاصه ای از زندگی این بزرگ مرد عرصه دین و دانش:

ولادت :سيد محسـن اميـن فرزند سيد عبدالكريـم به سال 1284 هجری قمری  در جنـوب لبنان و در منطقه جبل عامل در روستايـی به نام شقراء به دنيا آمد، آل اميـن كه از شاخه های درخت آسمانی اهل بيت (عليه السلام) به شمار می آمدند از دير باز مردمی درست كار و نيك انديـش بودند.

تحصيلات :سيد محسـن در زادگاهـش رشد كرده و به 7 سالگی پا نهاد و زيـر نظر پـدر و مـادرش به تحصيل پـرداخت. مـادر به او قـرآن می آمـوخت و بزرگان فاميل وی را در فـراگيری خط ياری مـی دادند. به ايـن ترتيب در مدت كـوتاهی قرآن و خط را فرا گرفته و به آمـوختـن ورزشهای مفيـدی چـون شنـا و اسب دوانـی پرداخت.

او ضمن پشت سر گذاشتـن موفقيت آميز دوره صرف و نحـو در بالا بردن معلومات خود میكوشد.

سيد محسـن در سال 1297 هجری قمری  به روستای همجـوار (عيثا) رفته از محضر اساتيد آنجا استفاده نمود.

دوران طلايـی مدرسه (عيثا) كه از سال 1297 هجری قمری  آغاز شده بـود ديری نپائيد و همزمان با پايان سـده سيزدهـم با رجعت استادش به عراق پايان يافت. در سال 1301 هجری قمری  به اتفـاق شيخ محمـد دبـوق به (بنت جبيل) رفته و به تلمذ پرداخت.

بيماری سل كه از مدتها پيـش شيخ شراره را می آزرد. سرانجام در ماه شعبان همان سال واپسيـن رشته های زندگيـش را قطع كرده و دانشجـويان آن فـرزانه را پـراكنـده ساخت.

سيد محسـن كه تا بحث استصحاب معالـم پيـش رفته بـود برای تكميل آگاهی های خـويـش نزد ديگـر استادان شتـافت ولـی هيچ يك از آنها نتـوانست عطـش سير ناپذير ستاره شقرا را فرو نشانـد.

بعد از سفرهای زياد و رسيدن به قله علم و معرفت سـر انجام به مـوطـن خـويـش بازگشت.

هنـوز رنج سفر از پيكرش بيرون نيامده بـود كه مرگ مادر نا مرادی ستاره جبل عامل را فزونی بخشيد.

از سال 1308 هجری قمری  تا سال 1319 هجری قمری  به نجف اشرف مشرف شد و در آن آستان قدس مرتضوی به ادامه تحصيلات پرداخت و پس از نائل آمدن به مرجعيت به اسرار و نامه های فراوان به موطن خود باز گشت.

اساتيد :سيد محسـن از بزرگانی چون پـدر، سيد محمد حسيـن ( پسر عمـوی دانشورش )، سيد جـواد مرتضی و شيخ مـوسـی شراره ( از فقهای شيعه در لبنان ) سيد علی بـن محمود عاملی، سيـد احمد كربلايـی، شيخ محمـد باقر نجـم آبادی، شيخ الشـريعه اصفهانـی شيخ محمـد كاظم خـراسانـی استفاده های بسيار نمود.

خصوصيات اخلاقی :يكی از خصوصيات ايشان احترام به پدر مادر بود به داستان زير توجه كنيد : سال 1308 هجری قمری  يكی از دوستانش به ديدار سيد محسـن شتافته و تصميـم گـروهـی از دانشجـويان جبل عامل را جهت عزيمت به عراق و ادامه تحصيل به اطلاع وی رسانـد و از او خـواست آنها را همراهـی نمايد.

سيد محسـن كه سالها در انتظار چنيـن فرصتی بـود نـوميدانه پاسخ داد : به ايـن سفر، شوق شگفت دارم ولی از حال پدر سخت نگرانـم بهتر است با پدرم در ايـن باره گفتگو نمائيد. دوستانش مطلب را به سيد عبدالكريـم مطرح كردند. سيد كهنسال در مـوقعيتـی دشـوار گرفتار آمده بـود. از يك سـو نا بينايی و بی كسی آزارش می داد و از سوی ديگر نمی خـواست سدی در برابر پيشرفت فرزند باشد. او هر چه به خود فشار آورد نتوانست تصميـم بگيرد، بنابر ايـن روی به فرزند كرد و گفت :

استخاره كـن، اگر خوب آمد راه عراق پيش گير، بی ترديد خداوند تدبير امورم را به عهده خواهد گرفت و گرنه معذور خواهـم بـود.

سيد محسـن وضـو گرفته به مسجد رفت. پـس از نيايشـی خالصانه از پـروردگار خـواست تا مصلحت را آشكار سازد سپـس استخاره كـرده، نتيجه استخاره را نيك يافت. پـدر را آگاه ساخت. عاقبت اسبـاب سفر را آماده گشت و در آخريـن روز ماه مبارك رمضان زادگاهـش را به سوی نجف اشرف ترك گفت.

خدمات :ايجـاد مـدرسه های پسـرانه و دختـرانه، وقف زميـن ها و سـاختمانها بـرای پيشبـرد اهداف آموزشی، چاپ و انتشار كتب سـودمند و...  بخشی از تلاشهای مرحوم سيـد محسـن اميـن در راستـای زدودن آثار جهل و غفلت مسلمانان به شمار می رفت

مسافرت :هجرت های آيت سيد محسن امين از سال 1297 كه اولين سفر او به روستای همجوار (عيثا) بود آغاز شد و در سال 1301 نيز سفری به (بنت جبيل ) داشت كه اين سفرها كوتاه مدت بودند اما در سال 1308 هجری قمری  اولين سفر طولانی وي، به نحف اشرف بود.

نامه های فراوانی كه شيعيان دمشق به سـوی دانشور بزرگ جبل عامل فرستادنـد، سـر انجام وی را بـر آن داشت تا نجف را تـرك گفته، بـرای انجام وظيفه به آن ديار شتابـد. بنابـر ايـن در واپسيـن روزهای جمادی الثـانـی سال 1319 هجری قمری  پـس از ده سـال و انـدی اقامت در حريـم آسمانـی ولايت از سوی سـوريه راه افتـاده و در آخـريـن روزهای شعبـان سال 1319 هجری قمری  به دمشق رسيـد.

در بهار سال 1352 هجری قمری  در رأس گروهـی از شيفتگان آستان رضوی وارد ايران شد. او و هيأت همراه پـس از تـوقف كوتاهی در كـرمانشـاه، همـدان، ملايـر، قـم روز جمعه نهم ماه ربيع الاول وارد تهران شد و در منزل عالـم ربانی شيخ اسحاق رشتـی ( استاد اصـول و فقه مدرسه سپهسالار ) فرود آمد. مردم تهران و روحانيون پايتخت گروه گروه به ديدارش شتافته و ورودش را گرامـی داشتنـد.

مرحوم سيد محسـن اميـن پـس از مدتی توقف در تهران به خراسان عزيمت نمـود و چهل روز در جـوار آستان قدس رضـوی از مراحـم آن امام همام بهره منـد گـرديـد.

وفات :29 جمادی الثانـی سال 1371 هجری قمری  ( مشهور عبارت روزهای پايانی جمادی الثانـی  را ذکر کرده اند) مرجع بيـدار جهان اسلام مرحوم سيـد محسـن اميـن در بستر بيماری افتاد.

هنـوز نيمه های شب فـرا نـرسيـده بـود كه زنگ رهايـی آن انسـان وارسته از سرای نا پايدار نواخته شد و آن قلب منور خامـوش گشت. مصلح بزرگ جهان اسلام پـس از 87 سال زندگی پر بار به سرای قرار و جوار رحمت كردگار شتافت و بعد از طواف حرم مطهر حضرت زينب (عليها السلام) به آرامگاه ابدی شتافت.

 

به توپ بستن مجلس در سال 1287 هجري شمسي

مجلس شوراي ملي ايران به دستور محمد عليشاه قاجار در سال 1287 هجري شمسي به توپ بسته شد. به دنبال اعلام مخالفت محمد عليشاه با مجلس شوراي ملي، دسته هاي قزاق، سواره نظام و پياده نظام به فرماندهي صاحب منصبان روسي اطراف مدرسه سپهسالار سابق و مجلس را محاصره كردند. در نتيجه بين قواي قزاق و مشروطه خواهان جنگ درگرفت. ابتدا مشروطه خواهان به پيروزي رسيدند. اما به دستور كنكل ليا خوف روسي فرمانده بريگاد مركزي، قواي قزاق، مجلس را به توپ بستند و سپس آنجا را تخريب و غارت كردند. دراثر اين حادثه تعداد زيادي از مجاهدان به شهادت رسيدند .

 

آغاز فعاليت نهضت آزادي ملي يوگسلاوي سابق درسال 1941 ميلادي

نهضت آزادي ملي يوگسلاوي سابق به رهبري مارشال تيتو درسال 1941 ميلادي فعاليت خود را آغاز نمود. اين نهضت با مبارزه چريكهاي آن كشور بر ضد سربازان و دولت آلمان نازي كه كشورشان را اشغال كرده بودند، سازمان يافت. چريكهاي وابسته به نهضت ملي طي جنگهاي پي در پي و خونين به دفاع از كشورشان پرداختند. مبارزات ميان چريكهاي يوگسلاوي سابق و سربازان اشغالگر آلمان نازي تا سال 1945 ميلادي كه منجر به شكست آلمان در جنگ جهاني دوم شده ادامه داشت.

 

 

 


نوشته شده در   سه شنبه 2 تير 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode