محققان ميگويند اگر هويج بهصورت كامل پخته شود، قابليتهاي ضدسرطان مؤثرتري خواهد داشت.
به گزارش بيبيسي، محققان ميگويند هويجهايي كه پيش از خرد شدن پخته شده باشند 25 درصد خواص ضدسرطاني بيشتري نسبت به هويجهايي دارند كه پيش از پختهشدن خرد شده باشند.
در تحقيقي كه در دانشگاه نيوكاسل انگليس انجام شده است دكتر كريستين براندت به نتايج جالبي درباره تاثير ضدسرطاني هويجهاي پخته دست پيدا كرده است. او ميگويد: اگر هويج را پيش از پختن خرد كنيم، سطح تماس آن با آب بيشتر ميشود و مواد مغذي داخل آن در آب نشست خواهند كرد.
اما اگر هويج را بهصورت سالم در آب بپزيد و پس از پختهشدن آن را خرد كنيد، مواد مغذي بيشتري در اختيارتان قرار خواهد گرفت و بيشتر به سلامتي انسان كمك خواهد كرد.
خواص ضدسرطاني هويج را 4سال پيش دانشمنداني از نيوكاسل و دانمارك كشف كردهاند.
در تحقيقاتي كه اين دانشمندان انجام دادهاند مشخص شده است موشهاي آزمايشگاهي كه در رژيم غذايي آنها هويج وجود دارد يك سوم كمتر از ديگر موشها در معرض ابتلا به تومورهاي سرطاني هستند.
در تحقيقات جديدتر اما دانشمندان متوجه شدهاند وقتي كه هويج در آب داغ قرار ميگيرد تا پخته شود، سلولهاي سطحي آنكه خواص ضدسرطاني دارند از بين ميروند و به همين خاطر خاصيت ضدسرطاني آن پايين ميآيد. از همين رو، دانشمندان پيشنهاد ميكنند مردم پس از پختن هويج آن را خرد كنند.